„GOŚCINNOŚĆ OD KUCHNI”, PATRYCJA SIWIEC, ADAM CHRZĄSTOWSKI, ADAM PAWŁOWSKI MS, WYD. TAKE EAT EASY, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.
Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, dziennikarka i sommelier, autorzy książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii" sprzed dwóch lat, tym razem spojrzeli na organizm restauracyjny z innej perspektywy - nie tylko z sali, ale także od kuchni.
„GOŚCINNOŚĆ OD KUCHNI”, PATRYCJA SIWIEC, ADAM CHRZĄSTOWSKI, ADAM PAWŁOWSKI MS, WYD. TAKE EAT EASY, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.
Ruszyły castingi do 8. edycji programu
Jedna z najbardziej znanych książek gromadzących wszystkie niezbędne informacje o winie znów w sprzedaży!
Mówi się, że kuchnia meksykańska jest jedną z najtrudniejszych na świecie. Pełna intensywnych smaków i aromatów, zmysłowa, opiera się na dobrych składnikach i przyprawach, które należy umiejętnie łączyć.
Kuchnia turecka kojarzy wam się głównie z kebabem? Ma tymczasem znacznie więcej do zaoferowania - w Turcji będącej kolebką jednej z najstarszych kultur kulinarnych świata pracuje mnóstwo młodych kucharzy, którzy w ciekawy sposób podchodzą do tradycji.
Zanim kupicie bilet i udacie się w podróż na Kubę, zajrzyjcie do książki "Cuba: The Cookbook" autorstwa Madelaine Vazquez Galves i Imogene Tondre, autorytetów kubańskiej kuchni znanych na całym świecie.
Z okazji 10-lecia działalności poznańskiej restauracji A Nóż Widelec, jej właściciel, a zarazem szef kuchni Michał Kuter wydał jubileuszową książkę kucharską.