x

Czerwona bazylia

Kategoria: Produkty    07.09.2020

Czerwona bazylia to ekstrawagancka i elegancka wersja klasycznej zielonej bazylii.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Kusi kolorem i korzennym zapachem. Podkreśla smak i wygląd sałat, makaronów, zup oraz deserów. Dodawaj listki pod sam koniec gotowania, a najlepiej dekoruj i posyp nimi potrawę bezpośrednio na talerzu. Połącz pęczek czerwonej bazylii z czosnkiem, orzeszkami pinii, parmezanem i oliwą, a uzyskasz efektowne purpurowe pesto. 

Swedeponic Polska Sp. z o.o.
Kraśnicza Wola 41, 05-825 Grodzisk Mazowiecki
tel.: +48 22 755 79 79, kontakt@swedeponic.pl
www.baziolka.pl 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WÓDKA I ZAKĄSKA - SZLACHETNA PARA

Wódka stanowi bogatą część polskiej kultury stołu. Choć kojarzy się z sutą zakąską, dzięki której osłabia się skutki spożycia mocnego alkoholu, może też być łączona z określonymi daniami w wyrafinowany sposób tak jak wino czy whisky. Food pairing jedzenia z wódką to nowa jakość w gastronomii.

NOWE SMAKI LODÓW LA MENORQUINA

Hiszpańska La Menorquina ma dwie nowoczesne fabryki w Las Palmas de Gran Canaria oraz Palau-solità i Plegamans (Barcelona), w których produkuje dziesiątki lodów o najróżniejszych smakach.

Latte z Vege Kremem na bazie roślinnej śmietanki Flory Plant w Costa Coffee

Kawa z napojem sojowym czy kokosowym? Proszę bardzo! Sieciowe kawiarnie mają w swojej ofercie propozycje dla osób unikających nabiału. Przykładem jest latte z Vege Kremem na bazie roślinnej śmietanki Flory Plant dostępna w wybranych lokalach Costa Coffee.

Zdrowe śliwki

Na polskim rynku rośnie zainteresowanie zdrową żywnością wysokiej jakości. W trend ten wpisuje się również śliwka kalifornijska, o której właściwościach kulinarnych, odżywczych i zdrowotnych można było porozmawiać z ekspertami w trakcie WorldFood Poland.

iCombi Pro - nowy standard pieca konwekcyjno-parowego

Dzięki czterem inteligentnym funkcjom RATIONAL stworzył nowy iCombi Pro, który łączy o 50% wyższą wydajność, 10% krótszy czas przyrządzania potraw i 10% niższe zużycie energii niż dotychczas, gwarantując jednolitość, nawet przy pełnym obciążeniu.

Nowość dla dostaw do domu - frytki Crispy Coated

Superchrupiące frytki powlekane od Farm Frites - Chef’s Specials Crispy Coated są cięte z najlepszych ziemniaków i pokryte specjalną powłoczką bez glutenu zwiększającą chrupkość.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej