

Sing Sing - nowy azjatycki koncept w Warszawie


Sing Sing to azjatycki koncept łączący restaurację, cocktail bar oraz działalność rozrywkowo-artystyczną. Miejsce stworzyła Grupa Instynkt, która wcześniej wykreowała takie restauracje jak AIOLI, Momu i Banjaluka. Szefami kuchni są Patryk Stal i Michael Gay.
Szefowie Sing Sing – Patryk Stal oraz Michael Gay – stworzyli autorską mieszankę kuchni tajskiej, koreańskiej, chińskiej, japońskiej i wietnamskiej. Dania są aromatyczne, pełne kolorów, momentami eksperymentalne, ale także czerpią z tradycyjnych receptur. W karcie można znaleźć m. in. płonącą, glazurowaną kaczkę podawaną w całości z plackami pszennymi, marynowanymi i świeżymi warzywami, kolorowym ryżem i sosami w cenie 95 zł, różne odmiany bułeczek bao, azjatyckie sałaty, pyszne satay’e, liczne dania z woka doprawione dużą ilością orientalnych ziół czy świeże liście betelu sprowadzane bezpośrednio z Tajlandii. Dostępne są też lunche
Wieczorami Sing Sing przypomina Bangkok, w którym życie tętni 24 godziny na dobę. Można się tu poczuć jak na azjatyckiej ulicy, wypełnionej neonami, kolorami i zapachami egzotycznych potraw. Autorska karta koktajli, pokazy barmańskie, muzyka na żywo i inne atrakcje sprawiają, że lokal jak magnes przyciąga nowych gości.
Patryk Stal
Skończył warszawską szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej. Zaczynał karierę od pracy we włoskich restauracjach: Bellota, Trattoria Italia i Trattoria Roberto Moni. Następnie pracował w warszawskim Hotelu Victoria. Przygotowywał także caterinigi i imprezy tematyczne dla ponad 5 tysięcy gości. Otworzył Bar Warszawa, gdzie piastował stanowisko szefa kuchni, aż do przejścia do restauracji Der Elefant i dołączenia do Grupy Instynkt, gdzie przez 1,5 roku współtworzył jako szef kuchni koncept Momu.
Żadna kuchnia nie jest mu obca. Pracował z kuchnią polską, włoską, amerykańską, z licznymi odmianami fusion, jak i fine dining, a teraz zaczyna swoją nową egzotyczną przygodę u boku kucharzy z różnych stron Azji. Jest odpowiedzialny za współtworzenie sensualnego umami w Sing Sing.
Michael Gay
Australijczyk z pochodzenia, globtroter, zakochany w ogólnoświatowej gastronomii. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej. Swoje gastronomiczne wykształcenie zdobył w Australii, skończył m.in. Orange Culinary School Australia i Italian Cooking School Australia. Pierwsze kulinarne doświadczenia zdobył w La Prochetta w Melbourne, następnie podróżował do Hiszpanii, Anglii, Islandii i Polski. W Warszawie pracował m.in. w Raj w Niebie, Bistro de Paris MICHEL MORAN, Connect Lunch Bar, Karmnik Restaurant Stare Miasto, Kik Fit Bar, Aioli Cantine Bar, Momu Gastrobar.
Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.
Inne kategorie
Podcasty


Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

