x

Druga restauracja Tokyo Sushi w warszawskim Blue City

Kategoria: Miejsca    02.09.2020

Tokyo Sushi otworzyło swój drugi lokal w Blue City. Nowa restauracja serwuje dania w prawdziwym japońskim klimacie - sushi możemy wybierać z krążącej dookoła baru ruchomej taśmy.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Tokyo Sushi jest nowoczesną siecią restauracji sushi, która buduje swoją markę, otwierając lokale
w najlepszych centrach handlowych w Polsce. Jej kucharze to doświadczeni mistrzowie, specjalizujący się w kuchni japońskiej, a przede wszystkim sushi.
Nowe Tokyo Sushi mieści się na 2 poziomie Blue City w strefie food court. Goście siedzą na wysokich krzesłach wokół baru, skąd mogą wybierać przygotowane przez kucharzy sushi. To właśnie tu zainstalowano najdłuższą ze wszystkich lokali Tokyo Sushi ponad 40-metrową przenośną taśmę z jeżdżącym sushi. W restauracji można również zjeść lunch z daniami na ciepło, a w weekend  przyjść na rodzinny obiad.
–  W tym roku obchodzimy 10 lecie powstania marki i postanowiliśmy uczcić to wydarzenie, otwierając drugą restaurację w Blue City. Nasza pierwsza restauracja, którą uruchomiliśmy tu w 2016 roku, cieszy się ogromnym powodzeniem. Otwarcie drugiej lokalizacji pozwoli nam na przyjęcie większej liczby osób, które do tej pory często oczekiwały na wolny stolik – mówi Mariusz Rogowski, dyrektor generalny Tokyo Sushi.  
W Tokyo Sushi każdy znajdzie coś dla siebie począwszy od zestawów lunchowych wydawanych od 10:00 do 15:00, po niedzielne pakiety promocyjne i specjalne zestawy dla dzieci.  W ofercie lunchowej restauracji znajdują się też dania na ciepło. Restauracja proponuje Happy Hours i ciekawe promocje. Można również zamawiać dania na wynos.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Tauzen Pizza w miejsce Cyrulika Śląskiego - zmiana konceptu sposobem na kryzys

Dawna katowicka kawiarnia Cyrulik Śląski przeobraziła się w pizzerię inspirowaną Nowym Jorkiem. Radykalna zmiana to pomysł na radzenie sobie ze skutkami pandemii i inflacją. O tym, czy pizza sprawdza się lepiej niż kawa i ciastko rozmawiamy z Efremem Brolem, właścicielem Tauzen Pizzy.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej