x

Druga restauracja Tokyo Sushi w warszawskim Blue City

Kategoria: Miejsca    02.09.2020

Tokyo Sushi otworzyło swój drugi lokal w Blue City. Nowa restauracja serwuje dania w prawdziwym japońskim klimacie - sushi możemy wybierać z krążącej dookoła baru ruchomej taśmy.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Tokyo Sushi jest nowoczesną siecią restauracji sushi, która buduje swoją markę, otwierając lokale
w najlepszych centrach handlowych w Polsce. Jej kucharze to doświadczeni mistrzowie, specjalizujący się w kuchni japońskiej, a przede wszystkim sushi.
Nowe Tokyo Sushi mieści się na 2 poziomie Blue City w strefie food court. Goście siedzą na wysokich krzesłach wokół baru, skąd mogą wybierać przygotowane przez kucharzy sushi. To właśnie tu zainstalowano najdłuższą ze wszystkich lokali Tokyo Sushi ponad 40-metrową przenośną taśmę z jeżdżącym sushi. W restauracji można również zjeść lunch z daniami na ciepło, a w weekend  przyjść na rodzinny obiad.
–  W tym roku obchodzimy 10 lecie powstania marki i postanowiliśmy uczcić to wydarzenie, otwierając drugą restaurację w Blue City. Nasza pierwsza restauracja, którą uruchomiliśmy tu w 2016 roku, cieszy się ogromnym powodzeniem. Otwarcie drugiej lokalizacji pozwoli nam na przyjęcie większej liczby osób, które do tej pory często oczekiwały na wolny stolik – mówi Mariusz Rogowski, dyrektor generalny Tokyo Sushi.  
W Tokyo Sushi każdy znajdzie coś dla siebie począwszy od zestawów lunchowych wydawanych od 10:00 do 15:00, po niedzielne pakiety promocyjne i specjalne zestawy dla dzieci.  W ofercie lunchowej restauracji znajdują się też dania na ciepło. Restauracja proponuje Happy Hours i ciekawe promocje. Można również zamawiać dania na wynos.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Zimne Dranie, czyli tatar na 8 sposobów w warszawskiej Elektrowni Powiśle

W industrialnej przestrzeni warszawskiej Elektrowni Powiśle, obok kilkunastu innych konceptów, powstał jeden zasługujący na szczególną uwagę. To Zimne Dranie - działające od czerwca tego roku bistro deli specjalizujące się w tatarach.

CHLEB & SER - Hochland Polska otwiera swój sklep w Kaźmierzu

W Kaźmierzu, gdzie znajduje się główna siedziba Hochland Polska stworzono miejsce, gdzie każdy miłośnik serów znajdzie coś dla siebie. W ofercie sklepu CHLEB & SER są kanapki i szybkie serowe przekąski.

RESTAURACJA WARSZAWSKA

Barańskiemu zależało, aby Warszawska pokazywała jego spojrzenie na to, co obecnie dzieje się w gastronomii, ale aby talerze były proste, 2-3-składnikowe, czytelne dla gości. Ma to być miejsce, do którego będą wracać, a nie jednorazowe doświadczenie.

Restauracja Słowianka


Restauracja Słowianka w Bielsku-Białej to miejsce, gdzie szefem kuchni jest Adrian Bęben. Lokal ma 70 miejsc siedzących oraz antresolę głównie wykorzystywaną na imprezy okolicznościowe.

ORZO WARSZAWA I ORZO KRAKÓW

Stołeczna restauracja Orzo powstała w październiku 2017 r. i zajęła miejsce Aioli Mini, które funkcjonowało na placu Konstytucji 5 przez ostatnich kilka lat. Lokal w Krakowie rozpoczął działalność kilka tygodni później i mieści się przy ulicy Lipowej 4.

WARSZAWSKI SZNYT

Warszawski Sznyt to nowa restauracja przy placu Zamkowym w Warszawie. Na dwóch poziomach ugości ona ponad 160 osób, a w ogródku dodatkowo 40. Inwestorem jest Józef Krawczyk, szefem kuchni - Rafał Zaręba, a jego zastępcą - Michał Węcławek.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej