x

Druga restauracja Tokyo Sushi w warszawskim Blue City

Kategoria: Miejsca    02.09.2020

Tokyo Sushi otworzyło swój drugi lokal w Blue City. Nowa restauracja serwuje dania w prawdziwym japońskim klimacie - sushi możemy wybierać z krążącej dookoła baru ruchomej taśmy.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Tokyo Sushi jest nowoczesną siecią restauracji sushi, która buduje swoją markę, otwierając lokale
w najlepszych centrach handlowych w Polsce. Jej kucharze to doświadczeni mistrzowie, specjalizujący się w kuchni japońskiej, a przede wszystkim sushi.
Nowe Tokyo Sushi mieści się na 2 poziomie Blue City w strefie food court. Goście siedzą na wysokich krzesłach wokół baru, skąd mogą wybierać przygotowane przez kucharzy sushi. To właśnie tu zainstalowano najdłuższą ze wszystkich lokali Tokyo Sushi ponad 40-metrową przenośną taśmę z jeżdżącym sushi. W restauracji można również zjeść lunch z daniami na ciepło, a w weekend  przyjść na rodzinny obiad.
–  W tym roku obchodzimy 10 lecie powstania marki i postanowiliśmy uczcić to wydarzenie, otwierając drugą restaurację w Blue City. Nasza pierwsza restauracja, którą uruchomiliśmy tu w 2016 roku, cieszy się ogromnym powodzeniem. Otwarcie drugiej lokalizacji pozwoli nam na przyjęcie większej liczby osób, które do tej pory często oczekiwały na wolny stolik – mówi Mariusz Rogowski, dyrektor generalny Tokyo Sushi.  
W Tokyo Sushi każdy znajdzie coś dla siebie począwszy od zestawów lunchowych wydawanych od 10:00 do 15:00, po niedzielne pakiety promocyjne i specjalne zestawy dla dzieci.  W ofercie lunchowej restauracji znajdują się też dania na ciepło. Restauracja proponuje Happy Hours i ciekawe promocje. Można również zamawiać dania na wynos.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Azia w warszawskim Blue City

Restauracja Azia zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie. Serwuje kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską.

Kongresówka - tradycyjna kuchnia w Warszawie

Otwarta pod koniec stycznia 2019 r. Kongresówka to miks tradycji i nowoczesności. Eleganckie wnętrze utrzymane jest w industrialnym stylu z delikatną domieszką urban jungle. Grafitową szarość przełamano tu ciepłymi drewnianymi blatami stołów i pnącymi się przy ścianach roślinami.

ŻYWA KUCHNIA

Laurent De Bremaeker, właściciel i szef kuchni, szkolił się w najlepszych instytutach kulinarnych, w których jedzenie traktowane jest jak lekarstwo, m.in. w Hippocrates Health Institute w West Palm Beach na Florydzie. ul. Racławicka 99, Warszawa

Bez Tytułu po lockdownie: stawiamy na foodsharing

Celebrowanie posiłków łączy ludzi! Foodsharing, czyli dzielenie się jedzeniem przy stole, ma szansę po lockdownie zrewolucjonizować trendy restauracyjne - z tego założenia wychodzi warszawski lokal Bez Tytułu, oferując w menu wiele potraw do podziału.

Najlepsze restauracje w Paryżu - subiektywny przewodnik French Touch

Doceniane przez krytyków kulinarnych z całego świata, nagrodzone gwiazdkami Michelin, prowadzone przez wybitnych szefów kuchni - w ramach akcji French Touch przedstawiamy najlepsze restauracje w Paryżu, znanych francuskich szefów kuchni i ich specjalności.

Gdyńska Rosse Rosse - kawiarnia z miłością do estetyki

Rosse Rosse to nowa kawiarnia ulokowana w budynku Baltiq Plaza w Gdyni przy jednej z głównych ulic miasta - ul. Świętojańskiej. Lokal ma 20 miejsc siedzących wewnątrz i dodatkowo 20 w ogródku w sezonie letnim.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej