x

Cukierniczy hit - książka "Kreacje - Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski"

Kategoria: Lifestyle - książki    02.09.2020

Starannie wydana książka znanych cukierników Michała Iwaniuka, Macieja Rosińskiego i Macieja Wiśniewskiego adresowana jest głównie do profesjonalistów - cukierników i kucharzy oraz osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Książka ta w szczególności adresowana jest do osób, które poszukują fachowej wiedzy i sprawdzonych rozwiązań technologicznych umocowanych na solidnej podstawie zagadnień teoretycznych cukiernictwa. Może być użytecznym narzędziem codziennej pracy oraz źródłem inspiracji w tworzeniu nowych smaków.
Jej odbiorcy, korzystając z wiedzy, pasji i doświadczenia autorów mogą kreować rzeczy proste, a jednocześnie wysublimowane. W swoich pracach powinni podchodzić do słodyczy w sposób twórczy i nieszablonowy, starając się zachować równowagę pomiędzy perfekcyjnym wyglądem i wyrafinowanym smakiem.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Publikacja jest potwierdzeniem tego, że w swojej pracy autorzy nie boją się wprowadzać innowacji, testując śmiałe rozwiązania oraz polecając tylko niezawodne produkty i technologie. Na co dzień wszyscy trzej dzielą się swoją wiedzą i angażujemy swoje siły w kreowanie nowych talentów kulinarnych, aktywnie udzielając się jako trenerzy i szkoleniowcy akademii branżowych.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Pozostając na co dzień blisko osób zdobywających wiedzę z zakresu cukiernictwa, prześledzili dostępne propozycje materiałów szkoleniowych oraz książki cukiernicze. Doszli do wniosku, że obecnie na rynku brakuje specjalistycznych publikacji w języku polskim. Takich, które zawierałyby zbiór stuprocentowo sprawdzonych i odtwarzalnych przepisów cukierniczych oraz odpowiedniej dawki wiedzy podstawowej –  pozycji, które pełniłyby funkcje materiałów dydaktycznych również dla kursantów.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Stąd decyzja o wydaniu książki „Kreacje – Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski” – ich wspólnych, autorskich i sprawdzonych receptur. Osoby pracujące z tą publikacją z pewnością rozwiną swoją wiedzę na temat dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeni oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ponad 81,4 mln zł dla noworodków!

26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zakończył się wynikiem ponad 81,4 mln zł. Pieniądze zostaną przekazane na wyrównanie szans w leczeniu noworodków. Zbiórki odbywały się w całej Polsce, również w halach MAKRO Polska.

SUROWE ZASADY

Znajdziecie w niej m.in. przepisy na: surowe tacos, chleb esseński czy spód do pizzy z pestek słonecznika, sałatkę ze skiełkowanego żyta, gazpacho, tabouleh, guacamole czy sernik z nerkowców bez pieczenia. Autorzy skomponowali też gotowe menu z podziałem na dni.

"Europa na winnych szlakach" Tomasza Prange-Barczyńskiego

Podróże po winnicach mogą każdemu miłośnikowi trunków dostarczyć ogromnej przyjemności, nawet jeśli nie zajmuje się winem zawodowo.

Deserowy zawrót głowy

Coraz częściej badaniem kuchni i jej historii zajmują się kulturoznawcy. Jedną z takich badaczek jest Magdalena Tomaszewska-Bolałek, kierowniczka food studies na SWPS i autorka nagradzanych książek, takich jak: "Tradycje kulinarne Korei", "Tradycje kulinarne Finlandii" czy "Polish Culinary Paths".

Nowe restauracje z gwiazdkami

2 października ukazała się najnowsza edycja przewodnika Michelin obejmująca Wielką Brytanię i Irlandię. The Araki w Mayfair w Londynie jest najnowszą trzygwiazdkową restauracją w regionie.

TO DOBRE, TO PROSTE

Jak przywracać zapomniane smaki, jak kultywować polską tradycję kulinarną i czym ona właściwie jest? Gdzie znaleźć najlepsze produkty? Jak hoduje się zwierzęta, a jak pozyskuje dzikie rośliny i dziczyznę? Czy możliwe jest całkowicie ekologiczne rolnictwo?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej