x

Cukierniczy hit - książka "Kreacje - Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski"

Kategoria: Lifestyle - książki    02.09.2020

Starannie wydana książka znanych cukierników Michała Iwaniuka, Macieja Rosińskiego i Macieja Wiśniewskiego adresowana jest głównie do profesjonalistów - cukierników i kucharzy oraz osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Książka ta w szczególności adresowana jest do osób, które poszukują fachowej wiedzy i sprawdzonych rozwiązań technologicznych umocowanych na solidnej podstawie zagadnień teoretycznych cukiernictwa. Może być użytecznym narzędziem codziennej pracy oraz źródłem inspiracji w tworzeniu nowych smaków.
Jej odbiorcy, korzystając z wiedzy, pasji i doświadczenia autorów mogą kreować rzeczy proste, a jednocześnie wysublimowane. W swoich pracach powinni podchodzić do słodyczy w sposób twórczy i nieszablonowy, starając się zachować równowagę pomiędzy perfekcyjnym wyglądem i wyrafinowanym smakiem.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Publikacja jest potwierdzeniem tego, że w swojej pracy autorzy nie boją się wprowadzać innowacji, testując śmiałe rozwiązania oraz polecając tylko niezawodne produkty i technologie. Na co dzień wszyscy trzej dzielą się swoją wiedzą i angażujemy swoje siły w kreowanie nowych talentów kulinarnych, aktywnie udzielając się jako trenerzy i szkoleniowcy akademii branżowych.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Pozostając na co dzień blisko osób zdobywających wiedzę z zakresu cukiernictwa, prześledzili dostępne propozycje materiałów szkoleniowych oraz książki cukiernicze. Doszli do wniosku, że obecnie na rynku brakuje specjalistycznych publikacji w języku polskim. Takich, które zawierałyby zbiór stuprocentowo sprawdzonych i odtwarzalnych przepisów cukierniczych oraz odpowiedniej dawki wiedzy podstawowej –  pozycji, które pełniłyby funkcje materiałów dydaktycznych również dla kursantów.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Stąd decyzja o wydaniu książki „Kreacje – Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski” – ich wspólnych, autorskich i sprawdzonych receptur. Osoby pracujące z tą publikacją z pewnością rozwiną swoją wiedzę na temat dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeni oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Ramen. Zupa szczęścia i miłości" Tove Nilsson

Ramen to rozgrzewająca japońska zupa idealna na zimowe dni. A do tego treściwa, więc można ją uznać za pełnowartościowe danie.

"Przewodnik polskie wina 2021" Macieja Nowickiego, Tomasza Prange-Barczyńskiego i Wojciecha Bońkowskiego

Oto pierwszy przewodnik po polskich winnicach! W ostatnich latach nasz rynek win przeżywa rozkwit, a nowe krajowe winnice wyrastają jak grzyby po deszczu.

"Gościnność od kuchni" Patrycji Siwiec, Adama Chrząstowskiego i Adama Pawłowskiego

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, dziennikar­ka i sommelier, autorzy książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii" sprzed dwóch lat, tym razem spojrzeli na organizm restauracyjny z innej perspektywy - nie tylko z sali, ale także od kuchni.

CHLEB PERFEKCYJNY

Na polskim rynku właśnie ukazało się nowe, poprawione wydanie kultowej książki "Chleb", która przez fanów pieczywa nazywana jest chlebową biblią. Znajdziecie w niej 140 przepisów - na bagietki, pełnoziarniste chleby z różnego rodzaju mąk; od najprostszych i najszybszych aż po bardziej skomplikowane.

"The Polish Table" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek w ścisłym finale Gourmand World Cookbook Awards

Książka Tomaszewskiej-Bolałek współfinansowana przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP znalazła się w ścisłym finale Gourmand World Cookbook Awards, najbardziej prestiżowego konkursu dla książek kulinarnych nazywanego również Kulinarnymi Oscarami.

PORADNIK CYDROWNIKA

Jak na kraj będący światową potęgą jabłek, literatura na temat ich przetwórstwa prezentuje się bardzo mizernie. "Cydr z polskich jabłek" to obowiązkowa lektura dla wszystkich tych, którzy chcą rozpocząć przygodę z produkcją cydru na mikroskalę.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej