x

Cukierniczy hit - książka "Kreacje - Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski"

Kategoria: Lifestyle - książki    02.09.2020

Starannie wydana książka znanych cukierników Michała Iwaniuka, Macieja Rosińskiego i Macieja Wiśniewskiego adresowana jest głównie do profesjonalistów - cukierników i kucharzy oraz osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Książka ta w szczególności adresowana jest do osób, które poszukują fachowej wiedzy i sprawdzonych rozwiązań technologicznych umocowanych na solidnej podstawie zagadnień teoretycznych cukiernictwa. Może być użytecznym narzędziem codziennej pracy oraz źródłem inspiracji w tworzeniu nowych smaków.
Jej odbiorcy, korzystając z wiedzy, pasji i doświadczenia autorów mogą kreować rzeczy proste, a jednocześnie wysublimowane. W swoich pracach powinni podchodzić do słodyczy w sposób twórczy i nieszablonowy, starając się zachować równowagę pomiędzy perfekcyjnym wyglądem i wyrafinowanym smakiem.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Publikacja jest potwierdzeniem tego, że w swojej pracy autorzy nie boją się wprowadzać innowacji, testując śmiałe rozwiązania oraz polecając tylko niezawodne produkty i technologie. Na co dzień wszyscy trzej dzielą się swoją wiedzą i angażujemy swoje siły w kreowanie nowych talentów kulinarnych, aktywnie udzielając się jako trenerzy i szkoleniowcy akademii branżowych.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Pozostając na co dzień blisko osób zdobywających wiedzę z zakresu cukiernictwa, prześledzili dostępne propozycje materiałów szkoleniowych oraz książki cukiernicze. Doszli do wniosku, że obecnie na rynku brakuje specjalistycznych publikacji w języku polskim. Takich, które zawierałyby zbiór stuprocentowo sprawdzonych i odtwarzalnych przepisów cukierniczych oraz odpowiedniej dawki wiedzy podstawowej –  pozycji, które pełniłyby funkcje materiałów dydaktycznych również dla kursantów.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Stąd decyzja o wydaniu książki „Kreacje – Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski” – ich wspólnych, autorskich i sprawdzonych receptur. Osoby pracujące z tą publikacją z pewnością rozwiną swoją wiedzę na temat dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeni oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej