x

Weź udział w konkursie "Czas na rybę"!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.09.2020

Jesteś szefem kuchni lub uczniem szkoły gastronomicznej? Weź udział w konkursie "Czas na rybę", który odbędzie się 3-4 października na Zamku Książęcym w Niemodlinie w ramach Święta Karpia. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 10 września.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
W pierwszy dzień imprezy – 3 października – o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego w towarzystwie sera koziego z Kozi Dar Chudoba będą walczyli uczniowie, natomiast 3 października – profesjonaliści.
W skład jury wchodzą: Kurt Scheller, Tomasz Smoczyk, Wojciech Harapkiewicz, Iwona Niemczewska, Marcin Soból, Krzysztof Szulborski, Jarosław Usiciński, Bartosz Peter i Jean Bos.

Więcej informacji o Konkursie oraz zgłoszenia dostępne są na stronie: http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia.
Informacji dodatkowych udziela także organizator: Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna", tel. 535 380 010 lub 790 247 247.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wojciech Amaro jednym ze 100 najlepszych szefów kuchni na świecie!

23-24 września odbył się w Barcelonie finał The Best Chef Awards 2019. Na liście 100 najlepszych znalazł się również przedstawiciel Polski.

Restauracja na Facebooku

Już w najbliższy wtorek, 12.03, w Warszawie odbędzie się szkolenie na temat komunikacji marketingowej w sieci. Szkolenie poprowadzi niezastąpiona w tym temacie Marta Panfil z agencji kreatywnej FIKA.

Po godzinach

Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.

Co w menu Kulinarnego Pucharu Polski 2018?

W dniach 2-3 października odbędzie się 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Co zaserwują najlepsi kucharze w Polsce? Ich zadaniem będzie przygotowanie przystawki, dania głównego oraz deseru. Wszystko to z wykorzystaniem określonych przez dyrekcję konkursu składników.

Browarnicy zrzeszeni

25 stycznia 2018 r. w Warszawie powstało Polskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac.

Pudliszki dla gastronomii - do wygrania 50 kampanii billboardowych

Marka Pudliszki ogłasza konkurs dla branży gastronomicznej. Do wygrania jest 50 kampanii billboardowych dla restauracji, punktów gastronomicznych i food trucków.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej