x

Weź udział w konkursie "Czas na rybę"!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.09.2020

Jesteś szefem kuchni lub uczniem szkoły gastronomicznej? Weź udział w konkursie "Czas na rybę", który odbędzie się 3-4 października na Zamku Książęcym w Niemodlinie w ramach Święta Karpia. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 10 września.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
W pierwszy dzień imprezy – 3 października – o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego w towarzystwie sera koziego z Kozi Dar Chudoba będą walczyli uczniowie, natomiast 3 października – profesjonaliści.
W skład jury wchodzą: Kurt Scheller, Tomasz Smoczyk, Wojciech Harapkiewicz, Iwona Niemczewska, Marcin Soból, Krzysztof Szulborski, Jarosław Usiciński, Bartosz Peter i Jean Bos.

Więcej informacji o Konkursie oraz zgłoszenia dostępne są na stronie: http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia.
Informacji dodatkowych udziela także organizator: Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna", tel. 535 380 010 lub 790 247 247.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ODLICZANIE DO WIELKIEJ GALI

Za nami już wszystkie tegoroczne regionalne edycje. Dwa ostatnie wydarzenia miały miejsce kolejno: w Krakowie i Sopocie. Już 27 listopada we Wrocławiu odbędzie się finałowa gala i premiera przewodnika Gault & Millau 2018.

FINLANDIA® Vodka na festiwalu Wódki i zakąski w Warszawie

Za nami druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. Przez dwa dni, pod dachem Reduty Banku Polskiego w Warszawie, spotykali się eksperci i pasjonaci gorzelnictwa, miłośnicy sztuki barmańskiej oraz kulinariów.

Wojciech Modest Amaro otrzymał Grand Prix de l’Art de la Cuisine

Rewelacyjne wieści z Paryża. Wojciech Modest Amaro otrzymał najważniejsze wyróżnienie w świecie gastronomii - Grand Prix de l’Art de la Cuisine przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną.

Terra Madre Salone del Gusto 2020 w odnowionej wersji

W związku z pandemią, Terra Madre Salone del Gusto 2020 r. przebiegać będzie inaczej niż zazwyczaj. Przez sześć miesięcy wydarzenie to organizowane będzie w 160 krajach należących do sieci Slow Food, w różnych wymiarach - fizycznym i cyfrowym.

WARSZTATY CALIFORNIA WINES JUŻ 23 KWIETNIA

23-24 kwietnia w Art _ inkubatorze w Łodzi odbędzie się V edycja konferencji branżowej Food Service Summit. Podobnie jak w roku ubiegłym tematyka winiarska będzie stanowiła ważną część programu konferencji.

RATIONAL ponownie zaprasza do sal pokazowych

Szefowie kuchni RATIONAL ponownie zapraszają na pokazy RATIONAL w salach pokazowych. Zaprezentują, w jaki sposób nowoczesny piec konwekcyjno-parowy iCombi Pro wyznacza nowy standard wydajności, elastyczności i prostoty.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej