

Marcin Przybysz i gościnnie Michał Kuter zapraszają na urodziny Epoki


Swoje pierwsze urodziny restauracja Epoka uczci wyjątkowymi kolacjami na cztery ręce, przygotowanymi przez szefów Marcina Przybysza (Epoka) i Michał Kutera z poznańskiego A nóż widelec. Z okazji jubileuszu stworzyli 15-przepisowe menu degustacyjne, które będzie serwowane tylko przez 4 dni.
– Nasze historie jako szefów trochę się przeplatają. Obydwaj zdobywaliśmy doświadczenie poza Polską, obydwaj zdecydowaliśmy się na powrót do kraju i finalnie skupiliśmy się na poszukiwaniu, rozwijaniu i opracowywaniu rodzimych przepisów w najlepszym wydaniu. Nasze style różnią się, ale nadal kierunek jest podobny. Michał Kuter wydał ostatnio świetną książkę „Kuchnia Polska" dopracowaną w szczególe i piękne wydaną. Także mamy ze sobą wiele wspólnych tematów – wyjaśnia Marcin Przybysz, szef kuchni Epoki.
Czego możemy się spodziewać podczas kolacji?
– Tematem przewodnim jak zawsze w Epoce są historyczne przepisy rekonstruowane lub interpretowane w nowoczesnym stylu. W trakcie kolacji urodzinowej goście będą mogli spróbować unikalnych dań serwowanych tylko w trakcie tego posiłku. Będzie to połączenie dwóch spojrzeń na kuchnię polską i jej smaki – opowiada Przybysz.
Pierwsza kolacja odbędzie się 9 września, a kolejne – 10, 11 i 12 września. Rezerwacji można dokonywać pod adresem: rezerwacje@epoka.restaurant lub pod numerem telefonu 666 115 566.
Jaki był pierwszy rok działalności Epoki?
– Zdecydowanie był to rok wytężonej pracy i poznawania naszych gości. Decyzja o stworzeniu konceptu restauracji opartego w 100% na rekonstrukcji kulinarnej była właściwa. Mamy sporo gości, którzy do nas regularnie wracają i chętnie razem z nami odkrywają kolejne smaki historii w nowoczesnym wydaniu – podsumowuje Marcin Przybysz.
Zapytany o potrawę cieszącą się największym uznaniem gości, podkreśla, że w Epoce trudno mówić o takim jednym daniu, ponieważ kolacje są podawane tylko w formie menu degustacyjnego 15 lub 20 dań.
– Zabieramy więc gości w kulinarną podróż, jest to doświadczenie smaków i tekstur. Mamy grupę gości, która pozytywnie reaguje na kolejne menu, które zmieniamy co 1,5 miesiąca. Dalej ich zaskakujemy i nadal chcą do nas wracać, więc jest to jest największy hit – mówi szef kuchni Epoki.
Zobacz także

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

BETWEEN KITCHEN & DINING ROOM

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki w Warszawie odbyła się druga edycja targów. W ramach wydarzenia ofertę zaprezentowały firmy produkujące ceramikę, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne oraz artykuły spożywcze.

NAJWIĘKSZY FESTIWAL WHISKY W POLSCE

25 i 26 sierpnia odbędzie się IV edycja Festiwalu Whisky Jastrzębia Góra. Jego pomysłodawcą oraz organizatorem jest Dom Whisky. Festiwal Whisky Jastrzębia Góra to pierwszy w Polsce Festiwal Whisky, który premierę miał w 2014 r. w Jastrzębiej Górze.

Wielka Uczta Warszawska #2

Prowadzisz lokal gastronomiczny, jesteś kucharzem, producentem spożywczym, masz food trucka? Zgłoś się już teraz na drugą, tym razem zimową edycję wydarzenia!

Monin Cup 2017 - znamy zwycięzców

Gala Monin Cup Junior Poland 2017 odbyła się 7 grudnia 2017 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ulicy Majdańskiej. Pierwsze miejsce zajęła uczennica z Bielska-Białej - Aleksandra Binkowska.

Ubierz się w McDonald’s!

McDonald’s prezentuje wieczorową kolekcję z okazji obchodzonego na całym świecie McDelivery Night In.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

