x

Der Elefant z nagrodą Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2020

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.08.2020

Warszawska restauracja Der Elefant została doceniona przez gości z całego świata korzystających z portalu Tripadvisor - otrzymała nagrodę Travellers’ Choice Award 2020, czyli wyróżnienie przyznawane markom, które stale zdobywają świetne recenzje użytkowników strony.

– Zostaliśmy wybrani do tej prestiżowej nagrody spośród tysięcy restauracji. Dziękujemy naszym niezwykłym gościom, ponieważ bez nich nie byłoby to możliwe. Jednocześnie zapewniamy, że będziemy robić wszystko, aby nasze jedzenie i serwis były jeszcze lepsze niż do tej pory. Dziękuję pracownikom Der Elefant za świadczenie doskonałych usług. To dzięki waszej codziennej pracy i poczuciu odpowiedzialności, nasi goście czują się komfortowo i bezpiecznie, co w ostatnim czasie ma ogromne znaczenie – mówi Artur Jarczyński, właściciel restauracji Der Elefant.

Restauracja Der Elefant działa w zmodernizowanej, zabytkowej kamienicy na Placu Bankowym 1 od 1990 roku. Jej przestronne i wielopoziomowe wnętrze przypomina atmosferą Nowego Jorku, a dziedziniec kamienicy, gdzie znajduje się wejście do restauracji, został zaprojektowany przez nagrodzonego Oskarem scenografa Allana Starskiego.
Kuchnia Der Elefanta inspirowana jest kulinarnymi podróżami jej twórców i oparta jest na najwyższej jakości świeżych, lokalnych produktach. Der Elefant ma również bogaty Skład Win. Częścią Der Elefant jest Fishmarket – jedyna na mapie Warszawy w pełni rybna restauracja.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Tylko około 10% firm znajdujących się na platformie Tripadvisor otrzymuje nagrodę Travellers’ Choice, która honoruje wybrane obiekty noclegowe, atrakcje i restauracje. Typując do nagrody Tripadvisor korzysta z algorytmu, który bierze pod uwagę jakość, liczbę oraz aktualność recenzji i opinii przesłanych przez podróżnych na Tripadvisor w okresie 12 miesięcy, a także staż firmy i jej ranking w indeksie popularności w witrynie. Aby zakwalifikować się do programu Travellers’ Choice, marka musi uzyskać ogólną ocenę „bubble” na stronie Tripadvisor wynoszącą co najmniej cztery z pięciu, mieć minimalną liczbę recenzji i być umieszczona na stronie Tripadvisor od co najmniej 12 miesięcy.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kulinarne oblicze Święta Dziękczynienia w USA i w Polsce. Opowiada Artur Jarczyński

Jak obchodzone jest Święto Dziękczynienia w USA, a jak w Polsce? Czym faszeruje się indyka i co oprócz niego musi znaleźć się na świątecznym stole? O Thanksgiving Day rozmawiamy z Arturem Jarczyńskim, właścicielem sieci restauracji amerykańskich Jeff’s.

Dyniobranie, czyli limitowane przysmaki z dynią w Browarach Warszawskich

W Browarach Warszawskich 29 października zaczyna się Dyniobranie, które potrwa do 7 listopada. Wybrane restauracje i kawiarnie przygotowały z tej okazji specjalne dania, desery i napoje z dynią w roli głównej. Podpowiadamy, do których miejsc warto zajrzeć!

TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia: Blisko

Trzecia odsłona TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia odbędzie się między 30 września a 4 października, zarówno stacjonarnie, jak i online. Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN zaprosiło do współpracy znanych szefów kuchni oraz ekspertów kulinarnych z USA, Polski oraz Izraela.

Zamojski festiwal "W poszukiwaniu prawdziwego smaku"

Już 5 września Zamość, jedno z najpiękniejszych miast w Polsce i serce Roztocza, za sprawą festiwalu win polskich oraz produktów regionalnych "W poszukiwaniu prawdziwego smaku", zamieni się w prawdziwą stolicę rodzimego winiarstwa.

Festiwal Grilla 2021 w Czeladzi - było pysznie!

Prawie 2 tony produktów bazowych do przygotowania grillowanych potraw, blisko tysiąc gości, ponad 600 wydanych dań - to bilans Festiwalu Grilla 2021, który odbył się 19 czerwca na terenie kompleksu Pałacu Term Saturna w Czeladzi.

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej