x

Der Elefant z nagrodą Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2020

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.08.2020

Warszawska restauracja Der Elefant została doceniona przez gości z całego świata korzystających z portalu Tripadvisor - otrzymała nagrodę Travellers’ Choice Award 2020, czyli wyróżnienie przyznawane markom, które stale zdobywają świetne recenzje użytkowników strony.

– Zostaliśmy wybrani do tej prestiżowej nagrody spośród tysięcy restauracji. Dziękujemy naszym niezwykłym gościom, ponieważ bez nich nie byłoby to możliwe. Jednocześnie zapewniamy, że będziemy robić wszystko, aby nasze jedzenie i serwis były jeszcze lepsze niż do tej pory. Dziękuję pracownikom Der Elefant za świadczenie doskonałych usług. To dzięki waszej codziennej pracy i poczuciu odpowiedzialności, nasi goście czują się komfortowo i bezpiecznie, co w ostatnim czasie ma ogromne znaczenie – mówi Artur Jarczyński, właściciel restauracji Der Elefant.

Restauracja Der Elefant działa w zmodernizowanej, zabytkowej kamienicy na Placu Bankowym 1 od 1990 roku. Jej przestronne i wielopoziomowe wnętrze przypomina atmosferą Nowego Jorku, a dziedziniec kamienicy, gdzie znajduje się wejście do restauracji, został zaprojektowany przez nagrodzonego Oskarem scenografa Allana Starskiego.
Kuchnia Der Elefanta inspirowana jest kulinarnymi podróżami jej twórców i oparta jest na najwyższej jakości świeżych, lokalnych produktach. Der Elefant ma również bogaty Skład Win. Częścią Der Elefant jest Fishmarket – jedyna na mapie Warszawy w pełni rybna restauracja.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Tylko około 10% firm znajdujących się na platformie Tripadvisor otrzymuje nagrodę Travellers’ Choice, która honoruje wybrane obiekty noclegowe, atrakcje i restauracje. Typując do nagrody Tripadvisor korzysta z algorytmu, który bierze pod uwagę jakość, liczbę oraz aktualność recenzji i opinii przesłanych przez podróżnych na Tripadvisor w okresie 12 miesięcy, a także staż firmy i jej ranking w indeksie popularności w witrynie. Aby zakwalifikować się do programu Travellers’ Choice, marka musi uzyskać ogólną ocenę „bubble” na stronie Tripadvisor wynoszącą co najmniej cztery z pięciu, mieć minimalną liczbę recenzji i być umieszczona na stronie Tripadvisor od co najmniej 12 miesięcy.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Foodsi, Restaurant Week i Free Now we wspólnej kampanii

Tej wiosny Foodsi kontynuuje przekaz "Tu się nie marnuje", zwracający uwagę na problem marnotrawienia jedzenia, a dodatkowo zachęca do dbania nie tylko o planetę, ale również o własne samopoczucie. Aby lepiej realizować te misję Foodsi łączy siły z Free Now i Restaurant Week.

Poznańskie restauracje dołączają do przewodnika Michelin

Poznań dołączy do miast, których restauracje opisane są w słynnym przewodniku Michelin. Znajdzie się w nim obok Warszawy i Krakowa.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej