x

Der Elefant z nagrodą Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2020

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.08.2020

Warszawska restauracja Der Elefant została doceniona przez gości z całego świata korzystających z portalu Tripadvisor - otrzymała nagrodę Travellers’ Choice Award 2020, czyli wyróżnienie przyznawane markom, które stale zdobywają świetne recenzje użytkowników strony.

– Zostaliśmy wybrani do tej prestiżowej nagrody spośród tysięcy restauracji. Dziękujemy naszym niezwykłym gościom, ponieważ bez nich nie byłoby to możliwe. Jednocześnie zapewniamy, że będziemy robić wszystko, aby nasze jedzenie i serwis były jeszcze lepsze niż do tej pory. Dziękuję pracownikom Der Elefant za świadczenie doskonałych usług. To dzięki waszej codziennej pracy i poczuciu odpowiedzialności, nasi goście czują się komfortowo i bezpiecznie, co w ostatnim czasie ma ogromne znaczenie – mówi Artur Jarczyński, właściciel restauracji Der Elefant.

Restauracja Der Elefant działa w zmodernizowanej, zabytkowej kamienicy na Placu Bankowym 1 od 1990 roku. Jej przestronne i wielopoziomowe wnętrze przypomina atmosferą Nowego Jorku, a dziedziniec kamienicy, gdzie znajduje się wejście do restauracji, został zaprojektowany przez nagrodzonego Oskarem scenografa Allana Starskiego.
Kuchnia Der Elefanta inspirowana jest kulinarnymi podróżami jej twórców i oparta jest na najwyższej jakości świeżych, lokalnych produktach. Der Elefant ma również bogaty Skład Win. Częścią Der Elefant jest Fishmarket – jedyna na mapie Warszawy w pełni rybna restauracja.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Tylko około 10% firm znajdujących się na platformie Tripadvisor otrzymuje nagrodę Travellers’ Choice, która honoruje wybrane obiekty noclegowe, atrakcje i restauracje. Typując do nagrody Tripadvisor korzysta z algorytmu, który bierze pod uwagę jakość, liczbę oraz aktualność recenzji i opinii przesłanych przez podróżnych na Tripadvisor w okresie 12 miesięcy, a także staż firmy i jej ranking w indeksie popularności w witrynie. Aby zakwalifikować się do programu Travellers’ Choice, marka musi uzyskać ogólną ocenę „bubble” na stronie Tripadvisor wynoszącą co najmniej cztery z pięciu, mieć minimalną liczbę recenzji i być umieszczona na stronie Tripadvisor od co najmniej 12 miesięcy.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Żydowskie jedzenie - zapomnienie czy powrót?

25 października o 18:00 Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN i Menora InfoPunkt zapraszają do dyskusji nad kuchnią żydowską. Z kolei 27 października o 19:30 organizatorzy zapraszają na kolację do Restauracji Besamim w Muzeum POLIN. Przygotują ją: Liz Alpern i Jeffrey Yoskowitz i Aleksander Baron.

Ostatni weekend Nocnego Marketu na dworcu Warszawa Główna

Weekend 9-11 października będzie ostatnią szansą na kolację pod gwiazdami na peronach przy Towarowej 3. Po pięciu latach Nocny Market opuszcza dworzec Warszawa Główna.

#WspieramLokalneLokale - kampania społeczna Smazymy.com

20 marca ruszyła kampania społeczna #WspieramLokalneLokale. Jej celem jest zachęcenie konsumentów do składania zamówień z dostawą do domu w lokalnych restauracjach i tym samym wsparcie lokali w czasie wprowadzonego na terenie kraju stanu zagrożenia epidemicznego.

Jak Coca-Cola wykreowała współczesne symbole Bożego Narodzenia. 100-lecie kampanii świątecznych marki

Już od stu lat Coca-Cola kreuje sugestywną wizję Bożego Narodzenia - jej pierwsze świąteczne reklamy sięgają roku 1920. To właśnie ta marka upowszechniła współczesny wizerunek Świętego Mikołaja. Jak kampanie firmy wpłynęły na nasze postrzeganie świąt?

Akademia Smaku Sokołów o niemarnowaniu żywności

Marnowanie żywności i innych ważnych zasobów naturalnych jest dziś problemem o znaczeniu globalnym. Akademia Smaku Sokołów po raz kolejny poruszyła temat Zero Waste, organizując we Wrocławiu warsztaty kulinarne poświęcone temu zagadnieniu.

Restaurant Week Polska: Festiwalowe debiuty 2019

Od pięciu lat Restaurant Week Polska pokazuje Polakom nowoczesne dania restauracyjne we wszystkich zakątkach kraju. Podczas jesiennej edycji nie zabrakło debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i wyjątkowe produkty w nich serwowane.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej