x

Der Elefant z nagrodą Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2020

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.08.2020

Warszawska restauracja Der Elefant została doceniona przez gości z całego świata korzystających z portalu Tripadvisor - otrzymała nagrodę Travellers’ Choice Award 2020, czyli wyróżnienie przyznawane markom, które stale zdobywają świetne recenzje użytkowników strony.

– Zostaliśmy wybrani do tej prestiżowej nagrody spośród tysięcy restauracji. Dziękujemy naszym niezwykłym gościom, ponieważ bez nich nie byłoby to możliwe. Jednocześnie zapewniamy, że będziemy robić wszystko, aby nasze jedzenie i serwis były jeszcze lepsze niż do tej pory. Dziękuję pracownikom Der Elefant za świadczenie doskonałych usług. To dzięki waszej codziennej pracy i poczuciu odpowiedzialności, nasi goście czują się komfortowo i bezpiecznie, co w ostatnim czasie ma ogromne znaczenie – mówi Artur Jarczyński, właściciel restauracji Der Elefant.

Restauracja Der Elefant działa w zmodernizowanej, zabytkowej kamienicy na Placu Bankowym 1 od 1990 roku. Jej przestronne i wielopoziomowe wnętrze przypomina atmosferą Nowego Jorku, a dziedziniec kamienicy, gdzie znajduje się wejście do restauracji, został zaprojektowany przez nagrodzonego Oskarem scenografa Allana Starskiego.
Kuchnia Der Elefanta inspirowana jest kulinarnymi podróżami jej twórców i oparta jest na najwyższej jakości świeżych, lokalnych produktach. Der Elefant ma również bogaty Skład Win. Częścią Der Elefant jest Fishmarket – jedyna na mapie Warszawy w pełni rybna restauracja.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Tylko około 10% firm znajdujących się na platformie Tripadvisor otrzymuje nagrodę Travellers’ Choice, która honoruje wybrane obiekty noclegowe, atrakcje i restauracje. Typując do nagrody Tripadvisor korzysta z algorytmu, który bierze pod uwagę jakość, liczbę oraz aktualność recenzji i opinii przesłanych przez podróżnych na Tripadvisor w okresie 12 miesięcy, a także staż firmy i jej ranking w indeksie popularności w witrynie. Aby zakwalifikować się do programu Travellers’ Choice, marka musi uzyskać ogólną ocenę „bubble” na stronie Tripadvisor wynoszącą co najmniej cztery z pięciu, mieć minimalną liczbę recenzji i być umieszczona na stronie Tripadvisor od co najmniej 12 miesięcy.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Whisky Live Warsaw 2022 przeszedł do historii

Rekordowa liczba wystawców oraz frekwencja. Nowa przestrzeń, która udźwignęła presję wydarzenia, mnóstwo sesji Masterclass oraz kolekcjonerski kącik. Tegoroczna edycja festiwalu przechodzi do historii jako najlepsza z dotychczasowych.

Anna i Robert Lewandowscy stworzyli zdrowe przekąski dla kibiców

Nawet 65 proc. kibiców sięga po niezdrowe przegryzki podczas oglądania meczów. Dzięki nowym przekąskom Anny i Roberta Lewandowskich można teraz kibicować zdrowo. Trwający mundial to także okazja do udziału w konkursie i wymyślenia "cieszynki", którą wykona najlepszy napastnik świata.

Rekordy na Restaurant Week. Ruszyły rezerwacje na 2023 rok

Festiwal pod hasłem #FoodLooksGood zgromadził w najlepszych restauracjach rekordowe ponad 135 tysięcy gości. Polska edycja Restaurant Week jest siódmym największym wydarzeniem kulinarnym spośród wszystkich na świecie i drugim największym biletowanym eventem w kraju.

Tydzień Kuchni Polskiej - podsumowanie kulinarnego świętowania niepodległości

Blisko 400 restauracji z 224 miast wzięło udział w akcji Tydzień Kuchni Polskiej związanej z obchodami Święta Niepodległości. W menu pojawiło się kilkaset dań kuchni regionów, jak chociażby warmińskie dzyndzałki, podhalańska jagnięcina czy zupa z brukwi, zapomniany specjał kuchni Pomorza.

Festiwal hiszpański w gdańskiej Stacji Food Hall

Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall w gdańskiej galerii Metropolia zaprasza na kulinarną podróż do Hiszpanii. Podczas czterodniowego festiwalu będą serwowane dania inspirowane Andaluzją, Galicją czy też Katalonią.

Druga odsłona kolacji Grand Dinners za nami!

W Restauracji Belvedere odbyły się kolacje z cyklu Grand Dinners. Gwiazdami obu wieczorów - 7 i 8 listopada - byli francuscy szefowie kuchni Christophe Bacquié i Emmanuel Renaut, którzy przylecieli do Warszawy specjalnie na tę okazję. Kroku dorównywał im gospodarz miejsca Tomasz Łagowski.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej