x

Targi POLAGRA 2020

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    27.08.2020

Tegoroczne spotkanie branży spożywczej w Poznaniu odbędzie się między 28 września a 1 października. To pierwsze i jedno z zaledwie kilku wydarzeń biznesowych, które w tym roku zintegruje branżę spożywczą i sektor HoReCa.

POLAGRA od wielu lat stanowi miejsce prezentacji technologii spożywczych, żywności, a także rozwiązań dla sektora gastronomicznego. W tym duchu przygotowywana jest również ekspozycja 2020.
– Z dniem przywrócenia przez rząd możliwości organizacji targów nasze prace nabrały tempa. Ciągle trwa akwizycja wystawców, co w tym roku, z wiadomych względów, nie jest dla nas łatwym zadaniem. Niemniej jednak mogę zapewnić, że jako organizatorzy targów podjęliśmy szereg działań mających na celu stworzenie bezpiecznej przestrzeni biznesowej – komentuje Dariusz Wawrzyniak, dyrektor grupy produktów.

Zaufanie w tym względzie wykazało m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które targi POLAGRA uznało za odpowiednie miejsce na spotkanie ministrów rolnictwa Grupy Wyszehradzkiej oraz Bułgarii, Chorwacji, Estonii, Litwy, Łotwy, Rumunii i Słowenii. Potencjał wydarzenia doceniły także inne organizacje i stowarzyszenie branżowe – podczas targów odbędą się również Eliminacje Krajowe WorldSkills Poland 2020 oraz druga edycja konkursu Master Baker. POLAGRA została także uwzględniona w kampanii informacyjnej na temat mięsa drobiowego w UE prowadzonej pod hasłem „To jest nasz drób! Wysoka jakość – europejska gwarancja”. Na stoisku organizatorów planowane są m.in. pokazy kulinarne ambasadorów kampanii: Sebastiana Krauzowicza i Cristiny Catese.
Goście POLAGRY będą mogli m.in. wziąć udział w szkoleniu na temat trendów i obowiązków prawnych w oznakowaniu żywności oraz w spotkaniu dotyczącym rozwijania biznesu spożywczego w sieci. Po raz szósty odbędzie się także Hotel Investors Meeting, w tym roku pod hasłem „Biznes hotelarski w opałach”. Nie zabraknie też warsztatów dla szefów kuchni.

POLAGRA 2020 odbędzie się w nowych warunkach sanitarnych opracowanych w oparciu o pracę specjalistów i wytyczne Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Przy wejściach na tereny targowe zamontowane zostały m.in. kamery termowizyjne mierzące temperaturę ciała osób biorących udział w wydarzeniu. Przestrzenie dla wystawców i zwiedzających aranżowane są tak, aby można było zachować odpowiedni dystans. Dezynfekowane są na bieżąco często dotykane elementy infrastruktury. Z punktu widzenia zwiedzających targi na pewno kluczową informacją jest to, że sprzedaż biletów odbywać się będzie wyłącznie online.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Whisky Live Warsaw 2020

Mimo trudnej sytuacji rynkowej naznaczonej obecnością koronawirusa, organizatorzy Whisky Live Warsaw 2020 przygotowali specjalny scenariusz dla tegorocznej odsłony festiwalu. Impreza odbędzie się 1-3 października w Centrum Praskim Koneser.

Targi EuroGastro i WorldHotel

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się 1-3 września 2021 roku w Nadarzynie, w PWE.

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

Restauracja na Facebooku

Już w najbliższy wtorek, 12.03, w Warszawie odbędzie się szkolenie na temat komunikacji marketingowej w sieci. Szkolenie poprowadzi niezastąpiona w tym temacie Marta Panfil z agencji kreatywnej FIKA.

Let's taste Poland w Londynie

2 października odbędzie się pierwsza branżowa degustacja poświęcona wyłącznie polskim winom, produktom regionalnym oraz turystyce winiarskiej poza granicami Polski.

Gęsina Na Św. Marcina 2019

Od 8 listopada do 1 grudnia trwa XI edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina". Wybierzemy najlepsze polskie restauracje, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania z gęsiną. Do udziału w imprezie Slow Food Polska zaprosił w tym roku ponad 100 restauracji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej