

10. restauracja MAX Premium Burgers otwiera się dla gości


MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci w Polsce. Dziesiąty lokal szwedzkiej marki burgerowej ruszył 25 sierpnia w Babicach Nowych pod Warszawą.
Nowy MAX ma powierzchnie 460 m2. To lokal typu Drive Thru, zatem goście zmotoryzowani będą mogli dokonać zakupu bezpośrednio z samochodu. Wystrój wnętrza ma stonowany skandynawski charakter. Kolorystycznie dominują szarości oraz naturalne drewno. Na sali jadalnej jest 90 miejsc siedzących. Ogródek oferuje kilkadziesiąt kolejnych. Goście mogą składać zamówienie u kasjera lub skorzystać z jednej z 5 kas samoobsługowych. Oczywiście w lokalu dostępna jest darmowa sieć wifi.
– Otwarcie 10. restauracji ma dla nas znaczenie symboliczne. Chcemy, by była to pierwsza z wielu dziesiątek lokali, jakie otworzymy w Polsce. W tej chwili trwa budowa dwóch kolejnych restauracji – w Radomiu i drugiej we Wrocławiu. Mimo wciąż krótkiej obecności marki w Polsce udało nam się zbudować grono wiernych fanów marki. Ich liczba cały czas rośnie. Są to osoby, które cenią smak dobrych burgerów, lecz także zwracają uwagę na inne aspekty działania, jak choćby poważne traktowanie kwestii środowiskowych. – mówi Jerzy Jakubiak, Country Manager Poland w MAX Premium Burgers.
Restauracja MAX Premium Burgers w Babicach Nowych będzie otwarta przez cały tydzień w godzinach 9:00 – 22:00.
Zobacz także

Warszawski Projekt 44 - comfort food w autorksim wydaniu

Usytuowany na parterze imponującego wieżowca przy ul. Złotej warszawski Projekt 44 proponuje comfort food w autorskim wydaniu. Choć sąsiedztwo najdroższych apartamentów w Polsce może nieco onieśmielać, wystrój restauracji zachęca do odwiedzin - jest zarazem elegancka, przytulna i nieco industrialna.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

Bakery w Browarach Warszawskich. Michał Paleta szefem kuchni i wspólnikiem lokalu

Koncept piekarniczo-cukierniczy Bakery wzbogaci się o drugi lokal - w Browarach Warszawskich w centrum stolicy. - To będzie wyjątkowa rzemieślnicza piekarnia z polskim, ale przede wszystkim francuskim pieczywem - mówi Bartłomiej Rychcik, prezes firmy Enata Bread zarządzającej marką.

Piekarniocukiernia - koncept na czas pandemii

Gastronomia nie znosi próżni. W czasie pandemii, gdy restauracje wciąż są zamykane, sprawdza się koncept, który nie wymaga obsługi gości przy stoliku - piekarniocukiernia. Takich miejsc wciąż przybywa!

Japoński Zjadacz Snów w Warszawie

Pod koniec sierpnia 2019 r. zaraz obok znanego wszystkim warszawskim miłośnikom ramenu lokalu Sato gotuje powstała niewielka japońska cukiernia. Lokal urządzony jest podobnie do sąsiadującej ramenowni - minimalistyczne wnętrze zostało delikatnie ozdobione japońskimi bibelotami.

Pascal Brodnicki uruchamia sieć restauracji. Start w tym roku

Pascal Franchise, sieć popularnego kucharza i celebryty ma objąć lokale szybkiej obsługi z posiłkami na wynos, codzienną restaurację i boksy w abonamecnie. Biznes ma ruszyć w marcu 2021 roku.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

