x

Ruszyła Pracownia Lary Gessler

Kategoria: Miejsca    25.08.2020

Pod koniec czerwca swoją działalność zainaugurowała Pracownia Kulinarna Lary - studio, którego wspólniczkami są Lara Gessler oraz Agata Jedynak. Jak deklarują założycielki, jest to miejsce, w którym chęć szerzenia edukacji żywieniowej spotyka się z wielką pasją i miłością do gotowania.

Właścicielki Pracowni: Agata Jedynak i Lara Gessler. Foto: materiały prasowe.
Właścicielki Pracowni: Agata Jedynak i Lara Gessler. Foto: materiały prasowe.
Pracownia mieści się przy ul Racjonalizacji 5 w Warszawie (byłe Food Lab Studio Grzegorza Łapanowskiego). To 270 mkw. przestrzeni, którą można zaaranżować na firmowe wydarzenia, integrację przez gotowanie, szkolenia, prezentację produktu, pokazy kulinarne i nagrania telewizyjne. Również szefowie kuchni mogą rozwijać tu swoje umiejętności, dzielić się wiedzą i doświadczeniem. Pracownia Lary stawia bowiem na dialog kulinarny, współpracę ponad podziałami i poszukiwanie nowych inspiracji. 
Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Przy okazji miejsce ma służyć szerzeniu świadomości żywieniowej wśród dzieci i młodzieży. Pokazać, że zdrowo oznacza przede wszystkim smacznie. W miarę możliwości opierać się ma na polskiej produkcji ze zrównoważonego rolnictwa. Projekt Pracownia Lary to również sklep internetowy, w którym znaleźć można domowe przetwory rzemieślniczej produkcji, najczęściej z upraw w obrębie województwa mazowieckiego. Asortyment odpowiada porze roku i sezonowości. 
– Moim celem jest to, żeby ludzie jedli lepiej. Każdy, kto chce się uczyć gotować, mam nadzieję, że znajdzie tu swojego kulinarnego przewodnika, a każdy przewodnik będzie miał gdzie zebrać myśli, posiedzieć i pogotować. Bo stół ma łączyć i zacierać pozornie dzielące nas granice – mówi Lara Gessler. 

Artykuł ukazał się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

CYDERIA

Właściciele warszawskiego Planu B otworzyli w lutym Cyderię. Lokal mieści się w zabytkowej kamienicy z 1910 r. przy znanej z licznych barów i restauracji ulicy Poznańskiej w Warszawie. Menedżerem i szefem baru jest znawca cydrów Przemysław Iwanek.

Bistro Z

Anna Klajmon i Mateusz Czekierda są właścicielami i szefami kuchni Bistro Z przy ul. Ząbkowskiej na warszawskiej Pradze. Lokal otworzył się w lipcu tego roku. Bistro Z koncentruje się na prostym jedzeniu, opartym na dobrym produkcie w dobrej cenie.

Cafe Bar Havana - lokalnie na warszawskim Żoliborzu

Cafe Bar Havana został otwarty na Żoliborzu w lipcu tego roku. Przestronne wnętrze oraz ogromny taras z widokiem na plac Wilsona urządzone są w stylu retro. Zarówno wystrój, jak i nazwa nawiązują do działającej w tym miejscu od lat 60. do 90. XX w. popularnej klubokawiarni.

Druga restauracja Tokyo Sushi w warszawskim Blue City

Tokyo Sushi otworzyło swój drugi lokal w Blue City. Nowa restauracja serwuje dania w prawdziwym japońskim klimacie - sushi możemy wybierać z krążącej dookoła baru ruchomej taśmy.

Stacja Food Hall w Gdańsku-Wrzeszczu

Najbardziej wyczekiwana gastro miejscówka na Pomorzu i jednocześnie największy food hall w Trójmieście 1 lipca oficjalnie otworzyła się we Wrzeszczu.

Fretnzza - Pizza & Friends otworzyła pierwszy lokal w Poznaniu

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, w którym można zjeść klasyczną pizzę, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych wersji włoskiego placka. Lokal w Poznaniu jest nastawiony zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej