x

Ruszyła Pracownia Lary Gessler

Kategoria: Miejsca    25.08.2020

Pod koniec czerwca swoją działalność zainaugurowała Pracownia Kulinarna Lary - studio, którego wspólniczkami są Lara Gessler oraz Agata Jedynak. Jak deklarują założycielki, jest to miejsce, w którym chęć szerzenia edukacji żywieniowej spotyka się z wielką pasją i miłością do gotowania.

Właścicielki Pracowni: Agata Jedynak i Lara Gessler. Foto: materiały prasowe.
Właścicielki Pracowni: Agata Jedynak i Lara Gessler. Foto: materiały prasowe.
Pracownia mieści się przy ul Racjonalizacji 5 w Warszawie (byłe Food Lab Studio Grzegorza Łapanowskiego). To 270 mkw. przestrzeni, którą można zaaranżować na firmowe wydarzenia, integrację przez gotowanie, szkolenia, prezentację produktu, pokazy kulinarne i nagrania telewizyjne. Również szefowie kuchni mogą rozwijać tu swoje umiejętności, dzielić się wiedzą i doświadczeniem. Pracownia Lary stawia bowiem na dialog kulinarny, współpracę ponad podziałami i poszukiwanie nowych inspiracji. 
Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Przy okazji miejsce ma służyć szerzeniu świadomości żywieniowej wśród dzieci i młodzieży. Pokazać, że zdrowo oznacza przede wszystkim smacznie. W miarę możliwości opierać się ma na polskiej produkcji ze zrównoważonego rolnictwa. Projekt Pracownia Lary to również sklep internetowy, w którym znaleźć można domowe przetwory rzemieślniczej produkcji, najczęściej z upraw w obrębie województwa mazowieckiego. Asortyment odpowiada porze roku i sezonowości. 
– Moim celem jest to, żeby ludzie jedli lepiej. Każdy, kto chce się uczyć gotować, mam nadzieję, że znajdzie tu swojego kulinarnego przewodnika, a każdy przewodnik będzie miał gdzie zebrać myśli, posiedzieć i pogotować. Bo stół ma łączyć i zacierać pozornie dzielące nas granice – mówi Lara Gessler. 

Artykuł ukazał się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Farma Kwaśne Jabłko otwiera własną restaurację. Niwa zadebiutuje 3 czerwca

Ekologiczna farma Kwaśne Jabłko otwiera restaurację. Zjemy w niej lokalne produkty i spróbujemy rzemieślniczego cydru oraz naturalnych win.

Plato - bezpretensjonalna restauracja na warszawskim Wilanowie

Nową bezpretensjonalną restaurację otworzył w Warszawie Krzysztof Janiszewski - jeden ze współwłaścicieli wyróżnionego gwiazdką Michelin Senses.

Tajski Molam Thai Canteen & Bar w Krakowie

Molam to restauracja tajska, w której nie znajdziecie nic, co zazwyczaj w Polsce kojarzone jest z tym rodzajem kuchni. Nie ma tutaj pad thai, nie ma zielonego lub czerwonego curry z mięsem lub tofu do wyboru, nie ma sajgonek. Co w takim razie jest?

Smashny - w Warszawie rusza lokal ze smash burgerami

Smash burger stał się w ostatnich latach jednym z ulubionych streetfoodowych dań w USA. Nowe miejsca z tym rodzajem burgera są tam regularnie otwierane, a technikę jego przyrządzania wykorzystują również znane sieci, m.in. Shake Shack i In-N-Out. Jak to smakuje?

Restauracja KLONN - nowe miejsce właścicieli Zoni i WuWu

KLONN to nowy warszawski lokal Mirosława Nizio oraz Andrzeja Nizio. Restauracja działa od sierpnia przy Zamku Ujazdowskim w miejscu, gdzie niegdyś mieściło się Atelier Amaro. Oferuje nowoczesną kuchnię europejską i drinki, a wieczorami - muzykę i program wydarzeń kulturalnych.

Gdzie zjeść na Mazurach? Pięć najlepszych restauracji (nie tylko dla żeglarzy)

Wybieracie się w rejs szlakiem Wielkich Jezior Mazurskich? A może zamiast żagli wolicie zwiedzać lądowe atrakcje? Tak czy inaczej, musicie gdzieś zjeść. A my wam podpowiemy, gdzie najpyszniej karmią! Oto subiektywny wybór pięciu najlepszych restauracji na Mazurach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej