x

Ruszyła Pracownia Lary Gessler

Kategoria: Miejsca    25.08.2020

Pod koniec czerwca swoją działalność zainaugurowała Pracownia Kulinarna Lary - studio, którego wspólniczkami są Lara Gessler oraz Agata Jedynak. Jak deklarują założycielki, jest to miejsce, w którym chęć szerzenia edukacji żywieniowej spotyka się z wielką pasją i miłością do gotowania.

Właścicielki Pracowni: Agata Jedynak i Lara Gessler. Foto: materiały prasowe.
Właścicielki Pracowni: Agata Jedynak i Lara Gessler. Foto: materiały prasowe.
Pracownia mieści się przy ul Racjonalizacji 5 w Warszawie (byłe Food Lab Studio Grzegorza Łapanowskiego). To 270 mkw. przestrzeni, którą można zaaranżować na firmowe wydarzenia, integrację przez gotowanie, szkolenia, prezentację produktu, pokazy kulinarne i nagrania telewizyjne. Również szefowie kuchni mogą rozwijać tu swoje umiejętności, dzielić się wiedzą i doświadczeniem. Pracownia Lary stawia bowiem na dialog kulinarny, współpracę ponad podziałami i poszukiwanie nowych inspiracji. 
Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Przy okazji miejsce ma służyć szerzeniu świadomości żywieniowej wśród dzieci i młodzieży. Pokazać, że zdrowo oznacza przede wszystkim smacznie. W miarę możliwości opierać się ma na polskiej produkcji ze zrównoważonego rolnictwa. Projekt Pracownia Lary to również sklep internetowy, w którym znaleźć można domowe przetwory rzemieślniczej produkcji, najczęściej z upraw w obrębie województwa mazowieckiego. Asortyment odpowiada porze roku i sezonowości. 
– Moim celem jest to, żeby ludzie jedli lepiej. Każdy, kto chce się uczyć gotować, mam nadzieję, że znajdzie tu swojego kulinarnego przewodnika, a każdy przewodnik będzie miał gdzie zebrać myśli, posiedzieć i pogotować. Bo stół ma łączyć i zacierać pozornie dzielące nas granice – mówi Lara Gessler. 

Artykuł ukazał się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej