x

Wracają szkolenia do Instytutu Kulinarnego Transgourmet

Kategoria: Twój biznes - oferta    19.08.2020

Po kilkumiesięcznej przerwie, nowoczesna przestrzeń Instytutu Kulinarnego Transgourmet znów wypełni się inspirującymi wydarzeniami dla branży HoReCa, z zachowaniem wszystkich środków bezpieczeństwa i higieny.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Poza tym firma wspólnie z Akademią Leona Koźmińskiego przygotowuje cykl szkoleń w ramach programu wsparcia dla gastronomii ReStart. Warsztaty to nie tylko okazja do zdobycia praktycznej wiedzy kulinarnej, ale także solidna dawka informacji na temat prowadzenia gastronomii. 10 dwuosobowych stanowisk wyposażonych w najlepszej generacji sprzęt kuchenny, szkolenia baristyczne i barmańskie, bogaty program warsztatów kulinarnych i sommelierskich oraz największa spiżarnia w Polsce – Instytut Kulinarny wznawia szkolenia kulinarne dla swoich klientów.
– Szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet wracają po przerwie, a przestronne pomieszczenia szkoleniowe pozwalają na spotkania z zachowaniem wszelkich środków bezpieczeństwa. Cieszymy się, że znów możemy robić to, co kochamy. Zaczynamy warsztatami z kuchni polskiej, następnie na tapetę bierzemy kuchnię włoską i śródziemnomorską, wszystko zależy od zapotrzebowania naszych klientów. Warsztaty są bezpłatne i poprowadzą je Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego oraz Marek Burkacki, szef kuchni instytutu. Spotkania są doskonałą okazją do poznania nowoczesnych technik kulinarnych i trendów w gastronomii. Zapisów można dokonywać bezpośrednio u doradców klienta Transgourmet lub Selgros– mówi Włodzimierz Owczarski,  menadżer Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

ReStart, czyli wsparcie dla gastronomii
Oprócz wznowienia szkoleń Transgourmet i Selgros kontynuują działania mające na celu wsparcie branży gastronomicznej w Polsce. Spotkania w ramach programu ReStart odbędą się we wrześniu, październiku i listopadzie. Każde z nich składać się będzie z trzech części: teoretycznej, prowadzonej przez wykładowców Akademii oraz praktycznej, prowadzonej przez Bartosza Petera, eksperta Instytutu Kulinarnego. Ostatnia, trzecia część, zostanie po święcona tematom sommelierskim. Szkolenia będą darmowe i zostaną udostępnione online na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego. Informacje na temat najnowszych szkoleń i warsztatów na bieżąco pojawiają się na profilu Instytutu Kulinarnego Transgourment na Facebooku oraz Instagramie.

Harmonogram szkoleń i warsztatów w ramach programu ReStart
Wrzesień: Najbardziej efektywne sposoby zaopatrywania restauracji i hoteli. Na co zwrócić uwagę wybierając dostawcę.
Październik: Dobrze ułożone menu kluczem do sukcesu. Jak obliczyć food cost w zależności od rodzaju prowadzonej działalności.
Listopad: Od kelnera po szefa kuchni. Na co zwrócić uwagę podczas zatrudnienia pracowników i jak zadbać o ich rozwój i motywację.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śliwkowe żniwa w Kalifornii

W sadach kalifornijskiej śliwy w Północnej Kalifornii trwają żniwa. Ze zbiorów powstaną suszone śliwki - Kalifornia jest ich największym globalnym producentem zaopatrującym 40 proc. światowych rynków.

Praca w gastro

Ruszyła właśnie pierwsza polska platforma rekrutacyjna skierowana wyłącznie do sektora HoReCa. Szukasz pracy? Potrzebujesz pracowników? GastroJob jest właśnie dla ciebie!

Uber Eats wprowadza nowe narzędzia dla restauracji

Uber Eats udostępnia na swojej platformie nowe narzędzia, które pomogą restauracjom na bieżąco monitorować zachowania klientów, budować z nimi trwałe relacje oraz szybciej reagować na ich potrzeby. Dostarczą one także cennych informacji do rozwijania biznesu.

SZLACHETNA MATERIA

Obrusy, serwetki, bieżniki czy zasłony i dekoracje okienne - tekstyliów w restauracyjnej sali jest więcej, niż mogłoby się wydawać. Czy warto inwestować w jakościowe materiały, czy czasem lepiej w ogóle z nich zrezygnować?

Perfekcyjne cięcie

To nie tylko podstawowe narzędzie kuchenne, ale wręcz atrybut każdego szefa kuchni. Niektórzy z nich swoje noże traktują jak świętość i  nie pozwalają używać ich nikomu innemu. Jak wybrać najlepszy nóż, taki, który będzie służył przez lata, w różnych okolicznościach?

Tłusty problem. Jak się go pozbyć w profesjonalnej kuchni?

Oblepia kuchenki, ściany, blaty i okapy. Szybko zbiera się go coraz więcej i więcej. Trudno go doczyścić, a nowy powstaje błyskawicznie. Mowa o tłustym brudzie, który jest nieproszonym gościem każdej profesjonalnej kuchni. Dowiedz się, jak powstaje i jak go usunąć.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej