x

Wracają szkolenia do Instytutu Kulinarnego Transgourmet

Kategoria: Twój biznes - oferta    19.08.2020

Po kilkumiesięcznej przerwie, nowoczesna przestrzeń Instytutu Kulinarnego Transgourmet znów wypełni się inspirującymi wydarzeniami dla branży HoReCa, z zachowaniem wszystkich środków bezpieczeństwa i higieny.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Poza tym firma wspólnie z Akademią Leona Koźmińskiego przygotowuje cykl szkoleń w ramach programu wsparcia dla gastronomii ReStart. Warsztaty to nie tylko okazja do zdobycia praktycznej wiedzy kulinarnej, ale także solidna dawka informacji na temat prowadzenia gastronomii. 10 dwuosobowych stanowisk wyposażonych w najlepszej generacji sprzęt kuchenny, szkolenia baristyczne i barmańskie, bogaty program warsztatów kulinarnych i sommelierskich oraz największa spiżarnia w Polsce – Instytut Kulinarny wznawia szkolenia kulinarne dla swoich klientów.
– Szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet wracają po przerwie, a przestronne pomieszczenia szkoleniowe pozwalają na spotkania z zachowaniem wszelkich środków bezpieczeństwa. Cieszymy się, że znów możemy robić to, co kochamy. Zaczynamy warsztatami z kuchni polskiej, następnie na tapetę bierzemy kuchnię włoską i śródziemnomorską, wszystko zależy od zapotrzebowania naszych klientów. Warsztaty są bezpłatne i poprowadzą je Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego oraz Marek Burkacki, szef kuchni instytutu. Spotkania są doskonałą okazją do poznania nowoczesnych technik kulinarnych i trendów w gastronomii. Zapisów można dokonywać bezpośrednio u doradców klienta Transgourmet lub Selgros– mówi Włodzimierz Owczarski,  menadżer Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

ReStart, czyli wsparcie dla gastronomii
Oprócz wznowienia szkoleń Transgourmet i Selgros kontynuują działania mające na celu wsparcie branży gastronomicznej w Polsce. Spotkania w ramach programu ReStart odbędą się we wrześniu, październiku i listopadzie. Każde z nich składać się będzie z trzech części: teoretycznej, prowadzonej przez wykładowców Akademii oraz praktycznej, prowadzonej przez Bartosza Petera, eksperta Instytutu Kulinarnego. Ostatnia, trzecia część, zostanie po święcona tematom sommelierskim. Szkolenia będą darmowe i zostaną udostępnione online na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego. Informacje na temat najnowszych szkoleń i warsztatów na bieżąco pojawiają się na profilu Instytutu Kulinarnego Transgourment na Facebooku oraz Instagramie.

Harmonogram szkoleń i warsztatów w ramach programu ReStart
Wrzesień: Najbardziej efektywne sposoby zaopatrywania restauracji i hoteli. Na co zwrócić uwagę wybierając dostawcę.
Październik: Dobrze ułożone menu kluczem do sukcesu. Jak obliczyć food cost w zależności od rodzaju prowadzonej działalności.
Listopad: Od kelnera po szefa kuchni. Na co zwrócić uwagę podczas zatrudnienia pracowników i jak zadbać o ich rozwój i motywację.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Odpowiedni ciężar

Precyzja to w gastronomii kluczowe słowo. Jak wybrać dokładną wagę, która będzie adekwatna do potrzeb lokalu i personelu? Polecamy najlepsze rozwiązania.

ZAPROGRAMUJ SPRZEDAŻ

Samoobsługa może okazać się przyszłością sieci restauracyjnych: zmniejsza koszty, ułatwia organizację zamówień oraz kontrolę sprzedaży. Z kiosków samoobsługowych coraz częściej korzystają duże sieci fastfoodowe.

Tłusty problem. Jak się go pozbyć w profesjonalnej kuchni?

Oblepia kuchenki, ściany, blaty i okapy. Szybko zbiera się go coraz więcej i więcej. Trudno go doczyścić, a nowy powstaje błyskawicznie. Mowa o tłustym brudzie, który jest nieproszonym gościem każdej profesjonalnej kuchni. Dowiedz się, jak powstaje i jak go usunąć.

Ekologicznie zapakowane - jakie opakowania wybierać?

Papier, otręby czy trzcina cukrowa? Oferta ekologicznych pojemników na żywność wciąż się powiększa. W dobie, w której jedzenie na wynos oraz w dostawie stało się istotną częścią usług każdej gastronomii, warto zastanowić się nad wyborem najlepszych rozwiązań.

McDonald’s rozwija dowozy ze Stavą. McDelivery pojawi się w nowych miastach

Stava i sieć restauracji McDonald’s rozwijają współpracę. Kurierzy największej w Polsce franczyzowej sieci gastro-kurierskiej realizują usługę McDelivery w Głogowie, Lubinie, Łomży, Siedlcach oraz Słupsku.

CZYSTA HIGENICZNA

Jak utrzymać porządek i nieskazitelną czystość na zapleczu restauracji? Przedstawiamy najnowszą ofertę środków czystości, a także szereg prostych lecz nieoczywistych rozwiązań - które znacznie ułatwią życie i pomogą utrzymać podstawowe standardy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej