

Warszawska Strefa Jedzenia na Pasażu Wiecha


Warszawska Strefa Jedzenia to nowa odsłona doskonale znanego warszawiakom letniego festiwalu miejskiego organizowanego przez Domy Towarowe Wars Sawa Junior - "Pasaż Wiecha. Kultura w samym centrum". Co tydzień, od czwartku do soboty, królują tu prawdziwe hity street food’u.
– Ubiegłoroczny debiut przedsięwzięcia przekroczył nasze oczekiwania. Zainteresowanie ofertą spędzania wolnego czasu na Pasażu Wiecha spotkało się z bardzo pozytywnym przyjęciem, więc postanowiliśmy również i w tym roku przygotować coś specjalnego dla mieszkańców Warszawy i gości odwiedzających stolicę. Historyczny deptak obok Wars Sawa Junior tym razem stał się kulinarną mekką, w której serwowane są smakołyki nawet z najdalszych zakątków świata. Nie zapomnimy również o innych atrakcjach, które cieszyły się popularnością w ubiegłym roku – mówi Edyta Paluch, marketing manager, Atrium Poland.
Na stronie pasazwiecha.booksy.com można zarezerwować nieodpłatnie wynajęcie pawilonu. To niepowtarzalna okazja, by w jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w Warszawie mieć swoją własną wystawę prac, sklep czy oryginalne miejsce do pracy.
Zobacz także

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

VIII Festiwal Whisky w Jastrzębiej Górze

600 różnych rodzajów whisky w czasie dwóch dni - wszystko to podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze, na którym już po raz ósmy spotkają się producenci, dystrybutorzy i fani dojrzewających alkoholi mocnych.

Dzień Czekolady: od gorzkich ziaren kakaowca po czekoladowe innowacje XXI w.

Jak czekoladowy rynek rozwija się w Polsce? W jakich czekoladowych wariacjach zakochaliśmy się do szaleństwa? Przypadający 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to doskonała okazja, aby przyjrzeć się najsłodszej branży świata.

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

