x

Warszawska Strefa Jedzenia na Pasażu Wiecha

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.08.2020

Warszawska Strefa Jedzenia to nowa odsłona doskonale znanego warszawiakom letniego festiwalu miejskiego organizowanego przez Domy Towarowe Wars Sawa Junior - "Pasaż Wiecha. Kultura w samym centrum". Co tydzień, od czwartku do soboty, królują tu prawdziwe hity street food’u.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
W tym roku do realizacji przedsięwzięcia dołączył organizator kultowego już kulinarnego formatu, jakim jest Targ Śniadaniowy. W strefie pojawiły się ulubione dania znane z warszawskich plenerowych marketów, śniadań czy imprez okazjonalnych. Można też zajadać się klasykami street food’u – pysznymi i przygotowywanymi z pasją daniami z Europy, Ameryki oraz Azji, a także wypić dobrą kawę i zjeść domowe wypieki. W wybrane weekendy zorganizowane zostaną dodatkowe eventy, jak na przykład Festiwal Lodów.
– Ubiegłoroczny debiut przedsięwzięcia przekroczył nasze oczekiwania. Zainteresowanie ofertą spędzania wolnego czasu na Pasażu Wiecha spotkało się z bardzo pozytywnym przyjęciem, więc postanowiliśmy również i w tym roku przygotować coś specjalnego dla mieszkańców Warszawy i gości odwiedzających stolicę. Historyczny deptak obok Wars Sawa Junior tym razem stał się kulinarną mekką, w której serwowane są smakołyki nawet z najdalszych zakątków świata. Nie zapomnimy również o innych atrakcjach, które cieszyły się popularnością w ubiegłym roku – mówi Edyta Paluch, marketing manager, Atrium Poland.

Na stronie pasazwiecha.booksy.com można zarezerwować nieodpłatnie wynajęcie pawilonu. To niepowtarzalna okazja, by w jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w Warszawie mieć swoją własną wystawę prac, sklep czy oryginalne miejsce do pracy.  

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Rekordy na Restaurant Week. Ruszyły rezerwacje na 2023 rok

Festiwal pod hasłem #FoodLooksGood zgromadził w najlepszych restauracjach rekordowe ponad 135 tysięcy gości. Polska edycja Restaurant Week jest siódmym największym wydarzeniem kulinarnym spośród wszystkich na świecie i drugim największym biletowanym eventem w kraju.

Tydzień Kuchni Polskiej - podsumowanie kulinarnego świętowania niepodległości

Blisko 400 restauracji z 224 miast wzięło udział w akcji Tydzień Kuchni Polskiej związanej z obchodami Święta Niepodległości. W menu pojawiło się kilkaset dań kuchni regionów, jak chociażby warmińskie dzyndzałki, podhalańska jagnięcina czy zupa z brukwi, zapomniany specjał kuchni Pomorza.

Festiwal hiszpański w gdańskiej Stacji Food Hall

Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall w gdańskiej galerii Metropolia zaprasza na kulinarną podróż do Hiszpanii. Podczas czterodniowego festiwalu będą serwowane dania inspirowane Andaluzją, Galicją czy też Katalonią.

Druga odsłona kolacji Grand Dinners za nami!

W Restauracji Belvedere odbyły się kolacje z cyklu Grand Dinners. Gwiazdami obu wieczorów - 7 i 8 listopada - byli francuscy szefowie kuchni Christophe Bacquié i Emmanuel Renaut, którzy przylecieli do Warszawy specjalnie na tę okazję. Kroku dorównywał im gospodarz miejsca Tomasz Łagowski.

Gęsina na św. Marcina 2022 - XIV edycja slowfoodowej akcji

Tegoroczna edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina" potrwa od 11 do 27 listopada. Wybrane zostaną najlepsze restauracje w całej Polsce, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania na bazie gęsiny. Do udziału w akcji Slow Food Polska zaprosił w tym roku blisko 100 lokali.

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland. Projekt Akademii spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej