x

Warszawska Strefa Jedzenia na Pasażu Wiecha

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.08.2020

Warszawska Strefa Jedzenia to nowa odsłona doskonale znanego warszawiakom letniego festiwalu miejskiego organizowanego przez Domy Towarowe Wars Sawa Junior - "Pasaż Wiecha. Kultura w samym centrum". Co tydzień, od czwartku do soboty, królują tu prawdziwe hity street food’u.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
W tym roku do realizacji przedsięwzięcia dołączył organizator kultowego już kulinarnego formatu, jakim jest Targ Śniadaniowy. W strefie pojawiły się ulubione dania znane z warszawskich plenerowych marketów, śniadań czy imprez okazjonalnych. Można też zajadać się klasykami street food’u – pysznymi i przygotowywanymi z pasją daniami z Europy, Ameryki oraz Azji, a także wypić dobrą kawę i zjeść domowe wypieki. W wybrane weekendy zorganizowane zostaną dodatkowe eventy, jak na przykład Festiwal Lodów.
– Ubiegłoroczny debiut przedsięwzięcia przekroczył nasze oczekiwania. Zainteresowanie ofertą spędzania wolnego czasu na Pasażu Wiecha spotkało się z bardzo pozytywnym przyjęciem, więc postanowiliśmy również i w tym roku przygotować coś specjalnego dla mieszkańców Warszawy i gości odwiedzających stolicę. Historyczny deptak obok Wars Sawa Junior tym razem stał się kulinarną mekką, w której serwowane są smakołyki nawet z najdalszych zakątków świata. Nie zapomnimy również o innych atrakcjach, które cieszyły się popularnością w ubiegłym roku – mówi Edyta Paluch, marketing manager, Atrium Poland.

Na stronie pasazwiecha.booksy.com można zarezerwować nieodpłatnie wynajęcie pawilonu. To niepowtarzalna okazja, by w jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w Warszawie mieć swoją własną wystawę prac, sklep czy oryginalne miejsce do pracy.  

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Refresh your life" - promocja europejskich owoców

Finansowany ze środków UE projekt "Refresh your life" ma na celu promocję europejskich, świeżych owoców i warzyw na rynkach Polski, Niemiec i Czech.

Jubileuszowa edycja Restaurant Week już 20 października

W dniach 20 - 31 października szefowie kuchni ponad 400. restauracji w kraju zaproszą do stołu mieszkańców 30. polskich miast. Zgodnie z ideą Festiwalu będzie to prawdziwa "Okazja do świętowania". Rezerwacje w festiwalowej cenie 49 zł są już dostępne na www.RestaurantWeek.pl

Kisimy na Placu Bankowym

Wykłady i warsztaty poświęcone kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody oraz wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego - to wszystko 7 września na Placu Bankowym w Warszawie.

Spot "Król Mycia Rączek" marki Kotlin podbija internet

Piotr Cyrwus, samozwańczy Król Mycia Rączek, wraz z marką Kotlin zwracają uwagę na to, jak ważna jest dbałość o bezpieczeństwo. Aktor wcielił się w rolę DJ-a z lat 80-tych, który w rytmie dyskotekowego bitu przypomina, jak ważne jest mycie rączek przed jedzeniem.

Parlament Europejski: roślinny burger jest OK, a roślinny "nabiał" - nie

Parlament Europejski nie przychylił się do postulatów branży mięsnej i odrzucił projekt zakazu używania określeń "burger" czy "kiełbaski" w odniesieniu do produktów roślinnych. Zaostrzył jednak kurs wobec nabiału.

WIOSENNA EDYCJA RESTAURANT WEEK

Około 400 restauracji z 35 polskich miast weźmie udział w wiosennej odsłonie Restaurant Week. Festiwal organizowany jest od 3 do 17 kwietnia, tym razem pod hasłem #SzanujJedzenie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej