x

Warszawska Strefa Jedzenia na Pasażu Wiecha

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.08.2020

Warszawska Strefa Jedzenia to nowa odsłona doskonale znanego warszawiakom letniego festiwalu miejskiego organizowanego przez Domy Towarowe Wars Sawa Junior - "Pasaż Wiecha. Kultura w samym centrum". Co tydzień, od czwartku do soboty, królują tu prawdziwe hity street food’u.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
W tym roku do realizacji przedsięwzięcia dołączył organizator kultowego już kulinarnego formatu, jakim jest Targ Śniadaniowy. W strefie pojawiły się ulubione dania znane z warszawskich plenerowych marketów, śniadań czy imprez okazjonalnych. Można też zajadać się klasykami street food’u – pysznymi i przygotowywanymi z pasją daniami z Europy, Ameryki oraz Azji, a także wypić dobrą kawę i zjeść domowe wypieki. W wybrane weekendy zorganizowane zostaną dodatkowe eventy, jak na przykład Festiwal Lodów.
– Ubiegłoroczny debiut przedsięwzięcia przekroczył nasze oczekiwania. Zainteresowanie ofertą spędzania wolnego czasu na Pasażu Wiecha spotkało się z bardzo pozytywnym przyjęciem, więc postanowiliśmy również i w tym roku przygotować coś specjalnego dla mieszkańców Warszawy i gości odwiedzających stolicę. Historyczny deptak obok Wars Sawa Junior tym razem stał się kulinarną mekką, w której serwowane są smakołyki nawet z najdalszych zakątków świata. Nie zapomnimy również o innych atrakcjach, które cieszyły się popularnością w ubiegłym roku – mówi Edyta Paluch, marketing manager, Atrium Poland.

Na stronie pasazwiecha.booksy.com można zarezerwować nieodpłatnie wynajęcie pawilonu. To niepowtarzalna okazja, by w jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w Warszawie mieć swoją własną wystawę prac, sklep czy oryginalne miejsce do pracy.  

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Odkrywanie dziedzictwa gastronomicznego Europy Środkowej

Ruszył program, w ramach którego pięć miast z Europy Środkowej wybrało swoje lokalne produkty gastronomiczne oraz zaplanowało działania pilotażowe w celu ich promowania.

#ŚwiętujŚwięta. Rusza kolejna edycja Delivery Week

Rozpoczyna się kolejne Delivery Week. Tym razem, w ramach imprezy najlepsi szefowie kuchni zaprezentują swoje popisowe dania świąteczne. Będziemy mogli zamówić je najpierw w Warszawie, potem dołączą Kraków, Łódź czy Szczecin.

Plebiscyt RoślinnieJemy na najlepszy roślinny produkt 2021 roku

Ruszył plebiscyt RoślinnieJemy, w którym konsumenci głosują na najlepsze wegańskie produkty, dania i marki zmieniające oblicze polskiej branży spożywczej w 2021 roku. Organizatorzy czekają na głosy do 16 stycznia.

II edycja akcji "KUKBUK Poleca" z dwiema nowymi kategoriami

"KUKBUK Poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK.

Żydowskie jedzenie - zapomnienie czy powrót?

25 października o 18:00 Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN i Menora InfoPunkt zapraszają do dyskusji nad kuchnią żydowską. Z kolei 27 października o 19:30 organizatorzy zapraszają na kolację do Restauracji Besamim w Muzeum POLIN. Przygotują ją: Liz Alpern i Jeffrey Yoskowitz i Aleksander Baron.

Nowa kampania Lavazzy w Polsce

Kampania pod hasłem "More than Italian" to odpowiedź marki na zmieniające się trendy na rynku kawy. Celem kampanii jest pokazanie, że Lavazza to nie tylko synonim najwyższej jakości, ale także, że prawdziwa włoska kawa ma rozmaite oblicza.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej