x

Warszawska Strefa Jedzenia na Pasażu Wiecha

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.08.2020

Warszawska Strefa Jedzenia to nowa odsłona doskonale znanego warszawiakom letniego festiwalu miejskiego organizowanego przez Domy Towarowe Wars Sawa Junior - "Pasaż Wiecha. Kultura w samym centrum". Co tydzień, od czwartku do soboty, królują tu prawdziwe hity street food’u.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
W tym roku do realizacji przedsięwzięcia dołączył organizator kultowego już kulinarnego formatu, jakim jest Targ Śniadaniowy. W strefie pojawiły się ulubione dania znane z warszawskich plenerowych marketów, śniadań czy imprez okazjonalnych. Można też zajadać się klasykami street food’u – pysznymi i przygotowywanymi z pasją daniami z Europy, Ameryki oraz Azji, a także wypić dobrą kawę i zjeść domowe wypieki. W wybrane weekendy zorganizowane zostaną dodatkowe eventy, jak na przykład Festiwal Lodów.
– Ubiegłoroczny debiut przedsięwzięcia przekroczył nasze oczekiwania. Zainteresowanie ofertą spędzania wolnego czasu na Pasażu Wiecha spotkało się z bardzo pozytywnym przyjęciem, więc postanowiliśmy również i w tym roku przygotować coś specjalnego dla mieszkańców Warszawy i gości odwiedzających stolicę. Historyczny deptak obok Wars Sawa Junior tym razem stał się kulinarną mekką, w której serwowane są smakołyki nawet z najdalszych zakątków świata. Nie zapomnimy również o innych atrakcjach, które cieszyły się popularnością w ubiegłym roku – mówi Edyta Paluch, marketing manager, Atrium Poland.

Na stronie pasazwiecha.booksy.com można zarezerwować nieodpłatnie wynajęcie pawilonu. To niepowtarzalna okazja, by w jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w Warszawie mieć swoją własną wystawę prac, sklep czy oryginalne miejsce do pracy.  

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

NOWE ROZDANIE

Koniec roku 2017 i początek 2018 przyniósł kilka nieoczekiwanych zmian w polskiej gastronomii. Artur Grajber dołączył do Belvedere Gourmet Group, Aleksander Baron zapowiedział zamknięcie swojego konceptu Solec 44, a Witold Iwański ogłosił odejście z restauracji Aruana w serockim hotelu Narvil.

Parlament Europejski: roślinny burger jest OK, a roślinny "nabiał" - nie

Parlament Europejski nie przychylił się do postulatów branży mięsnej i odrzucił projekt zakazu używania określeń "burger" czy "kiełbaski" w odniesieniu do produktów roślinnych. Zaostrzył jednak kurs wobec nabiału.

CERTYFIKAT SMAKU

19 maja podczas uroczystej gali w restauracji Mielżyński Wines & Spirits w Warszawie odbyła się gala finałowa I edycji akcji "Kukbuk poleca". Producenci mogli przesyłać do redakcji "Kukbuka" próbki swoich produktów, a najlepsze z nich otrzymały szereg korzyści płynących z posiadania certyfikatu.

PODSUMOWANIE RESTAURANT WEEK

W 378 najlepszych restauracjach i 30 miastach w całej Polsce przy wspólnym stole spotkało się 90 tys. osób - tak wyglądała kolejna edycja RW pod hasłem "Emocje na talerzach". Wyniki plebiscytu gości wiosennej edycji festiwalu zostały ogłoszone 17 maja br. na konferencji online.

MAKRO Polska świętuje setną rocznicę niepodległości

11 listopada 2018 r. świętujemy setną rocznicę odzyskania niepodległości przez Polskę. Z tej okazji sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczyna Kulinarne Zjednoczenie Polski - edycję specjalną programu Polskie Skarby Kulinarne.

Iggy Pop twarzą kampanii piwa Tenczynek Marakuja produkowanego przez Palikota

Iggy Pop nazywany "ojcem chrzestnym" punk rocka jest twarzą kampanii #NieWstydźSię! promującej debiutujące na rynku piwo Tenczynek Marakuja. Jego legendarny hit "The Passenger" ma pomóc łamać stereotypy związane z piwami smakowymi.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej