- Zdjęcie: materiały prasowe.
– Od 2014 r. zorganizowaliśmy wspólnie z restauracjami aż 28 festiwali. Wzięło w nich udział już ponad 950 tysięcy gości, wydano prawie 3 miliony dań i ponad 850 tysięcy koktajli festiwalowych. Club jest odpowiedzią na prośby gości i restauracji, by Restaurant Week trwał cały rok – mówią Paweł Światczyński i Maciek Żakowski, założyciele. – Dlatego już dziś można rezerwować wygodnie stoliki w najlepszych wybranych polskich restauracjach na RestaurantWeek.pl lub w aplikacji. Jednoczymy wysiłek promocyjny całej niezależnej sceny restauracyjnej, by wspólnie dalej, zgodnie z naszą misją, zwiększać liczbę gości w autorskich restauracjach i nadal budować w Polsce modę na restauracje, nie tylko te finediningowe.
Na platformie goście mogą zarezerwować zarówno stoliki na popularne festiwale restauracyjne, jak i na co dzień, nawet 15 minut przed wizytą. Dostępne są już stoliki bez menu oraz z rabatami. Na początku września do rezerwacji domówić będzie można także wyjątkowe menu w formule podobnej do Restaurant Week. Goście nie ponoszą żadnych opłat. Aby utrzymać system IT, pobierana jest jedynie opłata od restauracji w wysokości od 10 gr do 1 zł za konsumenta.