x

Twórcy Restaurant Week zakładają RestaurantClub

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    18.08.2020

Dzięki platformie RestaurantClub można szybko i wygodnie odkrywać oraz rezerwować stoliki w kilkuset najlepszych restauracjach w Polsce.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Platforma rezerwacyjna powstała z inicjatywy organizatorów Restaurant Week, Fine Dining Week czy World Class Cocktail Festival. Na RestaurantClub.pl można już odkrywać i rezerwować stoliki w najlepszych polskich restauracjach, a także na zbliżający się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week (26.08-13.09). Do 28 sierpnia w większości restauracji wszyscy „clubowi” goście otrzymają w prezencie Coca-Colę w ramach akcji "#CocaColaOdNas Za Nowe Otwarcie!". Każdu kto dokona rezerwacji ma zgodnie z festiwalową tradycją możliwość wygrania kolacji w Osterii Francescana 3*** Massimo Bottury, nagradzanej tytułem najlepszej restauracji świata.

– Od 2014 r. zorganizowaliśmy wspólnie z restauracjami aż 28 festiwali. Wzięło w nich udział już ponad 950 tysięcy gości, wydano prawie 3 miliony dań i ponad 850 tysięcy koktajli festiwalowych. Club jest odpowiedzią na prośby gości i restauracji, by Restaurant Week trwał cały rok – mówią Paweł Światczyński i Maciek Żakowski, założyciele. – Dlatego już dziś można rezerwować wygodnie stoliki w najlepszych wybranych polskich restauracjach na RestaurantWeek.pl lub w aplikacji. Jednoczymy wysiłek promocyjny całej niezależnej sceny restauracyjnej, by wspólnie dalej, zgodnie z naszą misją, zwiększać liczbę gości w autorskich restauracjach i nadal budować w Polsce modę na restauracje, nie tylko te finediningowe.

Na platformie goście mogą zarezerwować zarówno stoliki na popularne festiwale restauracyjne, jak i na co dzień, nawet 15 minut przed wizytą. Dostępne są już stoliki bez menu oraz z rabatami. Na początku września do rezerwacji domówić będzie można także wyjątkowe menu w formule podobnej do Restaurant Week. Goście nie ponoszą żadnych opłat. Aby utrzymać system IT, pobierana jest jedynie opłata od restauracji w wysokości od 10 gr do 1 zł za konsumenta.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Slow Chef Festival na Targu Pietruszkowym

Już 5 czerwca odbędzie się pierwsza odsłona Slow Chef Festival na Targu Pietruszkowym w Krakowie. Od czerwca do października czołowi krakowscy (i nie tylko) szefowie kuchni będą gotować z sezonowych i lokalnych produktów oraz promować to, co w kuchni "dobre, czyste i sprawiedliwe".

ZBLIŻAJĄ SIĘ I TARGI GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIE PYSZNA POLSKA

Wydarzenie sygnowane przez Magdę Gessler odbędzie się w dniach 2-4 czerwca 2017 w Hali Stulecia we Wrocławiu. Hasło tegorocznej imprezy to "Nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski".

Massimo Bottura na Fine Dining Week! Ruszyły rezerwacje

Od 6 do 17 lutego 2019 w 7 lokalizacjach w Polsce odbędzie się kolejna edycja Fine Dining Week, festiwalu sztuki restauracyjnej w najlepszym wydaniu.

Borys Szyc i Michał Żebrowski w kampanii McDonald’s

Ruszyła kolejna kampania promująca linię burgerów Maestro. W gwiazdorskiej obsadzie można zobaczyć Borysa Szyca i Michała Żebrowskiego zakładających się o to, czy istnieje burger przynajmniej tak samo dobry jak ten z ulubionej burgerowni. Przegrany będzie musiał zrobić coś, czego naprawdę nie lubi.

Krakowska Pizza Winchester wybrana najlepszą restauracją w Polsce

To już czwarta edycja Best Restaurant Awards, konkursu organizowanego przez Pyszne.pl, który ma na celu wyłonić najlepszą zdaniem Polaków restaurację w kraju.

Juz jutro otwarcie Muzeum Polskiej Wódki

We wtorek 12.06 Muzeum Polskiej Wódki otworzy swoje podwoje dla pierwszych gości. Zwiedzający zapoznają się z bogatą, wielowiekową historią oraz tradycją wytwarzania Polskiej Wódki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej