x

Twórcy Restaurant Week zakładają RestaurantClub

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    18.08.2020

Dzięki platformie RestaurantClub można szybko i wygodnie odkrywać oraz rezerwować stoliki w kilkuset najlepszych restauracjach w Polsce.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Platforma rezerwacyjna powstała z inicjatywy organizatorów Restaurant Week, Fine Dining Week czy World Class Cocktail Festival. Na RestaurantClub.pl można już odkrywać i rezerwować stoliki w najlepszych polskich restauracjach, a także na zbliżający się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week (26.08-13.09). Do 28 sierpnia w większości restauracji wszyscy „clubowi” goście otrzymają w prezencie Coca-Colę w ramach akcji "#CocaColaOdNas Za Nowe Otwarcie!". Każdu kto dokona rezerwacji ma zgodnie z festiwalową tradycją możliwość wygrania kolacji w Osterii Francescana 3*** Massimo Bottury, nagradzanej tytułem najlepszej restauracji świata.

– Od 2014 r. zorganizowaliśmy wspólnie z restauracjami aż 28 festiwali. Wzięło w nich udział już ponad 950 tysięcy gości, wydano prawie 3 miliony dań i ponad 850 tysięcy koktajli festiwalowych. Club jest odpowiedzią na prośby gości i restauracji, by Restaurant Week trwał cały rok – mówią Paweł Światczyński i Maciek Żakowski, założyciele. – Dlatego już dziś można rezerwować wygodnie stoliki w najlepszych wybranych polskich restauracjach na RestaurantWeek.pl lub w aplikacji. Jednoczymy wysiłek promocyjny całej niezależnej sceny restauracyjnej, by wspólnie dalej, zgodnie z naszą misją, zwiększać liczbę gości w autorskich restauracjach i nadal budować w Polsce modę na restauracje, nie tylko te finediningowe.

Na platformie goście mogą zarezerwować zarówno stoliki na popularne festiwale restauracyjne, jak i na co dzień, nawet 15 minut przed wizytą. Dostępne są już stoliki bez menu oraz z rabatami. Na początku września do rezerwacji domówić będzie można także wyjątkowe menu w formule podobnej do Restaurant Week. Goście nie ponoszą żadnych opłat. Aby utrzymać system IT, pobierana jest jedynie opłata od restauracji w wysokości od 10 gr do 1 zł za konsumenta.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Dynamiczny rozwój McDelivery

Sieć McDonald’s stawia na dynamiczny rozwój usługi McDelivery. Już 145 restauracji w 16 miastach Polski realizują zamówienia z bezpośrednią dostawą do klientów.

Warszawskie restauracje świętują #Jabłonki. Co i gdzie zjemy?

Kampania Fundacji State of Poland #Jabłonki zachęca do kulinarnej celebracji rodzimych jabłek. Do świętowania #Jabłonek we wrześniu, gdy nasze jabłka są najsmaczniejsze, dołączyły warszawskie lokale, przygotowując specjalne jabłkowe potrawy w menu. Będą serwowane od 15 września do 4 października.

Festiwal kulinarny Hot&Sweet w łódzkiej Manufakturze

Wołowina w sosie czekoladowo czy ostra pizza z chorizo i chilli? A może krewetki w sosie z masła orzechowego? Takie dylematy czekają gości Manufaktury w Łodzi, gdzie od 2 do 13 sierpnia trwać będzie festiwal Hot&Sweet. To dobra okazja, by spróbować nieznanych połączeń smakowych i kuchni sezonowej.

ŚWIĘTO WHISKY W TRÓJMIEŚCIE

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie biznesowe - już 3 czerwca 2017 r. pierwsza edycja Whisky Live Sopot.

Neo(N) Bistro - pop’upowa restauracja na Nocnym Markecie

Wrzesień na warszawskim Nocnym Markecie zapowiada się interesująco. Rusza pop’upowa restauracja Neo(N) Bistro, która czynna będzie w każdy wrześniowy czwartek od godziny 18. Co tydzień inny znany kucharz zaskoczy gości swoją propozycją zasiadanej kolacji pod gwiazdami.

Najlepsze restauracje Plebiscytu Gości Restaurant Week

Prawie 90 tysięcy uczestników ogólnopolskiego Festiwalu Restaurant Week, który zakończył się 5 lipca, miało szansę ocenić dania, obsługę i atmosferę w 348 restauracjach w kraju. To jedyny tak duży plebiscyt, w którym o zwycięstwie decydują nie eksperci, a amatorzy dobrej kuchni.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej