Na pierwszym piętrze galerii powstanie nowa strefa restauracyjna o nazwie Food Hall, oferująca nie tylko zróżnicowane menu, ale odpowiednią przestrzeń na spotkania biznesowe czy rodzinny obiad. Będzie ona utrzymana w stylu industrialnym, a jej wnętrze wypełnią nowoczesne meble i naturalna roślinność.
– Zależało nam na stworzeniu klimatycznego miejsca, w którym klienci będą mogli zarówno odpocząć po zakupach, jak i przyjść na lunch czy kolację z rodziną i przyjaciółmi – tłumaczy Katarzyna Żuchowska, retail leasing manager, GTC SA.
W strefie Food Hall klienci będą mogli skorzystać z oferty czterech restauracji: Burger Booth, Zdrowia Smak, La Terra Pizzeria i La Terra Cafe. Pierwsza z nich oferuje burgery z wołowiny, drobiu lub vege sporządzane według autorskiej receptury. W menu lokalu Zdrowia Smak znajdą się tradycyjne dania polskie oraz potrawy inspirowane kuchnią europejską i międzynarodową. Z kolei w La Terra Pizzeria będzie można zjeść włoską pizzę, makarony, sałatki oraz napić się dobrego wina. Uzupełnieniem całości jest La Terra Cafe, która oprócz aromatycznej kawy oferuje domowe ciasta i desery.


Food hall w warszawskiej Galerii Północnej


W drugiej połowie sierpnia na terenie warszawskiej Galerii Północnej zostanie otwarta nowa strefa restauracyjna. Znajdą się w niej cztery różne koncepty gastronomiczne.
Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.
Inne kategorie
Podcasty


Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

