x

Food hall w warszawskiej Galerii Północnej

Kategoria: Miejsca    12.08.2020

W drugiej połowie sierpnia na terenie warszawskiej Galerii Północnej zostanie otwarta nowa strefa restauracyjna. Znajdą się w niej cztery różne koncepty gastronomiczne.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Już teraz w Galerii Północnej w strefie food court do dyspozycji klientów są znane sieci restauracyjne, m.in. Pizza Hut oraz Bierhalle z ogródkiem piwnym otwartym co roku w sezonie letnim. W drugiej połowie sierpnia oferta ta znacznie się powiększy.

Na pierwszym piętrze galerii powstanie nowa strefa restauracyjna o nazwie Food Hall, oferująca nie tylko zróżnicowane menu, ale odpowiednią przestrzeń na spotkania biznesowe czy rodzinny obiad. Będzie ona utrzymana w stylu industrialnym, a jej wnętrze wypełnią nowoczesne meble i naturalna roślinność.
– Zależało nam na stworzeniu klimatycznego miejsca, w którym klienci będą mogli zarówno odpocząć po zakupach, jak i przyjść na lunch czy kolację z rodziną i przyjaciółmi – tłumaczy Katarzyna Żuchowska, retail leasing manager, GTC SA.

W strefie Food Hall klienci będą mogli skorzystać z oferty czterech restauracji: Burger Booth, Zdrowia Smak, La Terra Pizzeria i La Terra Cafe. Pierwsza z nich oferuje burgery z wołowiny, drobiu lub vege sporządzane według autorskiej receptury. W menu lokalu Zdrowia Smak znajdą się tradycyjne dania polskie oraz potrawy inspirowane kuchnią europejską i międzynarodową. Z kolei w La Terra Pizzeria będzie można zjeść włoską pizzę, makarony, sałatki oraz napić się dobrego wina. Uzupełnieniem całości jest La Terra Cafe, która oprócz aromatycznej kawy oferuje domowe ciasta i desery.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hala Lipowa - pierwszy food hall w Krakowie

Hala Lipowa na Zabłociu to zróżnicowana oferta gastronomiczno-rozrywkowa: pięć restauracji, cocktail bar, stoisko z kawą i deserami oraz lody.

Witek Iwański otwiera restaurację Hub.Praga w Warszawie

Autorska restauracja znanego szefa kuchni Witka Iwańskiego mieści się w zabytkowej kamienicy na warszawskiej Pradze. Hub.Praga wystartuje 4 marca.

Chaud Pain - piekarnia Projectu Warszawa i Marcina Przybysza

Gdzie kupić croissanta, jeśli nie we francuskiej piekarni? W grudniu planowane jest otwarcie rzemieślniczego lokalu Chaud Pain, która powstaje pod parasolem grupy Project Warszawa. Współtwórcą miejsca jest Marcin Przybysz, szef kuchni restauracji Epoka.

Genesis Restaurant & Cocktail Bar

Genesis to nowa restauracja w Warszawie przy Placu Europejskim, tuż obok słynnego biurowca Warsaw Spire.

Restauracja Nolio - 6 lat pizzy neapolitańskiej w Krakowie

Znana krakowska pizzeria Nolio obchodziła niedawno swoje 6. urodziny. Właściciele restauracji - Patrycja Czepiec-Golańska, Artur Golański oraz Dorota i Michał Gostylla - zdradzają nam, co zdecydowało o sukcesie miejsca, a także jak pandemia zmieniła ich biznes.

Bursztynowa - serowe bistro w sercu Warszawy

To jedna z nielicznych w Polsce restauracji serwujących gościom wyłącznie dania na bazie lub z dodatkiem sera. Pełni również rolę centrum edukacyjnego rozwijającego kulturę jedzenia tego produktu. W menu także dobra selekcja polskich win i piw oraz drinki inspirowane twórczością Bolesława Leśmiana.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej