x

Food hall w warszawskiej Galerii Północnej

Kategoria: Miejsca    12.08.2020

W drugiej połowie sierpnia na terenie warszawskiej Galerii Północnej zostanie otwarta nowa strefa restauracyjna. Znajdą się w niej cztery różne koncepty gastronomiczne.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Już teraz w Galerii Północnej w strefie food court do dyspozycji klientów są znane sieci restauracyjne, m.in. Pizza Hut oraz Bierhalle z ogródkiem piwnym otwartym co roku w sezonie letnim. W drugiej połowie sierpnia oferta ta znacznie się powiększy.

Na pierwszym piętrze galerii powstanie nowa strefa restauracyjna o nazwie Food Hall, oferująca nie tylko zróżnicowane menu, ale odpowiednią przestrzeń na spotkania biznesowe czy rodzinny obiad. Będzie ona utrzymana w stylu industrialnym, a jej wnętrze wypełnią nowoczesne meble i naturalna roślinność.
– Zależało nam na stworzeniu klimatycznego miejsca, w którym klienci będą mogli zarówno odpocząć po zakupach, jak i przyjść na lunch czy kolację z rodziną i przyjaciółmi – tłumaczy Katarzyna Żuchowska, retail leasing manager, GTC SA.

W strefie Food Hall klienci będą mogli skorzystać z oferty czterech restauracji: Burger Booth, Zdrowia Smak, La Terra Pizzeria i La Terra Cafe. Pierwsza z nich oferuje burgery z wołowiny, drobiu lub vege sporządzane według autorskiej receptury. W menu lokalu Zdrowia Smak znajdą się tradycyjne dania polskie oraz potrawy inspirowane kuchnią europejską i międzynarodową. Z kolei w La Terra Pizzeria będzie można zjeść włoską pizzę, makarony, sałatki oraz napić się dobrego wina. Uzupełnieniem całości jest La Terra Cafe, która oprócz aromatycznej kawy oferuje domowe ciasta i desery.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

KRÉM

Właściciel warszawskiego Mônsieur Léon - Luc Magnon - otworzył w lutym bistro Krém. Inspiracją do stworzenia tego miejsca były paryskie crémerie - starannie dopracowane w wystroju sklepy z nabiałem. Kuchnia Krém to nieskomplikowane jedzenie oparte na francuskich klasykach śniadaniowych.

Blue Cactus w nowej odsłonie w Fabryce Norblina

Jedna z najbardziej rozpoznawalnych warszawskich restauracji - Blue Cactus - wkrótce powróci na stołeczną mapę gastronomiczną. Lokal o powierzchni niemal 450 m kw. ma będzie się mieścił w Fabryce Norblina na warszawskiej Woli.

MUS Bar & View

Każdy, kto zna się na geografii chociaż trochę, wie, że z Poznania nad Bałtyk jest spory kawałek.

Cafe Bar Havana - lokalnie na warszawskim Żoliborzu

Cafe Bar Havana został otwarty na Żoliborzu w lipcu tego roku. Przestronne wnętrze oraz ogromny taras z widokiem na plac Wilsona urządzone są w stylu retro. Zarówno wystrój, jak i nazwa nawiązują do działającej w tym miejscu od lat 60. do 90. XX w. popularnej klubokawiarni.

RESTAURACJE Z OGRODEM

Zrównoważone wykorzystanie mięsa, owoców i warzyw to silny trend już od lat. Restauracje w całej Europie robią krok dalej: hodują własne warzywa oraz zioła i wykorzystują je w kuchni. Miejsca te znajdują się zarówno z dala od cywilizacji, jak i w wielkich miastach - Paryżu, Berlinie czy Londynie.

Zimne Dranie, czyli tatar na 8 sposobów w warszawskiej Elektrowni Powiśle

W industrialnej przestrzeni warszawskiej Elektrowni Powiśle, obok kilkunastu innych konceptów, powstał jeden zasługujący na szczególną uwagę. To Zimne Dranie - działające od czerwca tego roku bistro deli specjalizujące się w tatarach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej