x

Food hall w warszawskiej Galerii Północnej

Kategoria: Miejsca    12.08.2020

W drugiej połowie sierpnia na terenie warszawskiej Galerii Północnej zostanie otwarta nowa strefa restauracyjna. Znajdą się w niej cztery różne koncepty gastronomiczne.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Już teraz w Galerii Północnej w strefie food court do dyspozycji klientów są znane sieci restauracyjne, m.in. Pizza Hut oraz Bierhalle z ogródkiem piwnym otwartym co roku w sezonie letnim. W drugiej połowie sierpnia oferta ta znacznie się powiększy.

Na pierwszym piętrze galerii powstanie nowa strefa restauracyjna o nazwie Food Hall, oferująca nie tylko zróżnicowane menu, ale odpowiednią przestrzeń na spotkania biznesowe czy rodzinny obiad. Będzie ona utrzymana w stylu industrialnym, a jej wnętrze wypełnią nowoczesne meble i naturalna roślinność.
– Zależało nam na stworzeniu klimatycznego miejsca, w którym klienci będą mogli zarówno odpocząć po zakupach, jak i przyjść na lunch czy kolację z rodziną i przyjaciółmi – tłumaczy Katarzyna Żuchowska, retail leasing manager, GTC SA.

W strefie Food Hall klienci będą mogli skorzystać z oferty czterech restauracji: Burger Booth, Zdrowia Smak, La Terra Pizzeria i La Terra Cafe. Pierwsza z nich oferuje burgery z wołowiny, drobiu lub vege sporządzane według autorskiej receptury. W menu lokalu Zdrowia Smak znajdą się tradycyjne dania polskie oraz potrawy inspirowane kuchnią europejską i międzynarodową. Z kolei w La Terra Pizzeria będzie można zjeść włoską pizzę, makarony, sałatki oraz napić się dobrego wina. Uzupełnieniem całości jest La Terra Cafe, która oprócz aromatycznej kawy oferuje domowe ciasta i desery.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bez Gwiazdek

Bez Gwiazdek to nowa restauracja na warszawskim Powiślu, której właścicielami są Robert Trzópek (wcześniej szef kuchni m.in. Tamka 43, The Harvest) oraz Jan Kęcik (od lat sous-chef Trzópka).

Kulinarne rekonstrukcje szefa Mateusza Suligi w krakowskiej restauracji Unique Taste

Krakowska restauracja Unique Taste w pięciogwiazdkowym hotelu Unicus Palace, jako jedna z pierwszych w Polsce wprowadziła na stałe menu złożone z potraw średniowiecznych, renesansowych i barokowych. Goście spróbują m.in. tortu z ojcowskiego pstrąga z musztardą z limonki i sarny na bakaliach.

Blue Frog - kolejna marka AmRestu na polskim rynku

18 października otwarty zostanie pierwszy w Polsce lokal nowej sieci serwującej kuchnię azjatycko-amerykańską.

Restauracja i hotel Roberta de Niro - od 3 sierpnia w Warszawie

Restauracja Nobu oraz Nobu Hotel Warsaw sieci założonej przez Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera przyjmą pierwszych gości już w sierpniu. W restauracyjnym menu możecie się spodziewać m.in. czarnego dorsza z sosem miso i japońskiej wołowiny Wagyu.

Powidoki Bistro

Nad Wisłą w Warszawie, przy Bulwarach Wiślanych, na tyłach Muzeum Sztuki Nowoczesnej, otworzyło się w sierpniu Bistro Powidoki.

Różnorodnie i międzypokoleniowo w warszawskiej Cafe Mozaika

Mozaika istnieje od 1961 r. i wielu ludziom trudno byłoby wyobrazić sobie Stary Mokotów bez obecności jej pięknego różowego neonu świecącego przy parku Morskie Oko.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej