x

#17milionówGroszy - kampania społeczna i wyzwanie dla gastronomii

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    07.08.2020

Celem kampanii jest uzbieranie #17milionówGroszy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Chętni do uczestniczenia w niej właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych z całej Polski sami mogą wybierać formę udziału w wyzwaniu.

Ilustracja: materiały prasowe.
Ilustracja: materiały prasowe.
Fundacja Kolorowy Świat po raz kolejny organizuje w ramach kampanii #17milionów wyzwanie dla lokali gastronomicznych i firm cateringowych. Do zdobycia jest tytuł lokalu/cateringu na medal i – co najważniejsze – satysfakcja z pomagania najsłabszym.
Właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych z całej Polski sami wybierają formę udziału w wyzwaniu:
•    przekazując 1% swojego zysku z października;
•    wybierając konkretne danie czy zestaw z menu i promując je, a z każdego sprzedanego dania przekazując określoną przez siebie kwotę;
•    przekazując zadeklarowaną w zgłoszeniu kwotę np. 1000 zł.

Dlaczego #17milionów? Ponieważ już ponad 17 osób na całym świecie cierpi na mózgowe porażenie dziecięce.
Dlaczego w październiku? Ponieważ 6 października obchodzony jest Światowy Dzień Mózgowego Porażenia Dziecięcego.
Zgłoszeń można dokonywać  do 24 września poprzez tę stronę, na której można znaleźć także na bieżąco aktualizowaną listę lokali biorących udział w akcji.

Fundacja Pomocy Dzieciom Kolorowy Świat z Łodzi to prężnie rozwijająca się organizacja pożytku publicznego działająca w sferze ochrony zdrowia i edukacji. Od 2003 roku pomaga dzieciom z mózgowym porażeniem dziecięcym i innymi wadami rozwojowymi prowadząc: Niepubliczne Kolorowe Przedszkole, Szkołę, Wczesne Wspomaganie Rozwoju oraz NZOZ Kolorowy Ośrodek – Dzienny Oddział Rehabilitacji dla dzieci z zaburzeniami wieku rozwojowego. Od 2015 roku, corocznie w październiku Fundacja Kolorowy Świat zajmująca się na co dzień specjalistyczną opieką dzieci z MPD realizuje Ogólnopolską Kampanię Społeczną #17milionów mającą na celu zwiększanie świadomości polskiego społeczeństwa na temat mózgowego porażenia dziecięcego.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kolejna edycja festiwalu Smakuj Trójmiasto

Już 22 października aromaty orientalnej kuchni uniosą się nad gdańskim Garnizonem Kultury. W Starym Maneżu odbędzie się azjatycka edycja Smakuj Trójmiasto - jednego z najpopularniejszych trójmiejskich festiwali kulinarnych.

CZWARTA EDYCJA FINE DINING WEEK

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

1000 Miglia 2018

Cisowianka Perlage po raz trzeci oficjalnym sponsorem głównym legendarnego wyścigu tysiąca mil. Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica.

Trendy w turystyce kulinarnej pod lupą ekspertów

Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Nad tymi zagadnieniami debatowali eksperci IV konferencji "Międzykulturowa turystyka kulinarna pokoleń", organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Rozpoczyna się enologiczna jesień

Od 21 września aż do 15 grudnia potrwa czwarta edycja Jesieni Enologicznej, która w tym roku odbędzie się w Krakowie, Warszawie i na Dolnym Śląsku. Przed uczestnikami trzy miesiące atrakcji związanych z enologią, sztuką winiarską, historią winiarstwa w Polsce oraz tradycjami kulinarnymi.

NOWE WYRÓŻNIENIA DLA POLSKICH RESTAURACJI

Na początku marca ukazała się najnowsza edycja jednego z najważniejszych przewodników gastronomicznych na świecie - Czerwonego Przewodnika "Main Cities of Europe ". Po raz kolejny wydawnictwo obejmuje dwa polskie miasta: Warszawę i Kraków.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej