x

Przed nami Whisky Live Warsaw 2020

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    06.08.2020

Mimo trudnej sytuacji rynkowej naznaczonej obecnością koronawirusa, organizatorzy Whisky Live Warsaw 2020 przygotowali specjalny scenariusz dla tegorocznej odsłony festiwalu. Impreza odbędzie się 1-3 października w Centrum Praskim Koneser.

– Mamy świadomość, że w obecnej sytuacji rekordowa liczba wystawców oraz stoisk przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Priorytetem staje się kwestia bezpieczeństwa naszych gości festiwalowych. Z tego powodu formuła oraz frekwencja Whisky Live Warsaw będą uzależnione od aktualnej sytuacji epidemiologicznej w kraju. Zakładamy, ze liczba zarażonych będzie spadać, niemniej nie możemy wykluczyć nawrotu zachorowań w okresie powakacyjnym. Dlatego będziemy na bieżąco reagować na zmieniające się obostrzenia, dostosowując projekt imprezy do aktualnych wymogów sanitarnych – zapowiada Jarosław Buss, organizator Whisky Live Warsaw.

Podobnie jak w latach poprzednich, Whisky Live Warsaw zawita do Centrum Praskiego Koneser, które z uwagi na swoją historię i dziedzictwo doskonale wpisało się w klimat corocznych spotkań fanów alkoholi premium. Z uwagi na aktualne ograniczenia związane z liczbą osób przebywających na jednej przestrzeni, festiwal przybierze formę trzydniowej imprezy, odbywającej się w terminie 1-3 października 2020 r. (czwartek – sobota).
– W ciągu trzech dni festiwalowych planujemy zorganizować pięć 5-godzinnych sesji. Limit dla każdej sesji wyniesie 500 uczestników. W czwartek planowana jest jedna sesja w godzinach popołudniowych, natomiast pozostałe dni (piątek i sobota) zostaną podzielone na dwie sesje z dwugodzinną przerwą na niezbędne kwestie porządkowe oraz dezynfekcję przestrzeni festiwalowej – wyjaśnia Buss. 

Organizatorzy są świadomi tego, że ewentualne zamknięcie granic ograniczy napływ gości specjalnych oraz przedstawicieli zagranicznych destylarni.
– Zależy nam jednak, aby nawet w tych trudnych czasach, spowodowanych pandemią koronawirusa, Whisky Live Warsaw zachował swoją ciągłość, a państwo mieli okazję spotkać się w gronie entuzjastów whisky i po raz kolejny odbyć wyjątkową podróż smakową, zapominając, przynajmniej na chwilę, o problemach dnia codziennego. Dołożymy wszelkich starań, aby pobyt na Whisky Live Warsaw 2020 był niezapomnianą i przede wszystkim bezpieczną przygodą – deklaruje Jarosław Buss.

Bilety i bieżące informacje o Whisky Live Warsaw – na stronie www.whiskylivewarsaw.com,

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Robot-kelner w Pizza Hut. Sieć stawia na innowacje

Pizza Hut prowadzi od maja test robotów BellaBot w dwóch lokalizacjach w Polsce. Obsłużeni przez roboty-kelnerów mogą zostać goście warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz lokalu Wrocław Rynek. Roboty z sympatycznymi buziami kotów wspierają pracę zespołu, wywołując uśmiechy konsumentów.

Za nami Whisky Day Cracow

Czwarty raz z rzędu Kraków stał się polską stolicą obchodów międzynarodowego dnia whisky, nieoficjalnego święta, które dało początek festiwalowi Whisky Day Cracow.

Ginweek - rusza nowy festiwal poświęcony ginowi

Moda na gin rozkwita w polskich barach! Od 1 do 19 czerwca w pięciu największych polskich miastach odbędzie się premierowa edycja festiwalu promocji kultury ginu - GinWeek. W ponad 60 topowych barach można skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 39 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej