x

Przed nami Whisky Live Warsaw 2020

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    06.08.2020

Mimo trudnej sytuacji rynkowej naznaczonej obecnością koronawirusa, organizatorzy Whisky Live Warsaw 2020 przygotowali specjalny scenariusz dla tegorocznej odsłony festiwalu. Impreza odbędzie się 1-3 października w Centrum Praskim Koneser.

– Mamy świadomość, że w obecnej sytuacji rekordowa liczba wystawców oraz stoisk przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Priorytetem staje się kwestia bezpieczeństwa naszych gości festiwalowych. Z tego powodu formuła oraz frekwencja Whisky Live Warsaw będą uzależnione od aktualnej sytuacji epidemiologicznej w kraju. Zakładamy, ze liczba zarażonych będzie spadać, niemniej nie możemy wykluczyć nawrotu zachorowań w okresie powakacyjnym. Dlatego będziemy na bieżąco reagować na zmieniające się obostrzenia, dostosowując projekt imprezy do aktualnych wymogów sanitarnych – zapowiada Jarosław Buss, organizator Whisky Live Warsaw.

Podobnie jak w latach poprzednich, Whisky Live Warsaw zawita do Centrum Praskiego Koneser, które z uwagi na swoją historię i dziedzictwo doskonale wpisało się w klimat corocznych spotkań fanów alkoholi premium. Z uwagi na aktualne ograniczenia związane z liczbą osób przebywających na jednej przestrzeni, festiwal przybierze formę trzydniowej imprezy, odbywającej się w terminie 1-3 października 2020 r. (czwartek – sobota).
– W ciągu trzech dni festiwalowych planujemy zorganizować pięć 5-godzinnych sesji. Limit dla każdej sesji wyniesie 500 uczestników. W czwartek planowana jest jedna sesja w godzinach popołudniowych, natomiast pozostałe dni (piątek i sobota) zostaną podzielone na dwie sesje z dwugodzinną przerwą na niezbędne kwestie porządkowe oraz dezynfekcję przestrzeni festiwalowej – wyjaśnia Buss. 

Organizatorzy są świadomi tego, że ewentualne zamknięcie granic ograniczy napływ gości specjalnych oraz przedstawicieli zagranicznych destylarni.
– Zależy nam jednak, aby nawet w tych trudnych czasach, spowodowanych pandemią koronawirusa, Whisky Live Warsaw zachował swoją ciągłość, a państwo mieli okazję spotkać się w gronie entuzjastów whisky i po raz kolejny odbyć wyjątkową podróż smakową, zapominając, przynajmniej na chwilę, o problemach dnia codziennego. Dołożymy wszelkich starań, aby pobyt na Whisky Live Warsaw 2020 był niezapomnianą i przede wszystkim bezpieczną przygodą – deklaruje Jarosław Buss.

Bilety i bieżące informacje o Whisky Live Warsaw – na stronie www.whiskylivewarsaw.com,

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Restaurant Week Polska: Festiwalowe debiuty 2019

Od pięciu lat Restaurant Week Polska pokazuje Polakom nowoczesne dania restauracyjne we wszystkich zakątkach kraju. Podczas jesiennej edycji nie zabrakło debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i wyjątkowe produkty w nich serwowane.

Święto kawy i baristów

29 września obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kawy. Segafredo Zanetti Poland rozpoczęła świętowanie kilka dni wcześniej i już 25 września zorganizowała Dzień Kawy z Segafredo.

Nowy projekt kulinarny Macieja Nowickiego i Rafała Bernatowitza

Uczty pod chmurką dla maksimum 100 osób w klimatycznych miejscach Polski - to nowa, wspólna propozycja Emanueli Koper, Macieja Nowickiego, szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie i Rafała Bernatowitza, współtwórcy Restobar Ogień. Pierwsze spotkanie - 1 i 2 sierpnia w Nowej Suchej.

TRÓJMIEJSKI FESTIWAL WHISKY

Ponad 200 gatunków whisky, warsztaty, szkolenia, a na koniec licytacja najlepszej single malt na świecie - tak wyglądał Festiwal Whisky Live Sopot, który 3 czerwca odbył się w Sopocie. Impreza była pierwszą lokalną odsłoną wydarzeń organizowanych pod szyldem Whisky Live.

WRĘCZENIE PLAKIET PRZEWODNIKA MICHELIN

W dniach 4-5 grudnia w Warszawie i Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe, zorganizowane przez prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego - partnera Przewodnika Michelin.

ŚWIĘTO WHISKY W TRÓJMIEŚCIE

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie biznesowe - już 3 czerwca 2017 r. pierwsza edycja Whisky Live Sopot.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej