x

Smacznie na Festiwalu Grilla w Zakopanem

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.08.2020

1 sierpnia przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Grilla 2020. W trakcie imprezy zaprezentowano różne metody grillowania: węglowe, gazowe, elektryczne.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Przedstawiciele marki sosów TABASCO® oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat marki Kikkoman przygotowując osiem pozycji grillowego menu, zapewnili uczestnikom festiwalu możliwość poznania i odkrycia zupełnie nowych smaków, czy niuansów grillowania. Partnerzy wydarzenia za główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z pietyzmem oraz jakością, którą zapewnili lokalni dostawcy. Podczas kulinarnej uczty  można było skosztować wyselekcjonowanych grillowanych steków wołowych i przekąsek mięsnych. Były też potrawy dla fanów opcji bez mięsa, na bazie warzyw i owoców czy serów.
Odwiedzający festiwal  mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Kuba Steuermark, Szymon Czerwiński, Aureliusz Wilk, Marcin Molik, Marcin Kuc, Sebastian Wilczek, Kacper Salzman, Gerard Rytter oraz Grzegorz Bukowiec.  
Każdy z obecnych mógł odkryć nowe smaki, sprawdzić oryginalne receptury, spędzić miło czas w przepięknej scenerii polskich Tatr oraz poszerzyć wiedzę i odkryć inspiracje dla wielu pysznych dań z grilla.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kisimy na Placu Bankowym

Wykłady i warsztaty poświęcone kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody oraz wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego - to wszystko 7 września na Placu Bankowym w Warszawie.

Essity zdobywa dwie nagrody European Cleaning and Hygiene Awards

15 listopada ogłoszono zwycięzców European Cleaning Awards 2018. Firma Essity zdobyła dwie prestiżowe nagrody w kategoriach: "Najlepsza praktyka - zrównoważony rozwój" oraz "Innowacja technologiczna roku".

Uber Eats już w Białymstoku i Szczecinie

Uber Eats, czyli usługa pozwalająca na zamawianie jedzenia z lokalnych restauracji poprzez aplikację w smartfonie, debiutuje dziś w Białymstoku i Szczecinie. Tym samym, do platformy dołącza blisko 100 nowych restauracji.

Przed nami Whisky Live Warsaw 2020

Mimo trudnej sytuacji rynkowej naznaczonej obecnością koronawirusa, organizatorzy Whisky Live Warsaw 2020 przygotowali specjalny scenariusz dla tegorocznej odsłony festiwalu. Impreza odbędzie się 1-3 października w Centrum Praskim Koneser.

AGENDA INSPIRACJI

Zagraniczne kongresy gastronomiczne są doskonałą okazją do nawiązywania nowych ciekawych kontaktów oraz do poszukiwania inspiracji. Podsuwamy kilka wskazówek na przyszłoroczne wyjazdy.

Jak Coca-Cola wykreowała współczesne symbole Bożego Narodzenia. 100-lecie kampanii świątecznych marki

Już od stu lat Coca-Cola kreuje sugestywną wizję Bożego Narodzenia - jej pierwsze świąteczne reklamy sięgają roku 1920. To właśnie ta marka upowszechniła współczesny wizerunek Świętego Mikołaja. Jak kampanie firmy wpłynęły na nasze postrzeganie świąt?

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej