x

Smacznie na Festiwalu Grilla w Zakopanem

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.08.2020

1 sierpnia przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Grilla 2020. W trakcie imprezy zaprezentowano różne metody grillowania: węglowe, gazowe, elektryczne.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Przedstawiciele marki sosów TABASCO® oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat marki Kikkoman przygotowując osiem pozycji grillowego menu, zapewnili uczestnikom festiwalu możliwość poznania i odkrycia zupełnie nowych smaków, czy niuansów grillowania. Partnerzy wydarzenia za główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z pietyzmem oraz jakością, którą zapewnili lokalni dostawcy. Podczas kulinarnej uczty  można było skosztować wyselekcjonowanych grillowanych steków wołowych i przekąsek mięsnych. Były też potrawy dla fanów opcji bez mięsa, na bazie warzyw i owoców czy serów.
Odwiedzający festiwal  mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Kuba Steuermark, Szymon Czerwiński, Aureliusz Wilk, Marcin Molik, Marcin Kuc, Sebastian Wilczek, Kacper Salzman, Gerard Rytter oraz Grzegorz Bukowiec.  
Każdy z obecnych mógł odkryć nowe smaki, sprawdzić oryginalne receptury, spędzić miło czas w przepięknej scenerii polskich Tatr oraz poszerzyć wiedzę i odkryć inspiracje dla wielu pysznych dań z grilla.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bogusław Linda tańczy w reklamie nowego burgera z McDonald’s

Bogusław Linda zagrał w reklamie McDonald’s, prezentując... niezwykły taniec. Znany z kultowych ról aktor to kolejna osobowość polskiej kultury - po m.in. Michale Żebrowskim, Borysie Szycu czy idolu młodego pokolenia raperze Macie - zaangażowana w kampanię fastfoodowej sieci.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.

Brzmienie jedzenia ideą wiosennej edycji Restaurant Week. Wystartowały rezerwacje

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach Restaurant Week - czyli festiwal popisowych menu w restauracjach - powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Jak dobrze brzmi jedzenie? Będzie można się przekonać od 22 marca do 30 kwietnia w około 400 lokalach w Polsce. Cena trzech dań i koktajlu wynosi 69 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej