x

Smacznie na Festiwalu Grilla w Zakopanem

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.08.2020

1 sierpnia przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Grilla 2020. W trakcie imprezy zaprezentowano różne metody grillowania: węglowe, gazowe, elektryczne.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Przedstawiciele marki sosów TABASCO® oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat marki Kikkoman przygotowując osiem pozycji grillowego menu, zapewnili uczestnikom festiwalu możliwość poznania i odkrycia zupełnie nowych smaków, czy niuansów grillowania. Partnerzy wydarzenia za główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z pietyzmem oraz jakością, którą zapewnili lokalni dostawcy. Podczas kulinarnej uczty  można było skosztować wyselekcjonowanych grillowanych steków wołowych i przekąsek mięsnych. Były też potrawy dla fanów opcji bez mięsa, na bazie warzyw i owoców czy serów.
Odwiedzający festiwal  mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Kuba Steuermark, Szymon Czerwiński, Aureliusz Wilk, Marcin Molik, Marcin Kuc, Sebastian Wilczek, Kacper Salzman, Gerard Rytter oraz Grzegorz Bukowiec.  
Każdy z obecnych mógł odkryć nowe smaki, sprawdzić oryginalne receptury, spędzić miło czas w przepięknej scenerii polskich Tatr oraz poszerzyć wiedzę i odkryć inspiracje dla wielu pysznych dań z grilla.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej