x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Pierwsza piwiarnia Kozlovna w stolicy

Kategoria: Miejsca    28.07.2020

31 lipca zostanie otwarta pierwsza w stolicy, a trzecia w Polsce Kozlovna, w której można skosztować ulubionego piwa Czechów. Poczujecie się tam jak w typowej, czeskiej hospodzie.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Všude dobře, v Kozlovně nejlépe – tak mówią Czesi, którzy doceniają niepowtarzalną atmosferę oryginalnych lokali, tworzonych pod szyldem Kozlovna. 31 lipca o słuszności tego stwierdzenia będą mogli przekonać się również mieszkańcy Warszawy, którzy na gastronomicznej mapie swojego miasta odnajdą nową restaurację. Ceska Kozlovna przy ulicy Pięknej 11 to lokal marki Kozel, stanowiącej ważny element czeskiej tradycji piwnej naszych sąsiadów.
Nową restaurację charakteryzuje wystrój przywodzący na myśl czeską hospodę. Nie trzeba już wybierać się do Velkich Popovic skąd pochodzi marka Kozel, aby poznać czeskie piwne rytuały oraz skosztować Kozla Černego z cynamonem i miodem czy piwo Řezané, które stanowi zaskakujące połączenie jasnego i ciemnego lagera. O to, aby każdy kufel Kozla smakował tak samo jak ten w Czechach, zadbają profesjonalni tapsterzy, czyli barmani.

W dniu oficjalnego otwarcia na gości będą czekały dodatkowe atrakcje, które uświetnią wieczór prowadzony przez tancerza czeskiego pochodzenia, Jana Klimenta. O walorach sensorycznych piw i czeskiej kulturze piwnej opowie mieszkańcom Warszawy ceniony piwoznawca Maciej Chołdrych, zaś o historii marki Kozel oraz znaczeniu czeskiego serwowania wypowie się Sławomir Fridel, tapster i ambasador marki. Wśród atrakcji uwzględniono również konkursy, sprawdzające znajomość czeskich powiedzeń oraz umiejętności serwingu. Nie zabraknie też tradycyjnego chrzczenia kranu, polegającego na polewaniu go piwem Kozel.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej