Podczas festiwalu przedstawiciele marek TABASCO® oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman udowodnią, jak wiele można jeszcze odkryć niuansów w tak popularnym wśród Polaków grillowaniu. Swoje kreatywne kulinarne propozycje zaprezentują znani i lubiani szefowie kuchni, mistrzowie sztuki grillowania. W trakcie 6 godzin festiwalu odwiedzający będą mieli okazję spotkać się m.in. z Kubą Steuermarkiem, Szymonem Czerwińskim, Aureliuszem Wilkiem, Marcinem Molikiem, Marcinem Kucem, Sebastianem Wilczkiem, Kacprem Salzmanem, Gerardem Rytterem oraz Grzegorzem Bukowcem.
Najwyższą, naturalną jakość serwowanych dań zapewnią również lokalni, sprawdzeni dostawcy steków wołowych, pozostałego mięsa czy przekąsek mięsnych, warzyw i owoców oraz serów.
Cele organizatorów festiwalu to promowanie zdrowego stylu życia, prezentacja różnych metod grillowania, szeroko rozumiana edukacja konsumentów w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania.
Organizatorzy zadbali o bezpieczeństwo gości w dobie epidemii wirusa SARS-CoV-2.
Szczegóły na profilu wydarzenia na Facebooku.


Festiwal Grilla 2020 w Zakopanem


Już 1 sierpnia w samo południe, na otwartym terenie przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem rozpocznie się "Festiwal Grilla 2020".
Zobacz także

Nadmorski festiwal whisky po raz 6.

23 i 24 sierpnia w Jastrzębiej Górze, odbędzie się VI edycja pierwszego i największego festiwalu whisky w Polsce.

True Italian Taste - włoskie bąbelki

Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa organizuje 17 czerwca bezpłatne wydarzenie online na temat włoskich win musujących.

Festiwal Polskich Win

Już po raz siódmy najlepsi winiarze z całej Polski przyjadą do poznańskiego SPOT. 19-20 czerwca kilkunastu producentów zaprezentuje tam kilkadziesiąt win. Będzie można je poznać, zdegustować oraz - co najważniejsze - kupić w cenie producenta.

Kino Kulinarne Transatlantyk

Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji, które odbędą się w przestrzeni Hali Maszyn EC1 Łódź. Autorskie menu Kina Kulinarnego przygotują jedni z najwybitniejszych szefów kuchni w Polsce.

Alkomat i wino, czyli jak degustować odpowiedzialnie

Warsztaty z rodzaju pożytecznych, lecz absolutnie nie pozbawione przyjemności. Nie tylko dla kierowców.

Z kieliszkiem dookoła Polski

Winiarskie, sensoryczne warsztaty podróżnicze.
Inne kategorie
Podcasty


Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

