„THE VEGETARIAN SILVER SPOON: CLASSIC & CONTEMPORARY ITALIAN RECIPES”, AUT. ZBIOR., WYD. PHAIDON, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 6/2020 nr 196.
Publikacji o jednej z najpopularniejszych kuchni świata (i ulubionej przez Polaków) jest bez liku, polecaliśmy je w tym dziale wielokrotnie. Czy można więc jeszcze natknąć się na oryginalną książkę na ten temat? Tak!
„THE VEGETARIAN SILVER SPOON: CLASSIC & CONTEMPORARY ITALIAN RECIPES”, AUT. ZBIOR., WYD. PHAIDON, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 6/2020 nr 196.
Targ rolny Targ Pietruszkowy znajduje się w Krakowie i jest pierwszym polskim targiem, który oficjalnie został włączony do międzynarodowego projektu Slow Food Earth Markets.
Petra (Petee) Paredez jest właścicielką kilku nowojorskich Petee’s Café. Historia sukcesu firmy, którą założyła wraz z mężem w 2014 r., może być inspirująca dla wielu ludzi.
Paola Gavin, autorka książki, zebrała ponad 140 przepisów z 20 krajów świata - zarówno prostych receptur, jak i nowatorskich - z których większość była przekazywana z pokolenia na pokolenie, po mistrzowsku wykorzystując tradycyjne składniki.
"Stare i nowe. Tradycja i nowoczesność w kuchni polskiej" - pod takim hasłem odbędzie się Toruński Festiwal Smaków w dniach 24-25 marca w Centrum Targowym Park.
To trzecia po "Kuchni polskiej XXI wieku" oraz "Naturze kuchni polskiej" książka pierwszego Polaka, który zdobył gwiazdkę Michelin. Co ciekawe, to pierwsza pozycja wydana od momentu otwarcia restauracji i stanowi niejako zapis jej 7-letniej historii.
Mało jest restauracji i niewielu szefów kuchni budzących aż takie emocje jak Noma i René Redzepi. W ostatnim czasie wszystkie reflektory skierowane są na jego nową koncepcję i nową lokalizację, czyli Nomę 2.0 w Kopenhadze.