

Pasibus otwiera lokal w Szczecinie


Burgery Pasibusa od 17 lipca dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal ma wyróżniać się wystrojem nawiązującym do symboli miasta, m. in. tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.
W lokalu będzie obowiązywać również nowa oferta Wypasik obejmująca pięć mniejszych od standardowych burgerów podawanych w bułce maślanej, dostępnych w cenie 9 zł. Klienci mają do wyboru między innymi: Cheese Pasik z wołowiną, sałatą lodową, serem cheddar i sosami pomidorowo-bazyliowym oraz białym; Jalapeño Pasik z wołowiną, sosem jalapeño majo, sałatą lodową, papryczką jalapeño i cebulą; a także Chicken BBQ Pasik z kurczakiem w panierce, majonezem, sałatą lodową, cebulą oraz sosem bebek. Każdy z nich można zamówić w zestawie z frytkami lub napojem za 12 zł.
Lokal czynny będzie codziennie od godziny 9 do 21, a w niedzielę pomiędzy 10 a 20.
Pasibus to marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął we Wrocławiu i szybko stał się kultowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w 13 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu.
Zobacz także

Trzecia Żona Krawca w stolicy. Śniadania, kawa i wege słodkości

W Warszawie otwiera się kolejna kawiarnio-cukiernia Żona Krawca. Lokal przy ulicy Podskarbińskiej 21 będzie już trzecim miejscem z tym szyldem w stolicy. Serwuje m.in. wybór śniadań.

Romans Bistro w Poznaniu: bouillabaisse i "autorski bałagan" we wnętrzu

Romans Bistro to miejsce, które ma przybliżyć poznaniakom kuchnię południa Francji. Za jego koncepcją stoi Jan Czartoryski, który pracował m.in. w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Clou w Kopenhadze.

Happa To Mame otwiera drugi lokal. Poznańska kawiarnia zagości w stolicy

Happa To Mame, pierwsza kawiarnia w Polsce serwująca oryginalne japońskie słodycze, postanowiła otworzyć kolejny lokal. Po Poznaniu przyszedł czas na Warszawę.

Kredens Wincentego: sklep, bistro i kawiarnia

Połączenie działalności gastronomicznej z handlową to koncept, który ma fantastyczne perspektywy rozwoju - uważa Krzysztof Stegienko, który wraz z żoną prowadzi w Warszawie Kredens Wincentego.

Fit Cake: cztery nowe lokale w dwa miesiące

Sieć cukierni Fit Cake uruchomiła w ostatnich dwóch miesiącach cztery nowe lokale. To jednak nie koniec, bo w planach są już kolejne otwarcia.

Łaskawość Tytusa: Marcin Tytus Grabski otwiera drugi winebar w Warszawie

Łaskawość Tytusa to wine bar, który otworzył się 3 sierpnia na warszawskim Służewiu. Jego właścicielem jest Marcin Grabski, założyciel legendarnej wytwórni hip-hopowej Asfalt Records.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

