x

Pasibus otwiera lokal w Szczecinie

Kategoria: Miejsca    16.07.2020

Burgery Pasibusa od 17 lipca dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal ma wyróżniać się wystrojem nawiązującym do symboli miasta, m. in. tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Burger z Pasibusa. Zdjęcie: materiały prasowe.
Burger z Pasibusa. Zdjęcie: materiały prasowe.
Charakterystycznym elementem lokalu Pasibusa w szczecińskim Centrum Galaxy będzie wielka tapeta z motywem morskim, przedstawiająca między innymi wielkiego morskiego stwora i łódź z food truckiem marki. W ofercie znajdą się sieciowe burgery: klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z sosem BBQ, ostry Gonzales z papryczką jalapeño i nachosami czy Awokadus z guacamole i grillowanym boczkiem. W każdym połączeniu smakowym mięso można bezpłatnie wymienić na kotleta wegetariańskiego (smażonego osobno) lub smażony ser.
W lokalu będzie obowiązywać również nowa oferta Wypasik obejmująca pięć mniejszych od standardowych burgerów podawanych w bułce maślanej, dostępnych w cenie 9 zł. Klienci mają do wyboru między innymi: Cheese Pasik z wołowiną, sałatą lodową, serem cheddar i sosami pomidorowo-bazyliowym oraz białym; Jalapeño Pasik z wołowiną, sosem jalapeño majo, sałatą lodową, papryczką jalapeño i cebulą; a także Chicken BBQ Pasik z kurczakiem w panierce, majonezem, sałatą lodową, cebulą oraz sosem bebek. Każdy z nich można zamówić w zestawie z frytkami lub napojem za 12 zł.
Lokal czynny będzie codziennie od godziny 9 do 21, a w niedzielę pomiędzy 10 a 20.

Pasibus to marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął we Wrocławiu i szybko stał się kultowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w 13 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Batumi - nowa sieć piekarni gruzińsko-ormiańskich

Gruzja słynie z pięknych krajobrazów i pysznej kuchni. Cząstkę tego magicznego miejsca zdecydował się przenieść do Polski Marcin Kozerawski, przedsiębiorca prowadzący kilka spółek o różnych profilach. Tak powstała Batumi, sieć piekarni łączących gruzińską tradycję kulinarną z polską nowoczesnością.

Mitsuro Restaurants w Starym Browarze

Klub muzyczny premium, restauracja sushi z pierwszym w Polsce menu w stylu robatayaki oraz steakhouse pod szyldem Whiskey in the Jar.

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w podwarszawskim Piastowie restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki. Mieści się w pasażu handlowym w budynku Rezydencji Warszawskiej przy ul. Warszawskiej

Machina Eats & Beats

Ewa "Malika" Szyc-Juchnowicz, właścicielka i  szefowa kuchni restauracji Malika w  Gdyni, wystartowała z nowym projektem, tym razem w  Gdańsku.

Otorongo w Warszawie - wegetariańska kuchnia inspirowana Ameryką Południową

W centrum stolicy od grudnia 2019 r. funkcjonuje oaza dla roślinożerców - to niewielka restauracja Otorongo. Od innych wegańsko-wegetariańskich konceptów różni się tym, że większość serwowanych w niej dań nawiązuje do kuchni Ameryki Południowej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej