x

Michał Kuter wydaje książkę "A nóż widelec"

Kategoria: Lifestyle - książki    15.07.2020

Z okazji 10-lecia działalności poznańskiej restauracji A Nóż Widelec, jej właściciel, a zarazem szef kuchni Michał Kuter wydał jubileuszową książkę kucharską.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
W publikacji Michał Kuter dzieli się ponad 50 przepisami na najlepsze potrawy serwowane w swojej restauracji. Większość z nich to dość nieskomplikowane dania inspirowane rodzimą kuchnią, bez egzotycznych, trudno dostępnych składników. Uporządkował je sezonowo, według pór roku. Po jednym rozdziale poświęcił chlebowi i kuchni wielkopolskiej.  

Oprócz receptur znajdziemy tu opis podstawowych technik gotowania, przemyślenia na temat kuchni, trochę opowieści na temat historii lokalu i porady dotyczące zarządzania restauracją. Autorem zdjęć potraw jest Bartosz Dziamski, poznański fotograf i operator filmowy.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej