x

King Rooster - nowa marka gastronomiczna firmy 7 Street

Kategoria: Miejsca    14.07.2020

W ofercie King Rooster znajdują się chrupiące kurczaki w zestawach z frytkami i sosami oraz w burgerach. Nowością na polskim rynku są w 100% roślinne zamienniki kurczaka w formie kotleta do burgerów, a także panierowanych stripsów.

Wnętrze King Rooster. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wnętrze King Rooster. Zdjęcie: materiały prasowe.
W lipcu firma „7 Street Łukasz Błażejewski” mająca w swoim portfolio takie marki gastronomiczne jak „7 Street – Bar & Grill”, „Meet & Fit – Slow Food”, „Woody’s – Premium Burgers”, „Frentzza – Pizza & Friends”, a także „Carat Kebab – Sheesha Bar” wprowadziła na rynek nową markę – „King Rooster”.
W jej ofercie znajdują się chrupiące kurczaki zarówno w zestawach z frytkami i sosami, jak i w burgerach. Nowością na polskim rynku są w 100% roślinne zamienniki kurczaka w formie kotleta do burgerów a także panierowanych stripsów. Do złudzenia przypominają w smaku mięso kurczaka. Do każdego zestawu można dobrać 1 z 14 sosów, z których połowa jest wege.
Menu King Rooster. Zdjęcie: materiały prasowe.
Menu King Rooster. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Jesteśmy pierwszą w Polsce firmą oferującą taką dostępność roślinnych zamienników mięsa kurczaka w wielu lokalizacjach. Dania roślinne przyrządzane są zgodnie ze sztuką w oddzielnych urządzaniach. Prezentujemy nowatorskie podejście do burgerów wśród których można znaleźć zarówno klasyki w odświeżonych wersjach jak i odważne nowe kompozycje. Naszym sekretem jest autorska marynata, w której marynujemy wszystkie kawałki oraz panierka – mówi Łukasz B. Błażejewski, dyrektor generalny firmy 7 Street Łukasz Błażejewski.
King Rooster działa w 8 lokalizacjach m.in. takich jak Warszawa, Szczecin czy Białystok. Wkrótce będzie dostępny w kolejnych miastach. Obecnie ze względu na ograniczoną ilość gości korzystających z lokali gastronomicznych w związku z pandemią COVID-19 funkcjonuje w modelu ghost restaurant w oparciu o infrastrukturę lokali należących do sieci firmy.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Regale Bar & Restaurant w Hotelu Saskim Kraków - art deco, tradycja i trendy

Pierwszy lifestylowy koncept pod międzynarodowym brandem Regale Bar & Restaurant wystartował w pięciogwiazdkowym Hotelu Saskim Kraków, Curio Collection by Hilton. Krakowski obiekt wybrano jako światowy debiut marki restauracji przyhotelowych dostępnych dla wszystkich.

Wielkie otwarcie pięciogwiazdkowego Hotelu Saskiego w Krakowie

Krakowski Hotel Saski w sercu Starego Miasta to pierwszy w Polsce obiekt wchodzący w skład sieci sygnowanej marką Curio Collection by Hilton, a zarazem pierwszy pięciogwiazdkowy hotel sieci Hilton w grodzie Kraka. Gościem honorowym uroczystości otwarcia był światowej sławy fotograf Ryszard Horowitz.

Wine&Bar Grono w Warszawie - wino w miłym gronie

Co można stworzyć na 30 mkw w centrum stolicy? Sklep z winami? Miejsce degustacji? Lokal, do którego można wpaść na aperitivo i antipasti? Piękną przestrzeń do spotkań z przyjaciółmi? Wszystko w jednym - taki jest właśnie Wine&Bar Grono.

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej