- Wnętrze King Rooster. Zdjęcie: materiały prasowe.
W jej ofercie znajdują się chrupiące kurczaki zarówno w zestawach z frytkami i sosami, jak i w burgerach. Nowością na polskim rynku są w 100% roślinne zamienniki kurczaka w formie kotleta do burgerów a także panierowanych stripsów. Do złudzenia przypominają w smaku mięso kurczaka. Do każdego zestawu można dobrać 1 z 14 sosów, z których połowa jest wege.
– Jesteśmy pierwszą w Polsce firmą oferującą taką dostępność roślinnych zamienników mięsa kurczaka w wielu lokalizacjach. Dania roślinne przyrządzane są zgodnie ze sztuką w oddzielnych urządzaniach. Prezentujemy nowatorskie podejście do burgerów wśród których można znaleźć zarówno klasyki w odświeżonych wersjach jak i odważne nowe kompozycje. Naszym sekretem jest autorska marynata, w której marynujemy wszystkie kawałki oraz panierka – mówi Łukasz B. Błażejewski, dyrektor generalny firmy 7 Street Łukasz Błażejewski.
King Rooster działa w 8 lokalizacjach m.in. takich jak Warszawa, Szczecin czy Białystok. Wkrótce będzie dostępny w kolejnych miastach. Obecnie ze względu na ograniczoną ilość gości korzystających z lokali gastronomicznych w związku z pandemią COVID-19 funkcjonuje w modelu ghost restaurant w oparciu o infrastrukturę lokali należących do sieci firmy.