x

Concordia Taste żegna się z fine diningiem. I przeobraża w... Bistro Taste

Kategoria: Miejsca    14.07.2020

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią Covid-19 i nowe oczekiwania gości.

Oferta Bistro Taste. Zdjęcie: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski.
Oferta Bistro Taste. Zdjęcie: FLASH GROUP Błażej Pszczółkowski.
Czas lockdownu i zamknięcia lokali wymusił na restauratorach świadczenie usług na wynos, a po ponownym otwarciu trzeba było skonfrontować się z nowymi oczekiwaniami gości. Okazało się, że ci nie są już tak chętni do spotkań w licznym gronie, stali się bardziej ostrożni, a na jedzenie chcą wydawać mniej i rzadziej. Wiele restauracji musiało na nowo zdefiniować swój sposób działania.

Concordia Taste – restauracja, która do tej pory znana była jako eleganckie, biznesowe miejsce z wykwintnym, autorskim menu, postanowiła odświeżyć swoją ofertę i postawić na bestsellery z ostatnich lat oraz na przepiękny ogródek.
– Zauważyliśmy, że nasi klienci potrzebują więcej luzu – wyjaśnia Ewa Voelkel-Krokowicz, właścicielka restauracji. – Dlatego odświeżyliśmy nasz koncept i postawiliśmy na letnie, lokalne menu w lekkich cenach. W karcie mamy dania, które idealnie nadają się na plenerowe spotkania z przyjaciółmi przy lampce wina czy dobrym drinku.
Menu Bistro Taste to miks kuchni polskiej, azjatyckiej i europejskiej z naciskiem na przystawki, które można zamawiać pojedynczo lub w setach. Jest wśród nich pyra z gzikiem i palony ziemniak, jest tatar na dwa sposoby, podpłomyki z szynką lub z serem ricotta, rosti z kozim serem czy kaszanka na smażonym chlebie. Wśród dań głównych znalazł się burger z szarpaną kaczką i rostbef z palonym kalafiorem. Do tego ogromny wybór win, koktajli i zimnych napojów.
– Chcemy, żeby nasi goście czuli się u nas swobodnie i żeby udzieliła im się wakacyjna atmosfera – podkreśla Ewa Voelkel – Krokowicz. – Mamy nadzieję, że nowy koncept przypadnie wszystkim do gustu i będzie zachęcał do spędzania długich, letnich wieczorów właśnie tu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej