x

Podwale 25 Kompania Piwna w Warszawie - po remoncie

Kategoria: Miejsca    13.07.2020

W czasie lockdownu Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna przeszła metamorfozę. Z myślą o komforcie gości wyremontowano wnętrza i ogródek. W lokalu pojawiły się też nowe meble oraz oświetlenie.

Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie:materiały prasowe.
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie:materiały prasowe.
Nowe życie dostał ogródek restauracyjny, który teraz jest niezabudowany. Jest w nim więcej przestrzeni pomiędzy stolikami i mnóstwo kwiatów. O zmroku niepowtarzalny nastrój stwarzają latarnie i świece. W ogródku zainstalowano „żagle”, które chronią gości zarówno przed silnym słońcem, jak i przed deszczem.
– To wyjście naprzeciw oczekiwaniom gości, którzy preferują obecnie spędzanie czasu w przyjaznej i otwartej przestrzeni. Musimy się dostosować do nowych realiów związanych z reżimem sanitarnym, ale także odpowiednio aranżować i przystosowywać przestrzeń restauracji. Zdajemy sobie sprawę, że popularnością będą się cieszyły te miejsca, gdzie goście będą czuli się bezpiecznie  – mówi Paulina Zalesińska, menedżerka restauracji Podwale 25 Kompania Piwna.
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie: materiały prasowe.
Podwale 25 Kompana Piwna oferuje tradycyjną kuchnię. Restauracja słynie m.in. z ogromnych i przepysznych sznycli wzorem tych z Wiednia, idealnie wypieczonej golonki, zimnych nóżek czy śledzia z pumperniklem. Do przygotowania potraw używane są sprawdzone produkty pochodzące od zaufanych dostawców.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej