x

Podwale 25 Kompania Piwna w Warszawie - po remoncie

Kategoria: Miejsca    13.07.2020

W czasie lockdownu Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna przeszła metamorfozę. Z myślą o komforcie gości wyremontowano wnętrza i ogródek. W lokalu pojawiły się też nowe meble oraz oświetlenie.

Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie:materiały prasowe.
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie:materiały prasowe.
Nowe życie dostał ogródek restauracyjny, który teraz jest niezabudowany. Jest w nim więcej przestrzeni pomiędzy stolikami i mnóstwo kwiatów. O zmroku niepowtarzalny nastrój stwarzają latarnie i świece. W ogródku zainstalowano „żagle”, które chronią gości zarówno przed silnym słońcem, jak i przed deszczem.
– To wyjście naprzeciw oczekiwaniom gości, którzy preferują obecnie spędzanie czasu w przyjaznej i otwartej przestrzeni. Musimy się dostosować do nowych realiów związanych z reżimem sanitarnym, ale także odpowiednio aranżować i przystosowywać przestrzeń restauracji. Zdajemy sobie sprawę, że popularnością będą się cieszyły te miejsca, gdzie goście będą czuli się bezpiecznie  – mówi Paulina Zalesińska, menedżerka restauracji Podwale 25 Kompania Piwna.
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna. Zdjęcie: materiały prasowe.
Podwale 25 Kompana Piwna oferuje tradycyjną kuchnię. Restauracja słynie m.in. z ogromnych i przepysznych sznycli wzorem tych z Wiednia, idealnie wypieczonej golonki, zimnych nóżek czy śledzia z pumperniklem. Do przygotowania potraw używane są sprawdzone produkty pochodzące od zaufanych dostawców.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej