x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz ambasadorami alkoholi Coca-Coli

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    10.07.2020

Zza baru do pracy dla korporacji - Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz, doświadczeni eksperci barowi od lat związani z branżą gastronomiczną zostali ambasadorami alkoholi, które Coca-Cola HBC ma w swym portfolio od kilku miesięcy.

Patryk Kowalski. Zdjęcie: materiały prasowe.
Patryk Kowalski. Zdjęcie: materiały prasowe.
Patryk Kowalski będzie odpowiadał za promowanie marki i szerzenie wiedzy dotyczącej wódek oraz sztuki barmańskiej. Z branżą gastronomiczną związany jest od 14 lat. Doświadczenie zdobywał jako barman, manager, konsultant barowy oraz restaurator. Jest współtwórcą znanego warszawskiego cocktail baru Woda Ognista, zwycięzcą i finalistą prestiżowych krajowych i światowych konkursów barmańskich. Podczas swojej kariery uczestniczył w międzynarodowych szkoleniach z wiodącymi markami alkoholi w takich krajach jak: USA, Szkocja, Francja, Włochy, Rosja, Wielka Brytania, Niemcy i Szwecja.

Janusz Lemiesz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Janusz Lemiesz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Janusz Lemiesz choć zarzeka się, że sztuką barmańską przez duże „S” zajmuje się od niedawna, ma na swoim koncie pracę w kilku lokalach. Był uczestnikiem wielu konkursów i szkoleń barmańskich. W latach 2017-2019 wykładał w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów w Warszawie oraz Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti w Łodzi. Tytuł Barmana Roku World Class Poland 2017 zdobył mając 6 lat doświadczenia za barem, jako reprezentant warszawskiego Baru Koszyki. Tuż po powrocie z globalnego finału został szefem baru w Klubie SPATiF. Równolegle zaczął pracę w IMS EVENTS – firmie organizującej polską edycję konkursu World Class oraz różne eventy w branży alkoholowej. 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Targi World of Coffee 2022 [RELACJA]

Gwatemalska kawa, wsparcie dla Ukrainy, studnie dla Afryki i Mistrzostwa Świata Baristów z polskim akcentem - oto czym żyły targi World of Coffee, które odbyły się pod koniec czerwca w Mediolanie. Najważniejsze wydarzenie branży kawowej odwiedziła rekordowa liczba ponad 11000 osób z całego świata.

XXI Madrid Fusion w styczniu 2023 roku

XXI edycja światowego kongresu gastronomicznego Madrid Fusion odbędzie się 23 - 25 stycznia w 2023 roku.

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej