x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz ambasadorami alkoholi Coca-Coli

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    10.07.2020

Zza baru do pracy dla korporacji - Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz, doświadczeni eksperci barowi od lat związani z branżą gastronomiczną zostali ambasadorami alkoholi, które Coca-Cola HBC ma w swym portfolio od kilku miesięcy.

Patryk Kowalski. Zdjęcie: materiały prasowe.
Patryk Kowalski. Zdjęcie: materiały prasowe.
Patryk Kowalski będzie odpowiadał za promowanie marki i szerzenie wiedzy dotyczącej wódek oraz sztuki barmańskiej. Z branżą gastronomiczną związany jest od 14 lat. Doświadczenie zdobywał jako barman, manager, konsultant barowy oraz restaurator. Jest współtwórcą znanego warszawskiego cocktail baru Woda Ognista, zwycięzcą i finalistą prestiżowych krajowych i światowych konkursów barmańskich. Podczas swojej kariery uczestniczył w międzynarodowych szkoleniach z wiodącymi markami alkoholi w takich krajach jak: USA, Szkocja, Francja, Włochy, Rosja, Wielka Brytania, Niemcy i Szwecja.

Janusz Lemiesz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Janusz Lemiesz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Janusz Lemiesz choć zarzeka się, że sztuką barmańską przez duże „S” zajmuje się od niedawna, ma na swoim koncie pracę w kilku lokalach. Był uczestnikiem wielu konkursów i szkoleń barmańskich. W latach 2017-2019 wykładał w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów w Warszawie oraz Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti w Łodzi. Tytuł Barmana Roku World Class Poland 2017 zdobył mając 6 lat doświadczenia za barem, jako reprezentant warszawskiego Baru Koszyki. Tuż po powrocie z globalnego finału został szefem baru w Klubie SPATiF. Równolegle zaczął pracę w IMS EVENTS – firmie organizującej polską edycję konkursu World Class oraz różne eventy w branży alkoholowej. 

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej