

Kolekcja porcelany No.W marki Revol


No.W to proekologiczna, pierwsza kolekcja zastawy stołowej wykonana z innowacyjnej gliny Recyclay - prosta, subtelna, trwała, ręcznie produkowana.
Producent kolekcji – firma Revol – mając na uwadze ochronę zasobów naszej planety, recykling i wykorzystanie własnych odpadów przemysłowych, radykalnie ograniczył zużycie wody i podstawowych minerałów w procesie wytwarzania porcelany. Marka chce być pionierem w branży HoReCa w oferowaniu wyrobów przyjaznych środowisku, które wykonane są z gliny ceramicznej i emaliów pochodzących z recyklingu.
Glina ceramiczna Recyclay jest wynikiem nowatorskiego sposobu przetwarzania zanieczyszczonych wód przemysłowych. Oznacza to, że Revol może oczyścić wodę i przywrócić ją do stanu naturalnego, jednocześnie odzyskując materię mineralną pochodzącą z gliny i emalii. Z tej materii tworzy nową glinę ceramiczną o takich samych właściwościach technicznych jak każda ceramika Revol.
Ekologiczne zobowiązanie Revol na rok 2020 to ponowne włączenie 80 ton ścieków przemysłowych do procesu produkcyjnego, co oznacza, że firma zużyje o 80 ton mniej surowców (kaolin, skaleń, glina, krzemionka).
Wyłączny dystrybutor marki Revol w Polsce – Tom-Gast, www.tomgast.pl
Zobacz także

Bidfood Farutex TRENDBOOK HORECA 2023

Trendbook horeca to zbiór najnowszych trendów, który powstał w efekcie dokładnego researchu oraz rozmów z szefami kuchni, właścicielami restauracji, specjalistami ds. marketingu, sommelierami, ekspertami.

JABUTICABA

Jabuticaba to pierwszy owoc w gamie produktów purée MONIN, który nie rośnie na łodydze, ale na pniu!

RUM REPUBLICA - NOWOŚĆ!

Rum Republica nowa marka w portfolio Stock Polska, która dołącza do prężnie rozwijającej się kategorii.

CROISSANT Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ

Francuski croissant to niezwykle lubiany dodatek do kawy.

Napoje roślinne - nowości w ofercie METRO Chef

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadza nowe produkty w ramach linii marki METRO Chef. Do oferty dołącza dziewięć rodzajów napojów roślinnych w dwóch liniach: klasycznej oraz dla baristów. Produkty będące alternatywą dla tradycyjnego mleka posiadają certyfikat BIO i są w 100% wegańskie.

Wszystkie piece konwekcyjno-parowe iCombi Pro z certyfikatem ENERGY STAR®

Agencja Ochrony Środowiska Stanów Zjednoczonych (EPA) potwierdza certyfikatem ENERGY STAR®, że wszystkie piece konwekcyjno-parowe iCombi Pro osiągają większą oszczędność energii w porównaniu z innymi standardowymi piecami bez certyfikatu i przekraczają bardziej rygorystyczne limity EnergyStar 3.0.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

