x

Trzeci lokal Frentzza-Pizza & Friends. Tym razem w Żyrardowie

Kategoria: Miejsca    03.07.2020

Marka "Frentzza - Pizza & Friends" zainicjowała działalność dopiero w kwietniu, a już otworzyła trzeci lokal - w zabytkowym kompleksie loftów Stara Przędzalnia Żyrardów. Pizzeria działa w formacie bez obsługi gości, możliwe są jedynie dostawy oraz odbiory osobiste.

Frentzza – Pizza & Friends w Żyrardowie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Frentzza – Pizza & Friends w Żyrardowie. Zdjęcie: materiały prasowe.
W planach na najbliższe tygodnie marka ma otwarcie drugiego lokalu w Warszawie oraz pierwszego w Płocku. Frentzza – Pizza & Friends to miejsce, gdzie można zjeść pizzę z tradycyjnych włoskich produktów, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych pizz. Jest też możliwość stworzenia autorskich pizz z dowolnie wybranych składników. Wyróżnikiem pizzy jest ciasto, do którego wyrobu używana jest kompozycja 12 odpowiednio dobranych przypraw (udostępniana lokalom już jako gotowa mieszanka).
„Frentzza – Pizza & Friends” należy do firmy „7 Street Łukasz Błażejewski” mająca w swoim portfolio takie marki gastronomiczne jak „7 Street – Bar & Grill”, „Meet & Fit” czy „Woody’s”.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Zamknięcie poznańskiej restauracji Autentyk Ernesta Jagodzińskiego

Po 5 latach działalności z kulinarnej mapy Poznania zniknął Autentyk, lokal Oli i Ernesta Jagodzińskich. - Idziemy realizować nasze marzenia i plany - mówią. Executive chefa restauracji można jednak wciąż odwiedzić w studiu kulinarnym Chef’s Table.

Wrocławski Green Bus znika po siedmiu latach działalności. Właściciel prosi o pomoc w spłaceniu długów

Green Bus, popularna wrocławska restauracja z kuchnią roślinną, znalazła się w poważnych tarapatach. Po siedmiu latach od swojego otwarcia lokal przestał istnieć. Aby spłacić długi, jego właściciel wraz z żoną uruchomili zbiórkę w serwisie Pomagam.pl.

Setki Powodów w warszawskim Centrum Koneser już otwarte

Setki Powodów to nowy lokal w Warszawie z muzyką na żywo, jedzeniem i koktajlami. Powstał na parterze Muzeum Polskiej Wódki przy Placu Konesera 1, w miejscu, gdzie niegdyś mieścił się bar Wuwu.

MUAS Coffee: nitro cold brew od twórców rzemieślniczej ceramiki

MUAS Coffee to kawiarnia z kawą speciality założona przez twórców studia ceramicznego MUAS. Na miejscu, oprócz typowych kaw na bazie espresso spróbować można też wyjątkowego nitro cold brew.

Zamknięcie gdyńskiej restauracji Pieterwas Krew i Woda

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych trójmiejskich lokali - restauracja Pieterwas Krew i Woda - znika z ulicy Abrahama w Gdyni po ponad 7 latach istnienia. Powodem zamknięcia nie są jednak ekonomiczne skutki pandemii. Jakie są przyczyny decyzji właścicieli - Mariusza i Marty Pieterwas?

Falafel Bejrut ma poważne problemy finansowe. Twórcy lokalu proszą internautów o pomoc

Falafel Bejrut potrzebuje pomocy. Legendarny warszawski lokal uruchomił w serwisie Zrzutka.pl zbiórkę na pokrycie zadłużenia. - To dla nas ostatnia szansa - mówią.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej