x

Trzeci lokal Frentzza-Pizza & Friends. Tym razem w Żyrardowie

Kategoria: Miejsca    03.07.2020

Marka "Frentzza - Pizza & Friends" zainicjowała działalność dopiero w kwietniu, a już otworzyła trzeci lokal - w zabytkowym kompleksie loftów Stara Przędzalnia Żyrardów. Pizzeria działa w formacie bez obsługi gości, możliwe są jedynie dostawy oraz odbiory osobiste.

Frentzza – Pizza & Friends w Żyrardowie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Frentzza – Pizza & Friends w Żyrardowie. Zdjęcie: materiały prasowe.
W planach na najbliższe tygodnie marka ma otwarcie drugiego lokalu w Warszawie oraz pierwszego w Płocku. Frentzza – Pizza & Friends to miejsce, gdzie można zjeść pizzę z tradycyjnych włoskich produktów, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych pizz. Jest też możliwość stworzenia autorskich pizz z dowolnie wybranych składników. Wyróżnikiem pizzy jest ciasto, do którego wyrobu używana jest kompozycja 12 odpowiednio dobranych przypraw (udostępniana lokalom już jako gotowa mieszanka).
„Frentzza – Pizza & Friends” należy do firmy „7 Street Łukasz Błażejewski” mająca w swoim portfolio takie marki gastronomiczne jak „7 Street – Bar & Grill”, „Meet & Fit” czy „Woody’s”.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warszawski SEN powraca - w wersji azjatyckiej. Autorem menu Alon Than!

Po kilku miesiącach przerwy warszawska restauracja SEN wraca w nowej, azjatyckiej odsłonie. Menu skomponował Alon Than, zdobywca pierwszego miejsca na World Sushi Cup Japan w 2015 roku. W karcie - autorska kuchnia łącząca styl japoński ze światowym trendem fusion.

Steam Bar Warszawa z wędzonymi koktajlami

W październiku 2016 r. w centrum Warszawy otworzył się Steam Bar. Właścicielem jest Roman Medynskyi.

Mellina Coffee Shop na warszawskiej Sadybie

Teren warszawskiej Sadyby w okolicach Jeziorka Czerniakowskiego to gastronomiczna pustynia. W lipcu pojawił się na niej lokal - Mellina Coffee Shop - łączący kilka funkcji.

RESTAURACJA KOBALTOWA

Gdy wybieramy się na wakacje nad polskie morze, Mierzeja Wiślana nie jawi się jako oczywisty wybór. Ale być może czas pomyśleć o zmianie destynacji. Sytuacja na Mierzei zmieniła się na korzyść świadomych smakoszy w 2015 r., kiedy to w nowo wybudowanym hotelu Tristan powstała restauracja Kobaltowa.

Patelnia Patera w Warszawie - polska kuchnia z autorskim twistem

Schabowy wielkości małej pizzy, zagrodowe sery i inne starannie wybierane lokalne produkty, kisiel na winie oraz specjalność zakładu - chałkini, czyli zapiekane kanapki na bazie chałki. Tak wygląda polska kuchnia tworzona przez duet Maniek & Kuba w restauracji Patelnia Patera.

Marek Kondrat otwiera wine bar w Warszawie

W Krakowie od 2015 roku działa wine bar Marka Kondrata BARaWINO. Teraz nadszedł czas na Warszawę!

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej