x

Jak znaleźć pracę kucharza i szefa kuchni? NESTLÉ Professional podpowiada

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.07.2020

Marka NESTLÉ Professional chce wspierać pracowników branży gastronomicznej w poszukiwaniu pracy w nowej pandemicznej rzeczywistości.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
W ramach programu YOCUTA (Young Culinary Talents) i akcji Global Youth Initiative firma stworzyła film instruktażowy wraz z zestawem materiałów, który zawiera wskazówki, jak odpowiednio przygotować swoje curriculum vitae oraz porady dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej. W materiałach znajdziemy także podpowiedzi na temat budowania profilu na LinkedIn i dokument zawierający podstawowe obowiązki szefa kuchni na stanowisku pracy.
„Mamy nadzieję, że taka pomoc zapewni wam łatwiejszy start w otwierającym się rynku out of home. Będziemy wdzięczni za udostępnienie materiałów innym szefom kuchni. W ciągu 154 lat naszej historii zmierzyliśmy się z wieloma wyzwaniami. To zbudowało w nas przekonanie, że dzięki wzajemnej solidarności i wspólnym wysiłkom możemy razem przejść przez ten krytyczny moment” – czytamy w adresowanym do kucharzy liście zespołu NESTLÉ Professional.

Film możecie obejrzeć tutaj: https://www.nestleprofessional.pl/news/yocuta-global-youth-initiative

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej