x

Jak znaleźć pracę kucharza i szefa kuchni? NESTLÉ Professional podpowiada

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.07.2020

Marka NESTLÉ Professional chce wspierać pracowników branży gastronomicznej w poszukiwaniu pracy w nowej pandemicznej rzeczywistości.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
W ramach programu YOCUTA (Young Culinary Talents) i akcji Global Youth Initiative firma stworzyła film instruktażowy wraz z zestawem materiałów, który zawiera wskazówki, jak odpowiednio przygotować swoje curriculum vitae oraz porady dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej. W materiałach znajdziemy także podpowiedzi na temat budowania profilu na LinkedIn i dokument zawierający podstawowe obowiązki szefa kuchni na stanowisku pracy.
„Mamy nadzieję, że taka pomoc zapewni wam łatwiejszy start w otwierającym się rynku out of home. Będziemy wdzięczni za udostępnienie materiałów innym szefom kuchni. W ciągu 154 lat naszej historii zmierzyliśmy się z wieloma wyzwaniami. To zbudowało w nas przekonanie, że dzięki wzajemnej solidarności i wspólnym wysiłkom możemy razem przejść przez ten krytyczny moment” – czytamy w adresowanym do kucharzy liście zespołu NESTLÉ Professional.

Film możecie obejrzeć tutaj: https://www.nestleprofessional.pl/news/yocuta-global-youth-initiative

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Polska premiera Beluga Epicure

Pierwsza butelka Beluga Epicure z nowej limitowanej wersji właśnie trafiła do Polski i od razu znalazła nabywcę.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Narodowa Reprezentacji Polski Kucharzy na YouTube

Oglądaj występy Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Olimpiadzie IKA w Stuttgarcie.

Kompleksowo dla sektora HoReCa

Trendy w gastronomii, kulinarne inspiracje i 18. już edycja Kulinarnego Pucharu Polski - tak zapowiada się kolejne poznańskie spotkanie sektora gastronomiczno-hotelarskiego na targach Polagra Gastro i Invest Hotel , które w tym roku odbędzie się w dniach 1-4 października w Poznaniu.

Rozpal biznes w plenerze

W październiku tego roku w Krynicy Zdrój odbyła się trzecia i zarazem ostatnia w tym roku kolacja z cyklu Dinner With A View. Jakie są korzyści z realizacji tego typu projektów i czy możemy liczyć na kontynuację?

30 października - najsmaczniejszy spacer w Polsce, czyli protest gastro

- Czas najwyższy się zorganizować i pokazać, że przez nieprzemyślane działania rządu tracimy nasze biznesy i miejsca pracy! - mówią organizatorzy "Spaceru dla branży HoReCa". Na piątek 30 października w Warszawie zaplanowany jest protest właścicieli i pracowników hoteli, gastronomii oraz cateringu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej