x

Jak znaleźć pracę kucharza i szefa kuchni? NESTLÉ Professional podpowiada

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.07.2020

Marka NESTLÉ Professional chce wspierać pracowników branży gastronomicznej w poszukiwaniu pracy w nowej pandemicznej rzeczywistości.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
W ramach programu YOCUTA (Young Culinary Talents) i akcji Global Youth Initiative firma stworzyła film instruktażowy wraz z zestawem materiałów, który zawiera wskazówki, jak odpowiednio przygotować swoje curriculum vitae oraz porady dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej. W materiałach znajdziemy także podpowiedzi na temat budowania profilu na LinkedIn i dokument zawierający podstawowe obowiązki szefa kuchni na stanowisku pracy.
„Mamy nadzieję, że taka pomoc zapewni wam łatwiejszy start w otwierającym się rynku out of home. Będziemy wdzięczni za udostępnienie materiałów innym szefom kuchni. W ciągu 154 lat naszej historii zmierzyliśmy się z wieloma wyzwaniami. To zbudowało w nas przekonanie, że dzięki wzajemnej solidarności i wspólnym wysiłkom możemy razem przejść przez ten krytyczny moment” – czytamy w adresowanym do kucharzy liście zespołu NESTLÉ Professional.

Film możecie obejrzeć tutaj: https://www.nestleprofessional.pl/news/yocuta-global-youth-initiative

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

EUROGASTRO I WORLDHOTEL - PODSUMOWANIE TARGÓW

W dniach 5-7 kwietnia 273 wystawców z 15 krajów zaprezentowało ofertę, a Centrum Targowo-Kongresowe odwiedziło 19 457 osób. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej zapoznali się z najnowszymi trendami oraz wzięli udział w wielu szkoleniach.

Bocuse d’Or Europe 2018 za nami!

W dniach 11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.

IX edycja akcji GĘSINA NA ŚW. MARCINA

Od 10 listopada do 3 grudnia trwać będzie w tym roku IX edycja slowfoodowej akcji “Gęsina na św. Marcina".

Transgourmet i Selgros Cash & Carry inaugurują RESTART 2.0

RESTART 2.0 to kolejna edycja programu wszechstronnego wsparcia dla gastronomii Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Obejmuje m. in. ofertę rabatową dopasowaną do potrzeb każdego biznesu, wsparcie marketingowe oraz merytoryczne, a także praktyczne szkolenia.

BOCUSE D'OR 2017 JUŻ ZA NAMI

W dniach 24-25 stycznia w Lyonie odbył się finał 30. edycji jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie. Pierwszy raz w historii złoty medal otrzymał kucharz ze Stanów Zjednoczonych Mathew Peters.

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

Na stanowisku eksperta ds. gastronomii będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń, warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej