x

Jak znaleźć pracę kucharza i szefa kuchni? NESTLÉ Professional podpowiada

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.07.2020

Marka NESTLÉ Professional chce wspierać pracowników branży gastronomicznej w poszukiwaniu pracy w nowej pandemicznej rzeczywistości.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
W ramach programu YOCUTA (Young Culinary Talents) i akcji Global Youth Initiative firma stworzyła film instruktażowy wraz z zestawem materiałów, który zawiera wskazówki, jak odpowiednio przygotować swoje curriculum vitae oraz porady dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej. W materiałach znajdziemy także podpowiedzi na temat budowania profilu na LinkedIn i dokument zawierający podstawowe obowiązki szefa kuchni na stanowisku pracy.
„Mamy nadzieję, że taka pomoc zapewni wam łatwiejszy start w otwierającym się rynku out of home. Będziemy wdzięczni za udostępnienie materiałów innym szefom kuchni. W ciągu 154 lat naszej historii zmierzyliśmy się z wieloma wyzwaniami. To zbudowało w nas przekonanie, że dzięki wzajemnej solidarności i wspólnym wysiłkom możemy razem przejść przez ten krytyczny moment” – czytamy w adresowanym do kucharzy liście zespołu NESTLÉ Professional.

Film możecie obejrzeć tutaj: https://www.nestleprofessional.pl/news/yocuta-global-youth-initiative

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Gala Finałowa MONIN Cup Junior Poland 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek z numerem 28 otrzymując złoty puchar za osiągnięcie wyniku 104 punktów na 135 możliwych.

"Food Service" i Ouichef.pl z nagrodą Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG Prix Multimedia

"Food Service" i Ouichef.pl jako pierwsze i jedyne tytuły branżowe otrzymały nagrodę AIG Prix Multimedia za promowanie w Polsce dobrego gustu i etyki w zawodzie szefa kuchni. Laury przyznaje Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna w Paryżu na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce.

Smak domu za oceanem

Wydarzenie performatywne "Polish Table: Mine, Yours, Ours", koprodukcja nowojorskiego MOFAD - Museum of Food and Drink i Instytutu Adama Mickiewicza odbyło się 6 i 7 listopada 2018.

Świąteczny Stół Pajacyka - restauratorzy mogą pomóc i otrzymać wsparcie

4 grudnia odbędzie się "Świąteczny Stół Pajacyka" - tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekazują 10% dziennego obrotu na rzecz osób potrzebujących wsparcia żywnościowego. Jak włączyć się do akcji pomimo restrykcji epidemicznych?

Targi HoReCa Kraków za nami

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/Gastro Food/Eno Expo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej