x

Magda Gessler rozwija kolejną franczyzę - po lodziarniach czas na kawiarnie

Kategoria: Twój biznes - wiedza    23.06.2020

Znana restauratorka, jurorka MasterChefa i gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" ogłosiła na swej stronie icequeenmagdagessler.pl, że już rusza z nowym konceptem franczyzowym. Mowa o Ice Queen Cafe Magda Gessler.

Magda Gessler i jej koncept Ice Queen Cafe Magda Gessler. Zdjęcie: Facebook.com.
Magda Gessler i jej koncept Ice Queen Cafe Magda Gessler. Zdjęcie: Facebook.com.
– Kawiarnie Ice Queen Cafe Magda Gessler będą oferowały nie tylko doskonałą kawę, ale również szeroki asortyment pysznych produktów tworzonych pod czujnym okiem królowej polskiej gastronomii Magdy Gessler – czytamy na stronie icequeenmagdagessler.pl.
Na razie chętni, którzy zamierzają rozpocząć przygodę z własnym biznesem mogą skorzystać z oferty franczyzowej jaką są lodziarnie Ice Queen Magda Gessler.
– Oferujemy możliwość otworzenia swojej własnej lodziarni pod okiem najbardziej rozpoznawalnego nazwiska kulinarnego w Polsce. Otrzymasz wsparcie naszego zespołu i jako szef będziesz budować swój własny biznes franczyzowy, wykorzystując naszą wiedzę oraz doświadczenie – czytamy na stronie.
W ramach współpracy wszyscy zainteresowani mogą wybierać spośród kliku modeli. Są to:
wyspa – całoroczny punkt z lodami i deserami
przyczepa gastronomiczna, czyli mobilny punkt z lodami i deserami
punkt sprzedaży mobilnej – sprzedaż lodów Ice Queen z mobilnej lodówki
kawiarnia, czyli punkt Ice Queen Magda Gessler z pozwoleniem na sprzedaż innych produktów.
 
W zamian franczyzobiorca otrzymuje m.in.: zawsze świeże i jakościowe produkty, dodatki tj: wafelki, opakowania, a także wsparcie sprzedaży oraz marketingowe.
Szczegóły na www.icequeenmagdagessler.pl.

Autor tekstu: Joanna Hamdan

Zobacz także

UCZEŃ I MISTRZ

Mentor to osoba, która przekazuje podopiecznemu wiedzę specjalistyczną oraz rozwija jego kompetencje i umiejętności. Jaka jest rola współczesnych mentorów w gastronomii? Kto może nim zostać i w jaki sposób przekazywać wiedzę, by kształtować przyszłe pokolenia profesjonalistów?

Opakowania do dań z food trucka. Które wybrać?

Do potraw serwowanych w food truckach potrzeba odpowiednich opakowań. Przestrzeganie zasad higieny wpływa nie tylko na wygodę jedzenia, lecz także na wzrost zaufania wśród klientów.

Od nowego roku alkohole w ogniu unijnych definicji i przepisów

To, jak dany alkohol zostanie nazwany, nie zależy wyłącznie od "widzimisię" producenta. W 2021 r. zaczną obowiązywać nowe zasady, jednolite dla całej Unii Europejskiej.

Sezon grillowy 2021: jak często, z kim i co na ruszt?

Przy jakich okazjach, z kim i jak często grillują Polacy? I co najczęściej trafia na ruszt, a co służy nam do popicia? Sprawdźcie wyniki badań panelu Ariadna!

HISZPAŃSCY SZEFOWIE KUCHNI WYCHODZĄ DO LUDZI

Wielu hiszpańskich szefów kuchni od lat dywersyfikuje źródła przychodów. Dobrą stroną tego zjawiska jest demokratyzacja gwiazdkowej kuchni i pojawienie się w ofercie najbardziej znanych świątyń smaku w formacie casual.

Akademia Leona Koźmińskiego i McDonald’s Polska tworzą wspólnie studia

W całej Europie coraz popularniejsze są studia dualne, czyli praktyczne kierunki łączce naukę i przedmioty teoretyczne z praktyką zawodową. Tego typu kierunki poszukiwane są również w Polsce.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej