

Magda Gessler rozwija kolejną franczyzę - po lodziarniach czas na kawiarnie


Znana restauratorka, jurorka MasterChefa i gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" ogłosiła na swej stronie icequeenmagdagessler.pl, że już rusza z nowym konceptem franczyzowym. Mowa o Ice Queen Cafe Magda Gessler.
Na razie chętni, którzy zamierzają rozpocząć przygodę z własnym biznesem mogą skorzystać z oferty franczyzowej jaką są lodziarnie Ice Queen Magda Gessler.
– Oferujemy możliwość otworzenia swojej własnej lodziarni pod okiem najbardziej rozpoznawalnego nazwiska kulinarnego w Polsce. Otrzymasz wsparcie naszego zespołu i jako szef będziesz budować swój własny biznes franczyzowy, wykorzystując naszą wiedzę oraz doświadczenie – czytamy na stronie.
W ramach współpracy wszyscy zainteresowani mogą wybierać spośród kliku modeli. Są to:
– wyspa – całoroczny punkt z lodami i deserami
– przyczepa gastronomiczna, czyli mobilny punkt z lodami i deserami
– punkt sprzedaży mobilnej – sprzedaż lodów Ice Queen z mobilnej lodówki
– kawiarnia, czyli punkt Ice Queen Magda Gessler z pozwoleniem na sprzedaż innych produktów.
W zamian franczyzobiorca otrzymuje m.in.: zawsze świeże i jakościowe produkty, dodatki tj: wafelki, opakowania, a także wsparcie sprzedaży oraz marketingowe.
Szczegóły na www.icequeenmagdagessler.pl.
Zobacz także

Wakacyjne śniadania mistrzów

Tegoroczne wakacje będą inne niż te, które pamiętamy z ostatnich lat. Wszystko wskazuje na to, że Polacy chętniej będą zwiedzać lokalne atrakcje i korzystać z rodzimych pensjonatów oraz mniejszych hoteli. Dobre śniadania zachęcą ich do skorzystania z pozostałych usług gastronomicznych obiektu.

Finał Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018 już niebawem

Wydarzenie odbędzie się w dniach 27-28 lutego 2018 w Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw

Odprawy zespołu - co zrobić, żeby były efektywne?

Sprawnie działający serwis restauracyjny nie jest dziełem pozytywnego zrządzenia losu. Nie zależy też od dobrego dnia, nastroju załogi i kucharza czy wyjątkowo miłych gości. By zapobiec chaosowi i uznaniowości, wystarczy pięciominutowa, ale regularna odprawa.

Wpływ płacy minimalnej na ceny w polskiej gastronomii

Jednym z istotnych czynników kształtujących ceny sprzedaży jest wysokość pensji minimalnej. Jak dostosować aktualny model biznesowy restauracji do narzuconego wzrostu płacy minimalnej i utrzymać w tej sytuacji stały wartościowo wynik finansowy? Zapraszam do lektury.

MAX tworzy burgery z myślą o wynosach

W restauracjach MAX Premium Burgers pojawiły się burgery z nowej linii DeliVery Cheezy. Ich formuła została opracowana specjalnie z myślą o zakupach na wynos bądź z dostawą.

Pożytki z influencerów

Influencerzy często mają konkretną siłę rażenia. Dzięki dużej liczbie fanów w mediach społecznościowych potrafią wpłynąć na swoich odbiorców i zainteresować ich określonym produktem czy usługą. Jakie korzyści dla restauracji płyną ze współpracy ze współpracy z twórcami internetowymi?
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

