x

Magda Gessler rozwija kolejną franczyzę - po lodziarniach czas na kawiarnie

Kategoria: Twój biznes - wiedza    23.06.2020

Znana restauratorka, jurorka MasterChefa i gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" ogłosiła na swej stronie icequeenmagdagessler.pl, że już rusza z nowym konceptem franczyzowym. Mowa o Ice Queen Cafe Magda Gessler.

Magda Gessler i jej koncept Ice Queen Cafe Magda Gessler. Zdjęcie: Facebook.com.
Magda Gessler i jej koncept Ice Queen Cafe Magda Gessler. Zdjęcie: Facebook.com.
– Kawiarnie Ice Queen Cafe Magda Gessler będą oferowały nie tylko doskonałą kawę, ale również szeroki asortyment pysznych produktów tworzonych pod czujnym okiem królowej polskiej gastronomii Magdy Gessler – czytamy na stronie icequeenmagdagessler.pl.
Na razie chętni, którzy zamierzają rozpocząć przygodę z własnym biznesem mogą skorzystać z oferty franczyzowej jaką są lodziarnie Ice Queen Magda Gessler.
– Oferujemy możliwość otworzenia swojej własnej lodziarni pod okiem najbardziej rozpoznawalnego nazwiska kulinarnego w Polsce. Otrzymasz wsparcie naszego zespołu i jako szef będziesz budować swój własny biznes franczyzowy, wykorzystując naszą wiedzę oraz doświadczenie – czytamy na stronie.
W ramach współpracy wszyscy zainteresowani mogą wybierać spośród kliku modeli. Są to:
wyspa – całoroczny punkt z lodami i deserami
przyczepa gastronomiczna, czyli mobilny punkt z lodami i deserami
punkt sprzedaży mobilnej – sprzedaż lodów Ice Queen z mobilnej lodówki
kawiarnia, czyli punkt Ice Queen Magda Gessler z pozwoleniem na sprzedaż innych produktów.
 
W zamian franczyzobiorca otrzymuje m.in.: zawsze świeże i jakościowe produkty, dodatki tj: wafelki, opakowania, a także wsparcie sprzedaży oraz marketingowe.
Szczegóły na www.icequeenmagdagessler.pl.

Autor tekstu: Joanna Hamdan

Zobacz także

Ulubione produkty zbożowe Polaków? Pieczywo, makaron i… wyroby cukiernicze

Choć co piąty Polak rozważyłby eliminację produktów zbożowych z diety z powodu glutenu, to jednak zdecydowana większość z nas (83%) je lubi. Jakie produkty zbożowe jemy najczęściej? Za co je cenimy?

Wakacje 2022: więcej wydajemy w hotelach, oszczędzamy na restauracjach

W lipcu średnia wartość transakcji w hotelach była o jedną trzecią wyższa niż rok temu. Największy wzrost zanotowano w kurortach nad morzem, gdzie średnio wydawaliśmy o ponad połowę więcej niż w 2021 roku. Jeśli już decydujemy się na droższy wyjazd, to podczas urlopu oszczędzamy na restauracjach.

Właściciel Pyszne.pl notuje straty, ale trzyma się mocno w Europie

Just Eat Takeaway, firma w Polsce znana pod szyldem Pyszne.pl, ogłosiła miliardowe straty w pierwszej połowie 2022 roku. Amortyzacja stanowi duże obciążenie dla działalności grupy usług dostawczych. Ale biznes pozostaje silny w Europie Północnej i Środkowej.

Zmodernizowane Etno Cafe w apartamentowcu OVO Wrocław symbolem zmian w kawowej sieciówce

Po gruntownym remoncie otwarto Etno Cafe w apartamentowcu OVO Wrocław. Nowa odsłona kawiarni z menu poszerzonym m.in. o alkohol zbiega się ze zmianą strategii i koncepcji prowadzenia lokali sieciówki.

Właściciel sieci Pierogarni Stary Młyn: Przed gastronomią bardzo trudna zima, nadchodzi czas oszczędzania

- Ta zima nie będzie czasem inwestycji tylko oszczędzania. Wśród restauratorów przeważa opinia, że należy akumulować gotówkę, by zabezpieczyć swój biznes przed inflacją - mówi Maciej Podlaszewski, właściciel sieci Pierogarni Stary Młyn, wiceprzewodniczący rady Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej.

W gastronomii wciąż brakuje pracowników. Kto może liczyć na zatrudnienie?

Na rynku gastronomicznym wciąż potrzeba pracowników. Zatrudnienie mogą znaleźć przede wszystkim kucharze i kelnerzy. Drugi kwartał 2022 roku był czasem wzmożonej rekrutacji, ale również teraz kandydaci nie mogą narzekać na brak ofert - podsumowuje portal OLX.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej