x

Magda Gessler rozwija kolejną franczyzę - po lodziarniach czas na kawiarnie

Kategoria: Twój biznes - wiedza    23.06.2020

Znana restauratorka, jurorka MasterChefa i gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" ogłosiła na swej stronie icequeenmagdagessler.pl, że już rusza z nowym konceptem franczyzowym. Mowa o Ice Queen Cafe Magda Gessler.

Magda Gessler i jej koncept Ice Queen Cafe Magda Gessler. Zdjęcie: Facebook.com.
Magda Gessler i jej koncept Ice Queen Cafe Magda Gessler. Zdjęcie: Facebook.com.
– Kawiarnie Ice Queen Cafe Magda Gessler będą oferowały nie tylko doskonałą kawę, ale również szeroki asortyment pysznych produktów tworzonych pod czujnym okiem królowej polskiej gastronomii Magdy Gessler – czytamy na stronie icequeenmagdagessler.pl.
Na razie chętni, którzy zamierzają rozpocząć przygodę z własnym biznesem mogą skorzystać z oferty franczyzowej jaką są lodziarnie Ice Queen Magda Gessler.
– Oferujemy możliwość otworzenia swojej własnej lodziarni pod okiem najbardziej rozpoznawalnego nazwiska kulinarnego w Polsce. Otrzymasz wsparcie naszego zespołu i jako szef będziesz budować swój własny biznes franczyzowy, wykorzystując naszą wiedzę oraz doświadczenie – czytamy na stronie.
W ramach współpracy wszyscy zainteresowani mogą wybierać spośród kliku modeli. Są to:
wyspa – całoroczny punkt z lodami i deserami
przyczepa gastronomiczna, czyli mobilny punkt z lodami i deserami
punkt sprzedaży mobilnej – sprzedaż lodów Ice Queen z mobilnej lodówki
kawiarnia, czyli punkt Ice Queen Magda Gessler z pozwoleniem na sprzedaż innych produktów.
 
W zamian franczyzobiorca otrzymuje m.in.: zawsze świeże i jakościowe produkty, dodatki tj: wafelki, opakowania, a także wsparcie sprzedaży oraz marketingowe.
Szczegóły na www.icequeenmagdagessler.pl.

Autor tekstu: Joanna Hamdan

Zobacz także

Restauracyjne delikatesy online. Jak uruchomić sklep internetowy? [PORADNIK]

Wielu restauratorów sprzedaje w swych lokalach produkty delikatesowe na wynos. Kolejnym krokiem może być przeniesienie tej oferty do sklepu internetowego. Jak go uruchomić? Podpowiadamy!

RESTAURACJE W ŚWIECIE HANDLU

Gdy myślimy o jedzeniu w galerii handlowej, zazwyczaj pierwszym skojarzeniem są frytki i burgery. Jednak za sprawą trendów napływających z Wielkiej Brytanii i USA sytuacja się zmienia, a w strefach restauracyjnych można zjeść coraz bardziej wyszukane jedzenie.

Coffeedesk zebrał kapitał na ekspansję z crowdfundingowej emisji akcji

Ponad 2 miliony złotych kapitału zebrała firma Coffeedesk (All Good SA) w ramach crowdfundingowej emisji akcji mającej na celu sfinansowanie planów międzynarodowej ekspansji. Firmie zaufało 541 inwestorów.

Fenomen kimchi w Polsce - na przykładzie marki Grzegorza Łapanowskiego i Miry Klepackiej

Według "Transparency Market Research" globalny rynek kimchi jest warty ok. 30 mld dolarów. Eksperci szacują, że w najbliższych latach będzie rósł o blisko 9 proc. rocznie. Tendencję tę potwierdza sprzedażowy sukces marki Grzegorza Łapanowskiego i Miry Klepackiej.

Targi INTERNORGA za nami

Tegoroczna edycja miała miejsce w terminie od 9 do 13 marca 2018 i zgromadziła około 1.300 wystawców (w tym 13 firm z Polski) oraz 93.000 zwiedzających z Niemiec i zagranicy.

TEORIA IMPULSU W MENU BAROWYM

Sposób tworzenia menu w koktajlbarach w większości przypadków jest indywidualną kwestią wynikającą z wielu czynników, takich jak decyzja właściciela i jego wizja lokalu gastronomicznego, wcześniejsze doświadczenia barmana pracującego nad menu czy preferencje gości odwiedzających lokal.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej