

Magda Gessler rozwija kolejną franczyzę - po lodziarniach czas na kawiarnie


Znana restauratorka, jurorka MasterChefa i gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" ogłosiła na swej stronie icequeenmagdagessler.pl, że już rusza z nowym konceptem franczyzowym. Mowa o Ice Queen Cafe Magda Gessler.
Na razie chętni, którzy zamierzają rozpocząć przygodę z własnym biznesem mogą skorzystać z oferty franczyzowej jaką są lodziarnie Ice Queen Magda Gessler.
– Oferujemy możliwość otworzenia swojej własnej lodziarni pod okiem najbardziej rozpoznawalnego nazwiska kulinarnego w Polsce. Otrzymasz wsparcie naszego zespołu i jako szef będziesz budować swój własny biznes franczyzowy, wykorzystując naszą wiedzę oraz doświadczenie – czytamy na stronie.
W ramach współpracy wszyscy zainteresowani mogą wybierać spośród kliku modeli. Są to:
– wyspa – całoroczny punkt z lodami i deserami
– przyczepa gastronomiczna, czyli mobilny punkt z lodami i deserami
– punkt sprzedaży mobilnej – sprzedaż lodów Ice Queen z mobilnej lodówki
– kawiarnia, czyli punkt Ice Queen Magda Gessler z pozwoleniem na sprzedaż innych produktów.
W zamian franczyzobiorca otrzymuje m.in.: zawsze świeże i jakościowe produkty, dodatki tj: wafelki, opakowania, a także wsparcie sprzedaży oraz marketingowe.
Szczegóły na www.icequeenmagdagessler.pl.
Zobacz także

Restauracje zmuszone do zwrotu dotacji z tarczy PRF walczą o przetrwanie. Wśród nich kultowy Ranny Ptaszek

Z powodu konieczności zwrotu dotacji z tarczy antykryzysowej w tarapatach finansowych znalazły się m.in. krakowskie bary Ranny Ptaszek i Hummus Amamamusi. Dla wielu firm gastronomicznych perspektywa windykacji należności wobec Skarbu Państwa oznacza w najbliższym czasie pewne bankructwo.

Energooszczędność. Jak zmniejszyć wydatki na prąd w restauracji?

Rosnące podwyżki cen gazu i energii w ostatnich miesiącach znacznie zwiększyły koszty funkcjonowania wszystkich restauracji. Szukając oszczędności, warto przyjrzeć się kondycji kuchenek, pieców czy zmywarek, i to nie tylko wtedy, gdy planujemy ich wymianę na bardziej energooszczędne modele.

Rosną długi w HoReCa, głównie w gastronomii

Branża noclegowo-gastronomiczna ma coraz większe problemy finansowe. Przez ostatni rok jej zadłużenie wzrosło o 14 proc. i na koniec lutego wyniosło 311,6 mln zł. 82 proc. tej kwoty (255,8 mln zł) są winne swoim wierzycielom restauracje i firmy cateringowe. Komu nie płaci branża gastro?

Najwięksi gastronomiczni gracze w Europie [RANKING]

Przedstawiamy kolejną edycję rankingu największych sieci gastronomicznych w Europie. Zestawienie wraz z analizą zostało przygotowane przez międzynarodową redakcję magazynu "Food Service Europe & Middle East".

Gastrotrendy 2023

Powrót mody na kuchnię polską, wegański comfort food, białko z insektów - w nadchodzącym roku trendy gastronomiczne, jak chyba nigdy dotąd, będą pokłosiem sytuacji społeczno-ekonomicznej, w której się znaleźliśmy

Trendy w HoReCa według ekspertów Food & Design

W 2022 r. nasza uwaga skoncentrowana była wokół pogłębiającego się kryzysu gospodarczego. Odbił się on zarówno na branży, jak i wpłynął na zmianę nawyków konsumenckich. Jak będzie wyglądał 2023 r. w sektorze food?
Inne kategorie
Podcasty


Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

