

iVario Pro od Rational


iVario Pro to nowa klasa wydajności dla profesjonalnej kuchni. Ten system gotowania wyposażony jest w inteligentne funkcje i zużywa o 40% mniej energii niż tradycyjne patelnie uchylne oraz zwykłe patelnie.
– Produktywność, elastyczność i prostota to cechy charakteryzujące nowy iVario Pro – wyjaśnia Maciej Wroński, dyrektor zarządzający Rational w Polsce.
Opatentowany system grzewczy iVarioBoost oparty jest na ceramicznych elementach grzejnych, które są mocno przymocowane do odpornej na zarysowania podstawy kadzi i równomiernie rozmieszczone. iVario Pro nagrzeje się do 200°C w czasie krótszym niż 2,5 minuty i ma wystarczającą moc, aby przygotować około 30 kg gulaszu w około. 15 minut. Dzięki temu iVarioBoost jest 4 razy szybszy niż konwencjonalna technologia. Ponadto nie ma spadku temperatury po dodaniu zimnego płynu, takiego jak na przykład śmietana. iVarioBoost niemal równie szybko odbiera energię, zapobiegając przywieraniu lub gotowaniu się delikatnych potraw, takich jak pudding ryżowy.
Precyzja zapewniona jest przez iCookingSuite, inteligencję kulinarną w iVario Pro. Czujniki wykrywają ilość i stan potraw i odpowiednio regulują parametry gotowania, aby osiągnąć pożądany rezultat bez konieczności wykonywania wielu czynności przez użytkownika.
– iVario Pro eliminuje potrzebę ciągłego sprawdzania i monitorowania. Tak jak w przypadku AutoLift, który automatycznie podnosi przygotowane składniki na przykład ugotowany makaron – mówi Maciej Wroński. Jednocześnie koncepcja obsługi jest nowa i użytkownik może wybrać tryby pracy dla mięsa, ryb, drobiu lub przystawek lub metody przygotowania potraw, takie jak patelnia lub frytownica. Oszczędza to czas szkolenia i nauki.
iZoneControl zapewnia również większą elastyczność, ponieważ iVario Pro można teraz podzielić na aż cztery strefy, które mogą mieć dowolny kształt i rozmiar. Nowy system gotowania zrewolucjonizował również codzienne czynności rutynowe. Dzieje się tak, ponieważ nic nie przywiera do dna kadzi, a dzięki temu urządzenie jest łatwe do mycia, często w ciągu dwóch minut. Różne warianty montażu, takie jak zawieszanie na ścianie lub na kółkach, sprawiają, że nowe urządzenie jest niezwykle elastyczne.
iVario Pro 2-S z dwiema kadziami jest idealny do restauracji lub jako dodatkowe urządzenie w cateringu i kantynach pracowniczych. Dwa jednokadziowe systemy do gotowania o pojemności 100 lub 150 litrów są nowymi pracownikami w branży gastronomicznej. Całą linię uzupełnia jeszcze iVario 2-XS, który jest świetny do restauracji od 30 posiłków.
Wszystkie urządzenia RATIONAL są teraz dostępne u dealerów RATIONAL. W ramach MORE Tour 2020 firma Rational zademonstruje możliwości urządzeń multifunkcyjnych w formie webinarów z rejestracją przez portal rational-online.com, ale także podczas pokazów na żywo. Terminy i liczne lokalizacje będą również dostępne na stronie internetowej.
Zobacz także

Bidfood Farutex TRENDBOOK HORECA 2023

Trendbook horeca to zbiór najnowszych trendów, który powstał w efekcie dokładnego researchu oraz rozmów z szefami kuchni, właścicielami restauracji, specjalistami ds. marketingu, sommelierami, ekspertami.

JABUTICABA

Jabuticaba to pierwszy owoc w gamie produktów purée MONIN, który nie rośnie na łodydze, ale na pniu!

RUM REPUBLICA - NOWOŚĆ!

Rum Republica nowa marka w portfolio Stock Polska, która dołącza do prężnie rozwijającej się kategorii.

CROISSANT Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ

Francuski croissant to niezwykle lubiany dodatek do kawy.

Napoje roślinne - nowości w ofercie METRO Chef

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadza nowe produkty w ramach linii marki METRO Chef. Do oferty dołącza dziewięć rodzajów napojów roślinnych w dwóch liniach: klasycznej oraz dla baristów. Produkty będące alternatywą dla tradycyjnego mleka posiadają certyfikat BIO i są w 100% wegańskie.

Wszystkie piece konwekcyjno-parowe iCombi Pro z certyfikatem ENERGY STAR®

Agencja Ochrony Środowiska Stanów Zjednoczonych (EPA) potwierdza certyfikatem ENERGY STAR®, że wszystkie piece konwekcyjno-parowe iCombi Pro osiągają większą oszczędność energii w porównaniu z innymi standardowymi piecami bez certyfikatu i przekraczają bardziej rygorystyczne limity EnergyStar 3.0.
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

