

iVario Pro od Rational


iVario Pro to nowa klasa wydajności dla profesjonalnej kuchni. Ten system gotowania wyposażony jest w inteligentne funkcje i zużywa o 40% mniej energii niż tradycyjne patelnie uchylne oraz zwykłe patelnie.
– Produktywność, elastyczność i prostota to cechy charakteryzujące nowy iVario Pro – wyjaśnia Maciej Wroński, dyrektor zarządzający Rational w Polsce.
Opatentowany system grzewczy iVarioBoost oparty jest na ceramicznych elementach grzejnych, które są mocno przymocowane do odpornej na zarysowania podstawy kadzi i równomiernie rozmieszczone. iVario Pro nagrzeje się do 200°C w czasie krótszym niż 2,5 minuty i ma wystarczającą moc, aby przygotować około 30 kg gulaszu w około. 15 minut. Dzięki temu iVarioBoost jest 4 razy szybszy niż konwencjonalna technologia. Ponadto nie ma spadku temperatury po dodaniu zimnego płynu, takiego jak na przykład śmietana. iVarioBoost niemal równie szybko odbiera energię, zapobiegając przywieraniu lub gotowaniu się delikatnych potraw, takich jak pudding ryżowy.
Precyzja zapewniona jest przez iCookingSuite, inteligencję kulinarną w iVario Pro. Czujniki wykrywają ilość i stan potraw i odpowiednio regulują parametry gotowania, aby osiągnąć pożądany rezultat bez konieczności wykonywania wielu czynności przez użytkownika.
– iVario Pro eliminuje potrzebę ciągłego sprawdzania i monitorowania. Tak jak w przypadku AutoLift, który automatycznie podnosi przygotowane składniki na przykład ugotowany makaron – mówi Maciej Wroński. Jednocześnie koncepcja obsługi jest nowa i użytkownik może wybrać tryby pracy dla mięsa, ryb, drobiu lub przystawek lub metody przygotowania potraw, takie jak patelnia lub frytownica. Oszczędza to czas szkolenia i nauki.
iZoneControl zapewnia również większą elastyczność, ponieważ iVario Pro można teraz podzielić na aż cztery strefy, które mogą mieć dowolny kształt i rozmiar. Nowy system gotowania zrewolucjonizował również codzienne czynności rutynowe. Dzieje się tak, ponieważ nic nie przywiera do dna kadzi, a dzięki temu urządzenie jest łatwe do mycia, często w ciągu dwóch minut. Różne warianty montażu, takie jak zawieszanie na ścianie lub na kółkach, sprawiają, że nowe urządzenie jest niezwykle elastyczne.
iVario Pro 2-S z dwiema kadziami jest idealny do restauracji lub jako dodatkowe urządzenie w cateringu i kantynach pracowniczych. Dwa jednokadziowe systemy do gotowania o pojemności 100 lub 150 litrów są nowymi pracownikami w branży gastronomicznej. Całą linię uzupełnia jeszcze iVario 2-XS, który jest świetny do restauracji od 30 posiłków.
Wszystkie urządzenia RATIONAL są teraz dostępne u dealerów RATIONAL. W ramach MORE Tour 2020 firma Rational zademonstruje możliwości urządzeń multifunkcyjnych w formie webinarów z rejestracją przez portal rational-online.com, ale także podczas pokazów na żywo. Terminy i liczne lokalizacje będą również dostępne na stronie internetowej.
Zobacz także

MATERIA ZŁOŻONA

Są coraz lepszej jakości i dostępne w rozmaitych rodzajach. Mogą stanowić dobrą wizytówkę lokalu. Serwetki papierowe - jak wybrać te najlepsze do restauracji? Oferta producentów daje ogromną elastyczność.

SIŁA W HERBACIE

Czy jest tak popularna jak kawa? W Polsce zawsze lubiana, ciągle zdobywa coraz więcej fanów. Niezależnie od profilu lokalu, który prowadzimy, powinniśmy mieć odpowiednią ofertę herbat. Które z nich wybrać?

Frytki McCain SureCrisp - idealne w dostawie i na wynos

Bądź profesjonalistą w dostawie i na wynos! Sprawdź frytki McCain SureCrisp z niewidzialną powłoczką, która gwarantuje chrupkość i dłuższe utrzymanie ciepła w zamkniętej torbie w dostawie.

Majonez także latem

Ok. 9% w skali każdego roku - taki wzrost w sprzedaży majonezu obserwuje firma Fanex, jeden z czolowych producentów sosów skierowanych do rynku HoReCa.

Frytki McCain, które zmieniają zasady gry w dostawie

Nowa linia frytek McCain SureCrisp przeznaczona i polecana do dostawy.

Mikroliście od Baziółki

Niezależnie od diety, stylu życia czy preferowanych smaków zielenina na talerzu to podstawa! Mikroliście to jednak coś więcej niż tradycyjny kawałek sałaty na kanapce.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

