x

Nocny Market w Warszawie powraca! Start piątego sezonu - 26 czerwca

Kategoria: Miejsca    22.06.2020

Nocny Market przywita odwiedzających w dawnej lokalizacji - na peronach dworca Warszawa Główna Osobowa. Piąty sezon rozpocznie się 26 czerwca i przez każdy kolejny weekend sezonu będzie rozpieszczał podniebienia wyjątkowym street foodem.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market to projekt łączący jedzenie, napoje i muzykę w opuszczonej przestrzeni dworca, która zyskała nowe życie. Za sprawą poprzednich czterech udanych sezonów wpisał się w gastronomiczną mapę Warszawy i stał się alternatywą do spędzania wolnego czasu pod gołym niebem. Przy Towarowej 3 organizatorzy zgromadzili najciekawszych wystawców streetfood’owych, w tym znane restauracje i foodtrucki o zróżnicowanej ofercie gastronomicznej. Weekendowe wieczory umilają dodatkowo wystawy sztuki i przygrywający w tle DJ’e. 

W tym sezonie miejskie życie znów powraca na opuszczone perony, które po raz piąty rozbłysną światłami neonów. Czego możemy się spodziewać na Dworcu Głównym? Nie zabraknie marketowych klasyków: Melted, PHO2, El Puertito, Smoke BBQ czy Brasil on the plate, które zaprezentuje zupełnie nowe menu.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
W pierwszych weekendach będziemy mieli okazję spróbować także:
Mr Oh, czyli azjatyckiej kuchni w cyberpunkowym wydaniu, w interpretacji rapera Quebonafide, współwłaściciela konceptu
Makrell – fuzji nordyckiej kuchni i kultury w street foodowej wersji
SoySoy, czyli wegańskiej wariacji na temat tajskiego jedzenia
Pyzy Flaki Gorące, serwujące dania z lat dzieciństwa
– koncept-niespodzianka szefa kuchni Szymona Czerwińskiego, finalisty V edycji programu MasterChef.

Godziny otwarcia
Piątki – 17:00-1:00
Soboty – 17:00-1:00
Niedziele – 16:00-23:00

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Tauzen Pizza w miejsce Cyrulika Śląskiego - zmiana konceptu sposobem na kryzys

Dawna katowicka kawiarnia Cyrulik Śląski przeobraziła się w pizzerię inspirowaną Nowym Jorkiem. Radykalna zmiana to pomysł na radzenie sobie ze skutkami pandemii i inflacją. O tym, czy pizza sprawdza się lepiej niż kawa i ciastko rozmawiamy z Efremem Brolem, właścicielem Tauzen Pizzy.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej