x

Nocny Market w Warszawie powraca! Start piątego sezonu - 26 czerwca

Kategoria: Miejsca    22.06.2020

Nocny Market przywita odwiedzających w dawnej lokalizacji - na peronach dworca Warszawa Główna Osobowa. Piąty sezon rozpocznie się 26 czerwca i przez każdy kolejny weekend sezonu będzie rozpieszczał podniebienia wyjątkowym street foodem.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market to projekt łączący jedzenie, napoje i muzykę w opuszczonej przestrzeni dworca, która zyskała nowe życie. Za sprawą poprzednich czterech udanych sezonów wpisał się w gastronomiczną mapę Warszawy i stał się alternatywą do spędzania wolnego czasu pod gołym niebem. Przy Towarowej 3 organizatorzy zgromadzili najciekawszych wystawców streetfood’owych, w tym znane restauracje i foodtrucki o zróżnicowanej ofercie gastronomicznej. Weekendowe wieczory umilają dodatkowo wystawy sztuki i przygrywający w tle DJ’e. 

W tym sezonie miejskie życie znów powraca na opuszczone perony, które po raz piąty rozbłysną światłami neonów. Czego możemy się spodziewać na Dworcu Głównym? Nie zabraknie marketowych klasyków: Melted, PHO2, El Puertito, Smoke BBQ czy Brasil on the plate, które zaprezentuje zupełnie nowe menu.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
W pierwszych weekendach będziemy mieli okazję spróbować także:
Mr Oh, czyli azjatyckiej kuchni w cyberpunkowym wydaniu, w interpretacji rapera Quebonafide, współwłaściciela konceptu
Makrell – fuzji nordyckiej kuchni i kultury w street foodowej wersji
SoySoy, czyli wegańskiej wariacji na temat tajskiego jedzenia
Pyzy Flaki Gorące, serwujące dania z lat dzieciństwa
– koncept-niespodzianka szefa kuchni Szymona Czerwińskiego, finalisty V edycji programu MasterChef.

Godziny otwarcia
Piątki – 17:00-1:00
Soboty – 17:00-1:00
Niedziele – 16:00-23:00

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej