x

Nocny Market w Warszawie powraca! Start piątego sezonu - 26 czerwca

Kategoria: Miejsca    22.06.2020

Nocny Market przywita odwiedzających w dawnej lokalizacji - na peronach dworca Warszawa Główna Osobowa. Piąty sezon rozpocznie się 26 czerwca i przez każdy kolejny weekend sezonu będzie rozpieszczał podniebienia wyjątkowym street foodem.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market to projekt łączący jedzenie, napoje i muzykę w opuszczonej przestrzeni dworca, która zyskała nowe życie. Za sprawą poprzednich czterech udanych sezonów wpisał się w gastronomiczną mapę Warszawy i stał się alternatywą do spędzania wolnego czasu pod gołym niebem. Przy Towarowej 3 organizatorzy zgromadzili najciekawszych wystawców streetfood’owych, w tym znane restauracje i foodtrucki o zróżnicowanej ofercie gastronomicznej. Weekendowe wieczory umilają dodatkowo wystawy sztuki i przygrywający w tle DJ’e. 

W tym sezonie miejskie życie znów powraca na opuszczone perony, które po raz piąty rozbłysną światłami neonów. Czego możemy się spodziewać na Dworcu Głównym? Nie zabraknie marketowych klasyków: Melted, PHO2, El Puertito, Smoke BBQ czy Brasil on the plate, które zaprezentuje zupełnie nowe menu.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
W pierwszych weekendach będziemy mieli okazję spróbować także:
Mr Oh, czyli azjatyckiej kuchni w cyberpunkowym wydaniu, w interpretacji rapera Quebonafide, współwłaściciela konceptu
Makrell – fuzji nordyckiej kuchni i kultury w street foodowej wersji
SoySoy, czyli wegańskiej wariacji na temat tajskiego jedzenia
Pyzy Flaki Gorące, serwujące dania z lat dzieciństwa
– koncept-niespodzianka szefa kuchni Szymona Czerwińskiego, finalisty V edycji programu MasterChef.

Godziny otwarcia
Piątki – 17:00-1:00
Soboty – 17:00-1:00
Niedziele – 16:00-23:00

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Aleksander Baron otwiera bar na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie

Aleksander Baron powraca na scenę gastronomiczną. Wraz ze swą familią będzie karmić gości w Baron the Family Grill Bar. Na świeżym powietrzu, przy żywym ogniu. - To oaza w centrum miasta. Miejsce, które powstało, by cieszyć. Po trudnym lockdownie należy nam się czas biesiady - mówi nam szef kuchni.

Ruszyła Pracownia Lary Gessler

Pod koniec czerwca swoją działalność zainaugurowała Pracownia Kulinarna Lary - studio, którego wspólniczkami są Lara Gessler oraz Agata Jedynak. Jak deklarują założycielki, jest to miejsce, w którym chęć szerzenia edukacji żywieniowej spotyka się z wielką pasją i miłością do gotowania.

Miski, czyli poke bowls w Krakowie

Prosto, zdrowo i smacznie - tak najkrócej można scharakteryzować ofertę otwartego w maju tego roku lokalu Miski. Restauracja bazuje na koncepcji popularnych na świecie poke bowls, czyli wywodzących się z kuchni hawajskiej misek wypełnionych ryżem i dodatkami.

Kiyrnicka by Saguła - połączenie nowoczesności z góralską tradycją w Kościelisku

Szefem kuchni jest Sławomir Saguła, który gotuje zawodowo i z zamiłowania, wyznając zasadę, że "kucharz to nie zawód tylko styl życia".

Paloma Inn w Warszawie - koktajle, desery i śledzie

Paloma Inn to nowy lokal właścicielek Palomy Nad Wisłą, Pacyfiku i Prochowni. Jego ofertę gastronomiczną określają jako "retro-futurystyczną". We wnętrzu króluje radosna zieleń, a w menu - pod kolor - m.in. absynt podawany w formie fontanny.

Debiuty kulinarne w warszawskiej Galerii Młociny

Drugie piętro Galerii Młociny to wyjątkowe miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej