x

Nocny Market w Warszawie powraca! Start piątego sezonu - 26 czerwca

Kategoria: Miejsca    22.06.2020

Nocny Market przywita odwiedzających w dawnej lokalizacji - na peronach dworca Warszawa Główna Osobowa. Piąty sezon rozpocznie się 26 czerwca i przez każdy kolejny weekend sezonu będzie rozpieszczał podniebienia wyjątkowym street foodem.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market to projekt łączący jedzenie, napoje i muzykę w opuszczonej przestrzeni dworca, która zyskała nowe życie. Za sprawą poprzednich czterech udanych sezonów wpisał się w gastronomiczną mapę Warszawy i stał się alternatywą do spędzania wolnego czasu pod gołym niebem. Przy Towarowej 3 organizatorzy zgromadzili najciekawszych wystawców streetfood’owych, w tym znane restauracje i foodtrucki o zróżnicowanej ofercie gastronomicznej. Weekendowe wieczory umilają dodatkowo wystawy sztuki i przygrywający w tle DJ’e. 

W tym sezonie miejskie życie znów powraca na opuszczone perony, które po raz piąty rozbłysną światłami neonów. Czego możemy się spodziewać na Dworcu Głównym? Nie zabraknie marketowych klasyków: Melted, PHO2, El Puertito, Smoke BBQ czy Brasil on the plate, które zaprezentuje zupełnie nowe menu.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
W pierwszych weekendach będziemy mieli okazję spróbować także:
Mr Oh, czyli azjatyckiej kuchni w cyberpunkowym wydaniu, w interpretacji rapera Quebonafide, współwłaściciela konceptu
Makrell – fuzji nordyckiej kuchni i kultury w street foodowej wersji
SoySoy, czyli wegańskiej wariacji na temat tajskiego jedzenia
Pyzy Flaki Gorące, serwujące dania z lat dzieciństwa
– koncept-niespodzianka szefa kuchni Szymona Czerwińskiego, finalisty V edycji programu MasterChef.

Godziny otwarcia
Piątki – 17:00-1:00
Soboty – 17:00-1:00
Niedziele – 16:00-23:00

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

THE COOL CAT TR

The Cool Cat TR otworzyli w połowie maja 2018 Zosia Pazik i Jakub Kaftański. To ich drugi lokal, pierwszy na Solcu powstał w październiku 2015 r. Szefem kuchni w obydwu Cool Catach jest Jakub "Kaftan" Kaftański znany z udziału w jeden z edycji programu "Top Chef ". ul. Marszałkowska 8, Warszawa

MUS Bar & View

Każdy, kto zna się na geografii chociaż trochę, wie, że z Poznania nad Bałtyk jest spory kawałek.

Frentzza - Pizza & Friends - nowy koncept firmy 7 Street

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, gdzie można zamówić pizzę z tradycyjnych włoskich produktów, ale także wybrać jeden z wielu w 100% roślinnych wariantów tego dania. Na przełomie kwietnia i maja wystartowała pizzeria na warszawskim Mokotowie, a w trzecim tygodniu maja ruszy lokal w Elblągu.

Bakery w Browarach Warszawskich. Michał Paleta szefem kuchni i wspólnikiem lokalu

Koncept piekarniczo-cukierniczy Bakery wzbogaci się o drugi lokal - w Browarach Warszawskich w centrum stolicy. - To będzie wyjątkowa rzemieślnicza piekarnia z polskim, ale przede wszystkim francuskim pieczywem - mówi Bartłomiej Rychcik, prezes firmy Enata Bread zarządzającej marką.

Kufle i Widelce

Kufle i Widelce to lokal w Krakowie, którego motto brzmi: "Gotujemy do piwa, pijemy do jedzenia".

Kongresówka - tradycyjna kuchnia w Warszawie

Otwarta pod koniec stycznia 2019 r. Kongresówka to miks tradycji i nowoczesności. Eleganckie wnętrze utrzymane jest w industrialnym stylu z delikatną domieszką urban jungle. Grafitową szarość przełamano tu ciepłymi drewnianymi blatami stołów i pnącymi się przy ścianach roślinami.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej