x

Nowa restauracja Amaro i Nosalowy Park Hotel & Spa - w lipcu

Kategoria: Miejsca    18.06.2020

Pięciogwiazdkowy Nosalowy Park Hotel & Spa w centrum Zakopanego zostanie otwarty 1 lipca. W zabytkowej części obiektu, Villi Marillor, mieścić się będzie nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro - Heart by Amaro.

Wojciech Modest Amaro. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wojciech Modest Amaro. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nosalowy Park Hotel & Spa wyróżnia wyjątkowa lokalizacja w centrum Zakopanego. Mimo, że niespełna 500 metrów od niego znajdują się gwarne i tętniące życiem Krupówki, obiekt oferuje ciche otoczenie pięknego bukowego parku, a z jego okien można podziwiać Tatry. Szczególnie spektakularnym widokiem będą mogli się cieszyć goście eleganckich i przestronnych apartamentów na najwyższym piętrze hotelu z dostępem do prywatnych, zielonych tarasów.   

Heart by Amaro
Nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro mieścić się będzie w zabytkowej części hotelu – Villi Marillor, która powstała w 1905 r. W dwudziestoleciu międzywojennym szczególnie upodobała ją sobie ówczesna elita polityczno-artystyczna. Gościli w niej m. in. Wojciech Kossak, Stanisław Ignacy Witkiewicz czy Tadeusz Boy-Żeleński.
Restauracja Wojciecha Modesta Amaro ma być unikatowa. Jak deklaruje jeden z najbardziej znanych na świecie polskich szefów kuchni, Heart by Amaro będzie przede wszystkim „otwartym domem”, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”.
Amaro będzie serwował dania stworzone „z miłości do ludzi, szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr”. W menu nie zabraknie również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się jego autorskiej kuchni.

Unikalny design i spa na deser
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Aranżacja przestrzeni hotelu inspirowana jest dwoma stylami – secesją oraz art deco –  i łączy je w harmonijną całość. Kolorystyka wystroju utrzymana jest w odcieniach szarości, beżu, bieli i złota, przełamanych głęboką czerwienią. Obiekt zaprojektowany został przez wielokrotnie nagradzaną pracownię Kahl-Gaczorek Architekci, za wnętrza odpowiada gdańska pracownia Ideograf.
Nosalowy oferuje luksusowe pokoje w standardzie *5. Dla gości dostępne będą także: hotelowa restauracja Eleonora, lobby bar, rozbudowana strefa wellness, podziemny parking oraz usługi concierge.
Hotelowa restauracja Eleonora. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotelowa restauracja Eleonora. Zdjęcie: materiały prasowe.
Strefa wellness & spa obejmuje sauny, tężnię solankową, eleganckieNABE SPA, basen i centrum fitness. NABE SPA oferować będzie osiem gabinetów typu spa suite, w tym VIP Suite dla par. Każdy gabinet posiada własną strefę relaksu. Atutem NABE będą autorskie rytuały, sesje relaksacji z elementami medytacji, zabiegi na łóżku wodnym „Soft Pack" i linia autorskich kosmetyków opartych o naturalne składniki. Gabinety spa mieścić się będą w pięknych wnętrzach odrestaurowanej Villi Marilor.

Biznesowe spotkania w eleganckiej oprawie
Nosalowy Park Hotel & Spa dysponować będzie również elegancką strefą konferencyjno- bankietową. Składać się będzie z sali o powierzchni ponad 100 m2 (z możliwością podziału na dwie mniejsze), stylowego boardroomu dla ośmiu osób, części przygotowanej pod przerwy kawowe oraz z tarasu z widokiem na Tatry. Sale posiadać będą pełne wyposażenie dostosowane do najbardziej wymagających grup. Stylowe sale są też idealnym miejscem na kameralne wesela do 60 osób.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wrocławski Green Bus znika po siedmiu latach działalności. Właściciel prosi o pomoc w spłaceniu długów

Green Bus, popularna wrocławska restauracja z kuchnią roślinną, znalazła się w poważnych tarapatach. Po siedmiu latach od swojego otwarcia lokal przestał istnieć. Aby spłacić długi, jego właściciel wraz z żoną uruchomili zbiórkę w serwisie Pomagam.pl.

Setki Powodów w warszawskim Centrum Koneser już otwarte

Setki Powodów to nowy lokal w Warszawie z muzyką na żywo, jedzeniem i koktajlami. Powstał na parterze Muzeum Polskiej Wódki przy Placu Konesera 1, w miejscu, gdzie niegdyś mieścił się bar Wuwu.

MUAS Coffee: nitro cold brew od twórców rzemieślniczej ceramiki

MUAS Coffee to kawiarnia z kawą speciality założona przez twórców studia ceramicznego MUAS. Na miejscu, oprócz typowych kaw na bazie espresso spróbować można też wyjątkowego nitro cold brew.

Zamknięcie gdyńskiej restauracji Pieterwas Krew i Woda

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych trójmiejskich lokali - restauracja Pieterwas Krew i Woda - znika z ulicy Abrahama w Gdyni po ponad 7 latach istnienia. Powodem zamknięcia nie są jednak ekonomiczne skutki pandemii. Jakie są przyczyny decyzji właścicieli - Mariusza i Marty Pieterwas?

Falafel Bejrut ma poważne problemy finansowe. Twórcy lokalu proszą internautów o pomoc

Falafel Bejrut potrzebuje pomocy. Legendarny warszawski lokal uruchomił w serwisie Zrzutka.pl zbiórkę na pokrycie zadłużenia. - To dla nas ostatnia szansa - mówią.

Ramen People: jak ramen zawojował Kraków

Od 2016 r. współtworzymy z Rafałem Brzostkiem alternatywne miejsca gastronomiczne, skupiające się wokół kuchni azjatyckiej. Jesteśmy partnerami w życiu prywatnym i zawodowym. Obecnie prowadzimy w Krakowie dwa ramen shopy pod marką Ramen People, a także bar z kuchnią Hongkongu - Wschód Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej