x

Nowa restauracja Amaro i Nosalowy Park Hotel & Spa - w lipcu

Kategoria: Miejsca    18.06.2020

Pięciogwiazdkowy Nosalowy Park Hotel & Spa w centrum Zakopanego zostanie otwarty 1 lipca. W zabytkowej części obiektu, Villi Marillor, mieścić się będzie nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro - Heart by Amaro.

Wojciech Modest Amaro. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wojciech Modest Amaro. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nosalowy Park Hotel & Spa wyróżnia wyjątkowa lokalizacja w centrum Zakopanego. Mimo, że niespełna 500 metrów od niego znajdują się gwarne i tętniące życiem Krupówki, obiekt oferuje ciche otoczenie pięknego bukowego parku, a z jego okien można podziwiać Tatry. Szczególnie spektakularnym widokiem będą mogli się cieszyć goście eleganckich i przestronnych apartamentów na najwyższym piętrze hotelu z dostępem do prywatnych, zielonych tarasów.   

Heart by Amaro
Nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro mieścić się będzie w zabytkowej części hotelu – Villi Marillor, która powstała w 1905 r. W dwudziestoleciu międzywojennym szczególnie upodobała ją sobie ówczesna elita polityczno-artystyczna. Gościli w niej m. in. Wojciech Kossak, Stanisław Ignacy Witkiewicz czy Tadeusz Boy-Żeleński.
Restauracja Wojciecha Modesta Amaro ma być unikatowa. Jak deklaruje jeden z najbardziej znanych na świecie polskich szefów kuchni, Heart by Amaro będzie przede wszystkim „otwartym domem”, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”.
Amaro będzie serwował dania stworzone „z miłości do ludzi, szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr”. W menu nie zabraknie również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się jego autorskiej kuchni.

Unikalny design i spa na deser
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Aranżacja przestrzeni hotelu inspirowana jest dwoma stylami – secesją oraz art deco –  i łączy je w harmonijną całość. Kolorystyka wystroju utrzymana jest w odcieniach szarości, beżu, bieli i złota, przełamanych głęboką czerwienią. Obiekt zaprojektowany został przez wielokrotnie nagradzaną pracownię Kahl-Gaczorek Architekci, za wnętrza odpowiada gdańska pracownia Ideograf.
Nosalowy oferuje luksusowe pokoje w standardzie *5. Dla gości dostępne będą także: hotelowa restauracja Eleonora, lobby bar, rozbudowana strefa wellness, podziemny parking oraz usługi concierge.
Hotelowa restauracja Eleonora. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotelowa restauracja Eleonora. Zdjęcie: materiały prasowe.
Strefa wellness & spa obejmuje sauny, tężnię solankową, eleganckieNABE SPA, basen i centrum fitness. NABE SPA oferować będzie osiem gabinetów typu spa suite, w tym VIP Suite dla par. Każdy gabinet posiada własną strefę relaksu. Atutem NABE będą autorskie rytuały, sesje relaksacji z elementami medytacji, zabiegi na łóżku wodnym „Soft Pack" i linia autorskich kosmetyków opartych o naturalne składniki. Gabinety spa mieścić się będą w pięknych wnętrzach odrestaurowanej Villi Marilor.

Biznesowe spotkania w eleganckiej oprawie
Nosalowy Park Hotel & Spa dysponować będzie również elegancką strefą konferencyjno- bankietową. Składać się będzie z sali o powierzchni ponad 100 m2 (z możliwością podziału na dwie mniejsze), stylowego boardroomu dla ośmiu osób, części przygotowanej pod przerwy kawowe oraz z tarasu z widokiem na Tatry. Sale posiadać będą pełne wyposażenie dostosowane do najbardziej wymagających grup. Stylowe sale są też idealnym miejscem na kameralne wesela do 60 osób.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Frentzza - Pizza & Friends - nowy koncept firmy 7 Street

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, gdzie można zamówić pizzę z tradycyjnych włoskich produktów, ale także wybrać jeden z wielu w 100% roślinnych wariantów tego dania. Na przełomie kwietnia i maja wystartowała pizzeria na warszawskim Mokotowie, a w trzecim tygodniu maja ruszy lokal w Elblągu.

Steam Bar Warszawa z wędzonymi koktajlami

W październiku 2016 r. w centrum Warszawy otworzył się Steam Bar. Właścicielem jest Roman Medynskyi.

Sushiya otwiera lokal w Gliwicach. Szefem kuchni będzie Dawid Szmurło

Sushiya, znana kielecka restauracja serwująca sushi, doczekała się rodzeństwa. Michał Kostrzewa, właściciel marki, otwiera drugi lokal pod tym szyldem - w Gliwicach. Za kuchennymi sterami stanie w nim Dawid Szmurło, a w menu znajdzie się miejsce na sezonowane ryby.

CHLEB & SER - Hochland Polska otwiera swój sklep w Kaźmierzu

W Kaźmierzu, gdzie znajduje się główna siedziba Hochland Polska stworzono miejsce, gdzie każdy miłośnik serów znajdzie coś dla siebie. W ofercie sklepu CHLEB & SER są kanapki i szybkie serowe przekąski.

La Bàn - wietnamska restauracja w sercu Warszawy

W śródmieściu Warszawy powstał lokal serwujący dania z trzech regionów Wietnamu. Jego właściciele mają ponad 20 lat doświadczenia w prowadzeniu baru, teraz chcą tworzyć restaurację inspirowaną smakami Południowej Azji.

Znany szef kuchni Victor Gloger wspótwórcą menu w restauracji Der Elefant

Nowe menu w warszawskiej restauracji Der Elefant przygotował Victor Gloger, izraelski szef znany m. in. ze współpracy z legendarnym Joelem Robuchonem. W jego daniach obecny jest wpływ francuskich, izraelskich, hiszpańskich i południowoamerykańskich doświadczeń kulinarnych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej