

Nowa restauracja Amaro i Nosalowy Park Hotel & Spa - w lipcu


Pięciogwiazdkowy Nosalowy Park Hotel & Spa w centrum Zakopanego zostanie otwarty 1 lipca. W zabytkowej części obiektu, Villi Marillor, mieścić się będzie nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro - Heart by Amaro.
Heart by Amaro
Nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro mieścić się będzie w zabytkowej części hotelu – Villi Marillor, która powstała w 1905 r. W dwudziestoleciu międzywojennym szczególnie upodobała ją sobie ówczesna elita polityczno-artystyczna. Gościli w niej m. in. Wojciech Kossak, Stanisław Ignacy Witkiewicz czy Tadeusz Boy-Żeleński.
Restauracja Wojciecha Modesta Amaro ma być unikatowa. Jak deklaruje jeden z najbardziej znanych na świecie polskich szefów kuchni, Heart by Amaro będzie przede wszystkim „otwartym domem”, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”.
Amaro będzie serwował dania stworzone „z miłości do ludzi, szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr”. W menu nie zabraknie również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się jego autorskiej kuchni.
Unikalny design i spa na deser
Aranżacja przestrzeni hotelu inspirowana jest dwoma stylami – secesją oraz art deco – i łączy je w harmonijną całość. Kolorystyka wystroju utrzymana jest w odcieniach szarości, beżu, bieli i złota, przełamanych głęboką czerwienią. Obiekt zaprojektowany został przez wielokrotnie nagradzaną pracownię Kahl-Gaczorek Architekci, za wnętrza odpowiada gdańska pracownia Ideograf.
Nosalowy oferuje luksusowe pokoje w standardzie *5. Dla gości dostępne będą także: hotelowa restauracja Eleonora, lobby bar, rozbudowana strefa wellness, podziemny parking oraz usługi concierge.
Strefa wellness & spa obejmuje sauny, tężnię solankową, eleganckieNABE SPA, basen i centrum fitness. NABE SPA oferować będzie osiem gabinetów typu spa suite, w tym VIP Suite dla par. Każdy gabinet posiada własną strefę relaksu. Atutem NABE będą autorskie rytuały, sesje relaksacji z elementami medytacji, zabiegi na łóżku wodnym „Soft Pack" i linia autorskich kosmetyków opartych o naturalne składniki. Gabinety spa mieścić się będą w pięknych wnętrzach odrestaurowanej Villi Marilor.
Biznesowe spotkania w eleganckiej oprawie
Nosalowy Park Hotel & Spa dysponować będzie również elegancką strefą konferencyjno- bankietową. Składać się będzie z sali o powierzchni ponad 100 m2 (z możliwością podziału na dwie mniejsze), stylowego boardroomu dla ośmiu osób, części przygotowanej pod przerwy kawowe oraz z tarasu z widokiem na Tatry. Sale posiadać będą pełne wyposażenie dostosowane do najbardziej wymagających grup. Stylowe sale są też idealnym miejscem na kameralne wesela do 60 osób.
Zobacz także

Topowe restauracje otworzą się w Elektrowni Powiśle

Rewitalizacja Warszawskiej Elektrowni Powiśle rozpoczęła się w 2016 r. zakończenie całej inwestycji zaplanowane jest na koniec 2020 r.

Pyzy, flaki gorące - tradycyjna polska kuchnia na warszawskiej Pradze

To kultowe na mapie Warszawy miejsce działa od 2015 r. Zlokalizowane na Pradze, dzielnicy o niepowtarzalnym klimacie, nawiązuje do tradycyjnej polskiej kuchni ulicznej, łącząc ją z nowymi smakami.

Gorąco Polecam Piekarnia - pilotażowy lokal na warszawskim Natolinie

Enata Bread, grupa zarządzająca marką Gorąco Polecam, wraca do źródeł, czyli do pieczenia chleba. I otwiera pierwszy pilotażowy lokal pod marką Gorąco Polecam Piekarnia - na warszawskim Natolinie.

Zakopiańska Mała Szwajcaria - kuchnia góralska ze szwajcarskimi akcentami

Mieszcząca się w historycznej drewnianej willi restauracja to jeden z najciekawszych konceptów gastronomicznych na Podhalu, łączący kuchnię góralską i szwajcarskie smaki.

Paco Pérez otwiera restaurację w Gdańsku!

16 listopada Paco Pérez, jeden z największych i najważniejszych przedstawicieli kuchni awangardowej XXI wieku, otworzy swoją najnowszą restaurację Arco na 33. piętrze Olivii Star.

Restauracja Jeff`s w warszawskiej Hali Koszyki

Bar we wnętrzu czerwonego Volkswagena "Ogórka", kolorowe neony na ścianach oraz amerykańskie jedzenie - nowa, trzecia już restauracja w Warszawie pod szyldem Jeff`s otworzyła się w Hali Koszyki.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

