Ana Roš, „Sun and rain”, wyd. Phaidon, 2020.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 5/2020 nr 195.
Charyzmatycznych szefowych kuchni nie brakuje i - na szczęście - są coraz bardziej widoczne w branży i mediach. Ana Roš bez wątpienia jest jedną z najbardziej nagradzanych osób we współczesnej gastronomii.
Ana Roš, „Sun and rain”, wyd. Phaidon, 2020.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 5/2020 nr 195.
Nie ma idealnych wypieków bez świetnej mąki, a tej bez odpowiednich ziaren i dobrego młyna.
Peter Serpico przez wiele lat gotował z Davidem Changiem, twórcą Momofuku, prowadził też własną restaurację w Filadelfii.
"Najbardziej kontrowersyjny, nieidący na kompromisy" to epitety dobrze charakteryzujące Joshuę Weissmana, autora "Kuchni bezwzględnej", który jest bezkompromisowy w kwestii jakości składników i przygotowania dań od podstaw, bez używania półproduktów.
"TikTok to coś więcej niż tylko rozrywka. To też narzędzie, które buduje kolejne pokolenie smakoszy" - uważa znany kucharz Gordon Ramsay, który wraz ze swą córką Tilly napisał przedmowę do książki "Tak gotuje TikTok". Zgromadzono w niej gorące trendy kulinarne z tej popularnej platformy.
Rick Martinez i jego zaskakująca podróż pełna licznych receptur, które czytelnik bez wątpienia pokocha.
Wegetariańska kuchnia połączona z kalifornijskim słońcem - Erin Gleeson pod raz kolejny zaskakuje czytelnika swym rozmachem.