

Ameryka od Kuchni na Grillu


Warsztaty online dla szefów kuchni i sommelierów organizuje we wtorek 16 czerwca agencja Taste It All - wine & food promotion.
Do udziału w online'owych grillowych warsztatach kuchni amerykańskiej zaproszeni są szefowie kuchni, sommelierzy oraz managerowie restauracji. Gwiazdami stołu będą ryby, wołowina, warzywa i wina z Kalifornii, zaś przez ich świat prowadzić będą Tomasz Jakubiak i Piotr Pietras.
Tomasz Jakubiak pokaże, jak w sezonie grillowym najlepiej wykorzystać restauracyjne ogródki i zaprosić gości na kuchnię mistrzów grillowania. Piotr Pietras dobierze do dań świetnie harmonizujące z nimi wina ze słonecznej Kalifornii.
Warsztaty odbędą się w ramach Kongres Ogródek 2020 restart MICE&HoReCa.
16 czerwca, początek o godzinie 12, streaming online na kanale Youtube Taste It All.
Rejestracja pod tym adresem.
Zobacz także

Rational na Giełdzie Gastronomicznej Klimatex

Firma Rational będzie gościć na tegorocznej Giełdzie Gastronomicznej Klimatex. Od 30 marca do 1 kwietnia odwiedzający stoisko firmy będą mogli m.in. lepiej oznać urządzenia iCombi Pro i iVario Pro.

Gelato Festival World Masters Challenge w Łodzi

28 marca w siedzibie firmy Primulator Polska w Łodzi odbędzie się Gelato Festival World Masters Challenge - impreza, podczas której 15 rzemieślników zajmujących się na co dzień produkcją lodów powalczy o miejsce w krajowym finale w 2025 roku.

Festiwal syryjski w Stacji Food Hall

23 marca w gdańskiej Stacji Food Hall rusza Festiwal syryjski. Podczas wydarzenia spróbować będzie można potraw oraz koktajli inspirowanych kuchnią bliskowschodnią.

Prezentacja "Wines of Argentina" - po raz pierwszy w Warszawie

Po raz pierwszy w Polsce odbędzie się prezentacja win organizowana przez Wines of Argentina. Imprezę zaplanowano na 15 marca w Muzeum POLIN w Warszawie.

Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego

10 marca br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbędzie się 1. Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego. Celem konkursu jest przede wszystkim zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa.

Riesling, Pinot & Co. - degustacja stolikowa win niemieckich

Niemiecki Instytut Wina zaprasza do bezpłatnego udziału w Riesling, Pinot & Co. - największej stolikowej degustacji niemieckich win. Podczas imprezy, która odbędzie się 14 kwietnia w Warszawie, swoją ofertę zaprezentuje blisko 30 niemieckich producentów i polskich importerów.
Inne kategorie
Podcasty


Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

