x

Nagroda The Best Chef Awards 2020 - tym razem wirtualnie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    09.06.2020

Uroczystość ogłoszenia 100 najlepszych szefów kuchni na świecie i innych laureatów The Best Chef Awards 2020 odbędzie się 21, 22 i 23 września w formie wirtualnej. Powód to oczywiście kwestie bezpieczeństwa związane z pandemią.

Logo: materiały prasowe.
Logo: materiały prasowe.
Organizatorzy konkursu, którego gala miała się odbyć w Rotterdamie, postanowili nie zawieszać tegorocznej edycji i kontynuować pracę, by przedstawić listę Top100 i ogłosić zwycięzców. Jednak ze względów bezpieczeństwa odbędzie się to w wirtualnym formacie. Podczas internetowych relacji zaprezentowane zostaną również projekty Food Meets Science and Area Talks rozpoczęte w Barcelonie w 2019 r.
–  Rezygnacja z gali niosłaby negatywne przesłanie dla młodego pokolenia kucharzy, którzy są siłą napędową tego projektu. Mamy nadzieję, że uroczystość ogłoszenia laureatów będzie pozytywnym przesłaniem dla całego świata gastronomii. Musimy jednak zapewnić bezpieczeństwo wszystkim naszym gościom. Właśnie dlatego zdecydowaliśmy, że # TOP100 i nagrody zostaną wręczone w formacie cyfrowym – mówi Cristian Gadau, dyrektor kreatywny The Best Chef Awards.
W tym roku szykują się jeszcze inne zmiany.
– W przeciwieństwie do 2019 roku, w tym toku nie będziemy wymieniać nazwy restauracji powiązanej z wyróżnionym szefem kuchni. Niektóre z nich mogły się bowiem zamknąć z powodu pandemicznego kryzysu, i z tego powodu kucharze w międzyczasie mogli zmienić miejsce pracy. Podjęliśmy decyzję, aby pomóc tym szefom kuchni: wykluczenie ich z listy byłoby dla nich krzywdzące – wyjaśnia Cristian Gadau.

Pełny program wydarzenia dostępny wkrótce na www.thebestchefawards.com.

Organizatorzy The Best Chef Awards pracują nad kilkoma inicjatywami wspierającymi branżę gastronomiczną. Jedną z nich jest „The Best Chef Taskforce” – platforma gromadząca konsultantów gastronomicznych, grafików, webmasterów, twórców wideo, fotografów, agencje cyfrowych, firmy zajmujące się systemami rezerwacji. Wszyscy oni są zachęcani do pomocy start-upom lub projektom, które stoją w szczególnie trudnej sytuacji z powodu pandemii.
The Best Chef Awards poświęci również większość swojej powierzchni reklamowej we wszystkich mediach społecznościowych na promocję nowych pomysłów lub rozwiązań w gastronomicznym świecie do końca 2020 roku. Więcej informacji: www.thebestchefawards.com.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BOCUSE D'OR POLAND 2018 ZA NAMI

W dniach 27-28 lutego w Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbył się Finał Krajowych Eliminacji ocuse d’Or Poland 2018. Z wyciężył Dawid Szkudlarek, szef kuchni Folwarku Folińscy. II i III miejsca zajęli kolejno: Jakub Kasprzak i Paweł Kubera.

PLEBISCYT FINE DINIG WEEK

Ostatnia edycja festiwalu odbyła się w dniach 25 sierpnia - 3 września w Warszawie. Ogłaszamy najlepsze restauracje wybrane na podstawie głosów i recenzji gości.

RUSZA GAULT & MILLAU TOUR 2017

150 doskonałych szefów kuchni z każdego regionu i 5 regionalnych nagród - przed nami kolejna edycja Gault & Millau Tour. Coroczny cykl spotkań dla regionalnych szefów kuchni rozpocznie się 12 czerwca 2017 r. w Warszawie.

Bocuse d’Or Europe 2018 za nami!

W dniach 11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.

Pięć wyjątkowych dań od pięciu najlepszych szefów kuchni z Polski Południowej - według Żółtego Przewodnika Gault&Millau

Podczas Gault&Millau Tour w Krakowie przyznano nagrody dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska. Oto przepisy na popisowe dania Szefa Roku, Kobiety Szefa, Szefa Jutra, Szefa Kuchni Tradycyjnej i Młodego Talentu.

Fika - Biznes dla Gastronomii z nagrodą Best Hospitality Marketing Agency

Polska agencja marketingowa Fika - Biznes dla Gastronomii została wyróżniona w plebiscycie organizowanym przez LUXLife Magazine. - Nagroda dla najlepszej w Polsce agencji marketingowej w branży HoReCa to sygnał, że nasze działania mają sens i przynoszą efekty - mówią właścicielki agencji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej