x

Nagroda The Best Chef Awards 2020 - tym razem wirtualnie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    09.06.2020

Uroczystość ogłoszenia 100 najlepszych szefów kuchni na świecie i innych laureatów The Best Chef Awards 2020 odbędzie się 21, 22 i 23 września w formie wirtualnej. Powód to oczywiście kwestie bezpieczeństwa związane z pandemią.

Logo: materiały prasowe.
Logo: materiały prasowe.
Organizatorzy konkursu, którego gala miała się odbyć w Rotterdamie, postanowili nie zawieszać tegorocznej edycji i kontynuować pracę, by przedstawić listę Top100 i ogłosić zwycięzców. Jednak ze względów bezpieczeństwa odbędzie się to w wirtualnym formacie. Podczas internetowych relacji zaprezentowane zostaną również projekty Food Meets Science and Area Talks rozpoczęte w Barcelonie w 2019 r.
–  Rezygnacja z gali niosłaby negatywne przesłanie dla młodego pokolenia kucharzy, którzy są siłą napędową tego projektu. Mamy nadzieję, że uroczystość ogłoszenia laureatów będzie pozytywnym przesłaniem dla całego świata gastronomii. Musimy jednak zapewnić bezpieczeństwo wszystkim naszym gościom. Właśnie dlatego zdecydowaliśmy, że # TOP100 i nagrody zostaną wręczone w formacie cyfrowym – mówi Cristian Gadau, dyrektor kreatywny The Best Chef Awards.
W tym roku szykują się jeszcze inne zmiany.
– W przeciwieństwie do 2019 roku, w tym toku nie będziemy wymieniać nazwy restauracji powiązanej z wyróżnionym szefem kuchni. Niektóre z nich mogły się bowiem zamknąć z powodu pandemicznego kryzysu, i z tego powodu kucharze w międzyczasie mogli zmienić miejsce pracy. Podjęliśmy decyzję, aby pomóc tym szefom kuchni: wykluczenie ich z listy byłoby dla nich krzywdzące – wyjaśnia Cristian Gadau.

Pełny program wydarzenia dostępny wkrótce na www.thebestchefawards.com.

Organizatorzy The Best Chef Awards pracują nad kilkoma inicjatywami wspierającymi branżę gastronomiczną. Jedną z nich jest „The Best Chef Taskforce” – platforma gromadząca konsultantów gastronomicznych, grafików, webmasterów, twórców wideo, fotografów, agencje cyfrowych, firmy zajmujące się systemami rezerwacji. Wszyscy oni są zachęcani do pomocy start-upom lub projektom, które stoją w szczególnie trudnej sytuacji z powodu pandemii.
The Best Chef Awards poświęci również większość swojej powierzchni reklamowej we wszystkich mediach społecznościowych na promocję nowych pomysłów lub rozwiązań w gastronomicznym świecie do końca 2020 roku. Więcej informacji: www.thebestchefawards.com.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Znamy zwycięzców Kulinarnego Pucharu Polski 2018

Na najwyższym podium stanęli Bartosz Peter i Dawid Wojciechowski z restauracji Salt w Hotel Copernicus. To zwycięstwo stanowi historyczną chwilę dla Kulinarnego Pucharu Polski, ponieważ po raz pierwszy laureat ubiegłorocznej edycji obronił tytuł.

Jubileusz Wine & Food Noble Night

Po raz 10. dwanaście restauracji z całej Polski gotowało na żywo podczas uroczystej, jubileuszowej gali Wine & Food Noble Night. Ich dania oceniło grono tysiąca gości oraz jury profesjonalne. Zwyciężyła restauracja Szara Gęś z Krakowa.

Nagroda dla najlepszej szefowej kuchni

Clare Smyth, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Core by Clare Smyth w Londynie, otrzymała tytuł elit® Vodka World’s Best Female Chef Award 2018 by The World's 50 Best Restaurants.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - jakie zmiany szykują organizatorzy?

Za nami 19 edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Kto śledzi historię konkursu doskonale wie jak bardzo ewoluowała jego formuła. Dziś Kulinarny Puchar Polski otrzymuje wysokie noty za formułę i organizację nie tylko przez uczestników czy Jurorów.

Poland Restaurant Forum by Nespresso

Po raz czwarty w Polsce, a drugi raz w Warszawie odbyło się gastronomiczne spotkanie Poland Restaurant Forum by Nespresso. Głównym hasłem czwartej odsłony forum było "Dzielenie się siłą" (Share the power). W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczestników.

Chef Days w Gratz

W dniach 28 i 29 maja w Gratz odbyła się kolejna edycja Chef Days, międzynarodowego wydarzenia gastronomicznego organizowanego przez magazyn Rolling Pin. Wzięli w nim udział m.in.: Ana Roš, Elena Arzak, Tim Raue, Quique Dacosta, czy Lukas Mraz. Jako pierwszy polak w historii wydarzenia, na konferenc

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej