x

Nagroda The Best Chef Awards 2020 - tym razem wirtualnie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    09.06.2020

Uroczystość ogłoszenia 100 najlepszych szefów kuchni na świecie i innych laureatów The Best Chef Awards 2020 odbędzie się 21, 22 i 23 września w formie wirtualnej. Powód to oczywiście kwestie bezpieczeństwa związane z pandemią.

Logo: materiały prasowe.
Logo: materiały prasowe.
Organizatorzy konkursu, którego gala miała się odbyć w Rotterdamie, postanowili nie zawieszać tegorocznej edycji i kontynuować pracę, by przedstawić listę Top100 i ogłosić zwycięzców. Jednak ze względów bezpieczeństwa odbędzie się to w wirtualnym formacie. Podczas internetowych relacji zaprezentowane zostaną również projekty Food Meets Science and Area Talks rozpoczęte w Barcelonie w 2019 r.
–  Rezygnacja z gali niosłaby negatywne przesłanie dla młodego pokolenia kucharzy, którzy są siłą napędową tego projektu. Mamy nadzieję, że uroczystość ogłoszenia laureatów będzie pozytywnym przesłaniem dla całego świata gastronomii. Musimy jednak zapewnić bezpieczeństwo wszystkim naszym gościom. Właśnie dlatego zdecydowaliśmy, że # TOP100 i nagrody zostaną wręczone w formacie cyfrowym – mówi Cristian Gadau, dyrektor kreatywny The Best Chef Awards.
W tym roku szykują się jeszcze inne zmiany.
– W przeciwieństwie do 2019 roku, w tym toku nie będziemy wymieniać nazwy restauracji powiązanej z wyróżnionym szefem kuchni. Niektóre z nich mogły się bowiem zamknąć z powodu pandemicznego kryzysu, i z tego powodu kucharze w międzyczasie mogli zmienić miejsce pracy. Podjęliśmy decyzję, aby pomóc tym szefom kuchni: wykluczenie ich z listy byłoby dla nich krzywdzące – wyjaśnia Cristian Gadau.

Pełny program wydarzenia dostępny wkrótce na www.thebestchefawards.com.

Organizatorzy The Best Chef Awards pracują nad kilkoma inicjatywami wspierającymi branżę gastronomiczną. Jedną z nich jest „The Best Chef Taskforce” – platforma gromadząca konsultantów gastronomicznych, grafików, webmasterów, twórców wideo, fotografów, agencje cyfrowych, firmy zajmujące się systemami rezerwacji. Wszyscy oni są zachęcani do pomocy start-upom lub projektom, które stoją w szczególnie trudnej sytuacji z powodu pandemii.
The Best Chef Awards poświęci również większość swojej powierzchni reklamowej we wszystkich mediach społecznościowych na promocję nowych pomysłów lub rozwiązań w gastronomicznym świecie do końca 2020 roku. Więcej informacji: www.thebestchefawards.com.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sztuka smaku

3 marca br. Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la cuisine Martell odbędzie w się w hotelu Zamek Ryn. Kulinarnym tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu, a tym samym głównym produktem, który zawodnicy muszą wykorzystać w swoich daniach, jest świeca wołowa.

Szkolenie Tork VR Clean Hands z nagrodą targów Interclean Amsterdam Online 2020

Innowacyjne szkolenie Tork w zakresie higieny rąk dla pracowników służby zdrowia otrzymało nagrodę publiczności Visitors Choice Award podczas tegorocznych targów Interclean Amsterdam Online.

Wojciech Amaro jednym ze 100 najlepszych szefów kuchni na świecie!

23-24 września odbył się w Barcelonie finał The Best Chef Awards 2019. Na liście 100 najlepszych znalazł się również przedstawiciel Polski.

Weź udział w konkursie "Czas na rybę"!

Jesteś szefem kuchni lub uczniem szkoły gastronomicznej? Weź udział w konkursie "Czas na rybę", który odbędzie się 3-4 października na Zamku Książęcym w Niemodlinie w ramach Święta Karpia. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 10 września.

Szkolenia dla gastronomii na targach Polagra 2020 w Poznaniu

Już 28 września rozpoczynają się targi Polagra 2020 z ekspozycją żywności, rozwiązań dla przemysłu spożywczego i sektora HoReCa. Podczas imprezy nie zabraknie interesujących szkoleń dla przedstawicieli gastronomii.

Finał Bocuse d’Or 2021: znamy zwycięzców!

Główna nagroda Bocuse d’Or 2021 trafiła do Francuzów! Kto jeszcze zdobył statuetki w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych świata odbywającym się w Lyonie?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej