x

Tork przygotował przewodnik "Pracuj bezpiecznie" dla gastronomii

Kategoria: Koronawirus - Co zrobić    05.06.2020

Celem przewodnika jest wsparcie restauratorów w bezpiecznym prowadzeniu biznesu w czasie pandemii COVID-19. Nowy, kompleksowy zestaw materiałów jest dostępny online i zawiera aktualne informacje dotyczące higieny oraz rekomendacje działań dla firm.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zbiór kluczowych rozwiązań, które zmniejszają ryzyko rozprzestrzeniania się patogenów w lokalu i podnoszą poziom bezpieczeństwa pracowników, powstał w oparciu o ponad 50-letnie doświadczenie marki Tork oraz zalecenia instytucji zdrowia publicznego, takich jak WHO (Światowa Organizacja Zdrowia).
– Restauratorzy musieli szybko zareagować i przeorganizować swoje modele biznesowe, aby dostosować się do wytycznych sanitarnych i zasad dotyczących dystansu społecznego – mówi Hanneke Kuipers, dyrektor ds. marketingu w dziale branży gastronomicznej Essity Professional Hygiene. – Tork przygotował zestaw narzędzi „Pracuj bezpiecznie – COVID-19. Poradnik dla branży gastronomicznej”, aby pomóc właścicielom i managerom lokali opracować schematy działań i odnaleźć się w nowym reżimie sanitarnym. Nasza marka wspiera restauratorów w tworzeniu bezpiecznych, higienicznych warunków dla pracowników i gości, zarówno teraz w czasach niepewności, jak i w przyszłości.

Materiały przygotowane przez Tork dla restauratorów zawierają:
    • Zalecenia dotyczące utrzymania prawidłowej higieny rąk dla pracowników restauracji oraz sposoby doskonalenia dotychczasowych procedur.
    • Najlepsze praktyki higieny osobistej dla pracowników restauracji.
    • Zalecenia dotyczące właściwego czyszczenia i dezynfekcji powierzchni w lokalu w celu ograniczenia rozprzestrzeniania się patogenów.
    • Rekomendacje dotyczące rozmieszczenia dozowników, aby jak najbardziej ułatwić stosowanie prawidłowych technik zachowania higieny rąk.

Materiały „Pracuj bezpiecznie” są dostępne na stronie www.tork.pl/pracujbezpiecznie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Higiena i bezpieczeństwo w cukierni w czasach zarazy [PORADNIK]

Podczas trwającej pandemii prowadzenie własnej cukierni może być nie lada wyzwaniem. Szczególnie dla osób, które do tej pory nie zmagały się z tak restrykcyjnymi obostrzeniami. Podpowiadamy, jak otworzyć lokal i bezpiecznie go prowadzić.

Nowe otwarcie - praktyczny przewodnik dla gastronomii. Pobierz za darmo!

Jak przygotować lokal gastronomiczny na działanie od 18 maja, w nowej rzeczywistości? ForRest Projekt opracował praktyczną i czytelną instrukcję. Pobierz bezpłatnie i korzystaj!

Komunikacja restauracji w czasie pandemii - czy to ma sens?

TAK! Kluczem do sukcesu w czasach PO PANDEMII będzie to, czy Twoi Goście o Tobie pamiętają. Jak sprawić, by o Tobie pamiętali - podtrzymać komunikację w social media w sposób, który zapadnie im w pamięć i chwyci za serca.

Komunikacja z gośćmi w okresie przestoju

Czy komunikować się z gośćmi, gdy restauracja funkcjonuje w ograniczonym zakresie lub w ogóle nie działa? Absolutnie tak! Kiedy minie pandemia, kluczem do sukcesu będzie to, czy klienci pamiętają o waszych lokalach. Jak sprawić, by chcieli do nich wrócić?

Jak znakować jedzenie na wynos w restauracjach. Poznaj zasady!

Jedzenie sprzedawane na wynos - tak jak każda inne - podlega regulacjom prawa żywnościowego. Które restauracyjne dania należy traktować jak żywność nieopakowaną, a które jak opakowaną i co z tego wynika?

Jak zadbać o bezpieczeństwo dowozu posiłków?

W obliczu zagrożenia koronawirusem i podyktowanych względami bezpieczeństwa rządowych decyzji o ograniczeniu działalności lokali gastronomicznych wyłącznie do obsługi klientów na dowóz lub na wynos, branża gastronomiczna musi zadbać o wypracowanie najwyższych standardów sanitarnych dostawy posiłków.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej