x

Sfinks otwiera dwie nowe restauracje Fabryka Pizzy

Kategoria: Miejsca    03.06.2020

Jeden lokal znajduje się w ścisłym centrum Warszawy, a drugi, prowadzony przez franczyzobiorcę, działa w Piasecznie. W obu restauracjach można zamawiać dania także na wynos i z dowozem.

Fabryka Pizzy w Warszawie przy ul. Parkingowej 5. Zdjęcie: materiały prasowe.
Fabryka Pizzy w Warszawie przy ul. Parkingowej 5. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Fabryka Pizzy, uruchomiła pod szyldem tej ostatniej sieci dwa nowe lokale. Pierwsza Fabryka Pizzy – w Warszawie – powstała przy ul. Parkingowej 5, tuż przy klubie Meta Disco, który również należy do Sfinks Polska. Do restauracji wchodzi się od ulicy, ale miedzy lokalami jest także wewnętrzne przejście. Tym sposobem osoby przychodzące do Mety będą mogły skorzystać z menu Fabryki Pizzy. Restauracja liczy ponad 160 mkw. powierzchni i posiada duży bar, a jej wystrój utrzymany jest w charakterystycznym dla tej sieci, nowoczesnym i niezobowiązującym stylu. Przy restauracji działa letni ogródek.
Druga z nowo uruchomionych Fabryk Pizzy mieści się w podwarszawskim Piasecznie przy ul. Energetycznej 9. To lokal o powierzchni ok. 160 metrów ze stolikami na parterze i antresoli. Restauracja po okresie zawieszenia działalności przeszła gruntowny remont i zmianę wystroju. Ceglane ściany, kolorowe krzesła i inne charakterystyczne akcenty, połączone z nowoczesnymi elementami wyposażenia tworzą przyjazne wnętrze.
– Ruszamy z dwoma nowymi restauracjami, których otwarcie było przygotowywane już wcześniej. Polacy ciągle kochają kuchnię włoską, a przede wszystkim pizzę, która jest numerem jeden w dowozach. Oba nowe lokale mają duży potencjał, chociaż każdy z nich nastawia się na nieco innych klientów. Warszawska Fabryka Pizzy jest w samym centrum miasta, gdzie pracuje blisko 300 tys. osób, a wieczorami powoli rusza nocne życie stolicy. Z kolei lokal w Piasecznie uruchamiany we współpracy z franczyzobiorcą to punkt w środku dzielnicy mieszkaniowej, przyjazny dla rodzin i obsługujący lokalną społeczność – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Fabryka Pizzy.
Fabryka Pizzy to sieć restauracji z kuchnią włoską. W menu oprócz pizzy są też inne popularne włoskie dania: makarony, gnocchi, risotto. Restauracja oferuje również potrawy w wersji light i wegetariańskiej. Charakterystycznym daniem Fabryki są bombery – gorące buły pizzowe z różnym farszem.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Cosmo Bar

Cosmo Bar to nowy warszawski koktajlbar ulokowany w budynku Cosmopolitan przy placu Grzybowskim.

Zmiany w krakowskiej restauracji ZaKładka

Po 5 i pół roku ugruntowanej pozycji na rynku ZaKładka Food&Wine stawia kolejny krok naprzód. Szef kuchni i jednocześnie właściciel krakowskiego bistro Rafał Targosz postanowił nieco odmłodzić klasyczną kuchnię francuską, na której opierał się przez ostatnie lata.

Kulinarne rekonstrukcje szefa Mateusza Suligi w krakowskiej restauracji Unique Taste

Krakowska restauracja Unique Taste w pięciogwiazdkowym hotelu Unicus Palace, jako jedna z pierwszych w Polsce wprowadziła na stałe menu złożone z potraw średniowiecznych, renesansowych i barokowych. Goście spróbują m.in. tortu z ojcowskiego pstrąga z musztardą z limonki i sarny na bakaliach.

DIFFERENT

W maju tego roku powstała pierwsza restauracja w Polsce, w której zjemy w całkowitych ciemnościach, obsługiwani przez niewidomych kelnerów. Lokal mieści się w Warszawie przy Al. Jerozolimskich 123a.

Restauracja Meet & Eat w warszawskim Eurocentrum Office Complex

Meet & Eat to sieć restauracji działających w prestiżowych biurowcach w Polsce, serwujących śniadania i lunche. W kwietniu 2021 roku planowane jest otwarcie kolejnego lokalu - w Eurocentrum Office Complex przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

Rzemieślnicza piekarnia Chaud Pain w Warszawie

Chaud Pain ruszyła ze stacjonarną sprzedażą produktów. Piekarnia w swojej ofercie proponuje m.in. chleb na zakwasie, francuskie croissanty, maślane wypieki i kanapki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej