x

Syreni Śpiew w Warszawie - po otwarciu stawia na kuchnię śródziemnomorską

Kategoria: Miejsca    03.06.2020

Załoga warszawskiego baru Syreni Śpiew Koneser przygotowała dla swych gości nową ofertę: promocje, sporo dań wegańskich oraz powiększony ogródek.

Pizza bianca ze szparagami. Zdjęcie: materiały prasowe.
Pizza bianca ze szparagami. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Przystosowaliśmy naszą przestrzeń zgodnie z nowymi normami bezpieczeństwa. Powiększyliśmy ogród, ustawiliśmy w odpowiedniej odległości stoliki tak, aby każdy czuł się u nas bezpiecznie – podkreśla Weronika Wódkowska, brand menedżer Syreniego Śpiewu Koneser.

Nowe menu pełne jest kolorowych i wiosennych pozycji, w którym znalazło się sporo dań dla wegan i wegetarian, np. raw spaghetti z cukinii i marchewki, linguini z bobem czy wegańskie tiramisu (z orzechów nerkowca i migdałów) lub lody. Na hity zapowiadają się: pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie, tatar wołowy czy carpaccio z ośmiornicy.

Pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie. Zdjęcie: Monika Jankowska-Kapica.
Pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie. Zdjęcie: Monika Jankowska-Kapica.
Karta wzbogacona jest o wkładkę sezonową z ofertą potraw bazujących na produktach sezonu – teraz są to szparagi (polecamy pizzę bianca ze szparagami). W menu pojawił się także nowy dział – „Fryty”, a w nim m. in. frytki z batatów z guacamole, frytki po hiszpańsku (z szarpaną wołowiną) czy po włosku (z serem grana padano).

Fryty z Syreniego Śpiewu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Fryty z Syreniego Śpiewu. Zdjęcie: materiały prasowe.
To nie koniec atrakcji – Syreni Śpiew kusi promocjami. Druga i kolejna pozycja z konkretnego działu w wybrany dzień tygodnia jest o połowę tańsza (-50%), np. poniedziałek to bonus na makarony, wtorek – „Green day”, a sobota to zniżki na pizzę.

Lokal wciąż oferuje dania na wynos dostępne za pośrednictwem panelu na upmenu.pl, tam też są rabaty – codziennie każda druga i kolejne pizze -50% oraz każde drugie i kolejne frytki -50%.

Autor tekstu: Monika Jankowska-Kapica
O AUTORZE
Monika-Jankowska-Kapica
Od ponad 10 lat pisze i redaguje teksty o jedzeniu - najpierw w magazynie "Kuchnia", teraz w "Food Service" i na stronie Ouichef.pl. Z wykształcenia polonistka. Karierę zawodową zaczynała jako reporterka i prezenterka Polskiego Radia Szczecin. Była redaktorką "Gazety Wyborczej" w Szczecinie, "Gazety Stołecznej" i "Co jest Grane". Pasjonatka tanga argentyńskiego i jogi.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej