x

Syreni Śpiew w Warszawie - po otwarciu stawia na kuchnię śródziemnomorską

Kategoria: Miejsca    03.06.2020

Załoga warszawskiego baru Syreni Śpiew Koneser przygotowała dla swych gości nową ofertę: promocje, sporo dań wegańskich oraz powiększony ogródek.

Pizza bianca ze szparagami. Zdjęcie: materiały prasowe.
Pizza bianca ze szparagami. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Przystosowaliśmy naszą przestrzeń zgodnie z nowymi normami bezpieczeństwa. Powiększyliśmy ogród, ustawiliśmy w odpowiedniej odległości stoliki tak, aby każdy czuł się u nas bezpiecznie – podkreśla Weronika Wódkowska, brand menedżer Syreniego Śpiewu Koneser.

Nowe menu pełne jest kolorowych i wiosennych pozycji, w którym znalazło się sporo dań dla wegan i wegetarian, np. raw spaghetti z cukinii i marchewki, linguini z bobem czy wegańskie tiramisu (z orzechów nerkowca i migdałów) lub lody. Na hity zapowiadają się: pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie, tatar wołowy czy carpaccio z ośmiornicy.

Pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie. Zdjęcie: Monika Jankowska-Kapica.
Pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie. Zdjęcie: Monika Jankowska-Kapica.
Karta wzbogacona jest o wkładkę sezonową z ofertą potraw bazujących na produktach sezonu – teraz są to szparagi (polecamy pizzę bianca ze szparagami). W menu pojawił się także nowy dział – „Fryty”, a w nim m. in. frytki z batatów z guacamole, frytki po hiszpańsku (z szarpaną wołowiną) czy po włosku (z serem grana padano).

Fryty z Syreniego Śpiewu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Fryty z Syreniego Śpiewu. Zdjęcie: materiały prasowe.
To nie koniec atrakcji – Syreni Śpiew kusi promocjami. Druga i kolejna pozycja z konkretnego działu w wybrany dzień tygodnia jest o połowę tańsza (-50%), np. poniedziałek to bonus na makarony, wtorek – „Green day”, a sobota to zniżki na pizzę.

Lokal wciąż oferuje dania na wynos dostępne za pośrednictwem panelu na upmenu.pl, tam też są rabaty – codziennie każda druga i kolejne pizze -50% oraz każde drugie i kolejne frytki -50%.

Autor tekstu: Monika Jankowska-Kapica
O AUTORZE
Monika-Jankowska-Kapica
Od ponad 10 lat pisze i redaguje teksty o jedzeniu - najpierw w magazynie "Kuchnia", teraz w "Food Service" i na stronie Ouichef.pl. Z wykształcenia polonistka. Karierę zawodową zaczynała jako reporterka i prezenterka Polskiego Radia Szczecin. Była redaktorką "Gazety Wyborczej" w Szczecinie, "Gazety Stołecznej" i "Co jest Grane". Pasjonatka tanga argentyńskiego i jogi.

Zobacz także

Zmiany w krakowskiej restauracji Bottigliera 1881

Krakowska restauracja Bottigliera 1881 przeszła ostatnio kilka zmian.

Restauracja Nobu otworzy się 17 lipca. Już przyjmuje rezerwacje!

Restauracja sieci Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera rusza wcześniej niż warszawski hotel Nobu, w którym jest zlokalizowana. Od 17 lipca można będzie zjeść w niej np. czarnego dorsza z miso czy sashimi "New Style" przypiekane olejem sezamowym.

Longway Cocktail & Vodka Bar

W połowie sierpnia powstał w Katowicach pierwszy na Śląsku cocktail & vodka bar Longway. Twórcami miejsce są trzej barmani - Witold Pietranik, Marek Muszer i Jakub Leduchowski.

Bez Tytułu z nowym szefem kuchni i nowym menu

Po przerwie spowodowanej lockdownem warszawska restauracja Bez Tytułu wróciła z kilkoma znaczącymi zmianami.

Sky Kitchen we Wrocławiu

To będzie pierwsze kulinarne miejsce butikowe we Wrocławiu, łączące intrygującą przestrzeń z wyjątkowymi doznaniami smakowymi. Strefa autorskich konceptów restauracyjnych Sky Kitchen powstaje w Sky Tower, należącym do spółki Develia obiekcie funkcjonującym w formule mixed-use.

Stół - nieoczywiste połączenia smakowe w Krakowie

Pod koniec marca tego roku w Krakowie, w bezpośrednim sąsiedztwie krakowskiego rynku, powstała restauracja Stół. Lokal ma industrialne wnętrze i 53 miejsca siedzące. Dodatkowo dostępnych jest 50 miejsc w piwnicy, przeznaczonej na organizację imprez dla grup zamkniętych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej