x

Michał Gniadek szefem kuchni w Bistro Barze WuWu

Kategoria: Miejsca    31.05.2020

Michał Gniadek, szef kuchni restauracji Zoni, będzie teraz dowodził także w Bistro Baru WuWu. Zabiera gości WuWu w całkowicie inne rejony kulinarne niż te, które są znane z siostrzanej Zoni.

Michał Gniadek. Zdjęcie: materiały prasowe.
Michał Gniadek. Zdjęcie: materiały prasowe.
WuWu od początku eksploruje polską kuchnię, bazującą na wspomnieniach z dzieciństwa i wspólnych obiadach jedzonych przy rodzinnym stole. Gniadek stworzył w WuWu menu pełne wiosennych polskich smaków, przywodzących na myśl beztroskie wakacje. Znajdziemy w nim m.in. kopytka z kozim serem, bobem i czereśniami, pyzy z kaczką i rabarbarem, sałatkę z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią, tatar z najlepszej wołowiny Hereford z oscypkiem, młodą kapustę z koperkiem czy gicz jagnięcą z młodymi marchewkami i keczupem cebulowym oraz sosem z czerwonego wina.
Oferta WuWu - sałatka z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią. Zdjęcie: materiały prasowe.
Oferta WuWu - sałatka z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią. Zdjęcie: materiały prasowe.
Bistro Bar WuWu oprócz polskiej kuchni oferuje blisko 100 rodzajów wódek wytwarzanych z naturalnych składników takich jak żyto, pszenica czy ziemniaki. Wszystkie pochodzą od wyselekcjonowanych producentów z Polski i ze świata, a o ich dobór do dań dbają doświadczeni barmani.
Gniadek zadbał również o odświeżenie karty w Zoni.
– Nowe menu to połączenie polskich sezonowych składników z moimi ulubionymi akcentami z całego świata, czyli wszystko to, co jest kwintesencją Zoni. Goście w nowej À La Carte znajdą, m.in. tatara wołowego, tym razem z tradycyjnymi polskimi warzywami: ziemniakiem, kalarepą i cebulą dymką. Dla tych, którzy przepadają za owocami morza, mamy nową odsłonę naszej ośmiornicy. Połączyliśmy ją z koreańską kimchi, która nadaje delikatnemu mięsu wyrazisty smak. Nie zabraknie również znanych steków z Zoni, pochodzących z najlepszych światowych hodowli. Proponujemy również całkiem nową aromatyczną zupę rybną z pomidorami, krewetkami i dorszem – mówi Michał Gniadek.
Wiosenne menu w Zoni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wiosenne menu w Zoni. Zdjęcie: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warszawska Restauracja Forty

Na terenie industrialnego Fortu Mokotów stoi otoczony starymi drzewami zabytkowy budynek z czerwonej cegły. Do niedawna funkcjonował jako przestrzeń eventowa, a po trzymiesięcznym remoncie powstała w nim restauracja Forty, która pierwszych gości przyjęła w grudniu.

Słuszna Strawa - kuchnia migrantów z dowozem. Będzie restauracja?

Dzieli ich język, pochodzenie i doświadczenie w kuchni. Łączy zamiłowanie do gotowania i wspólny cel. Grupa migrantów i uchodźców gotuje w Warszawie potrawy z całego świata, snując plany o otwarciu wielokulturowej restauracji.

Tasca - portugalskie smaki w Krakowie

Tasca (czyt. taszka) to w języku portugalskim po prostu knajpa, miejsce, w którym podaje się lokalne jedzenie i w swobodnej atmosferze można napić się dobrego wina. Taka jest również Tasca położona na krakowskim Ruczaju.

Restauracja Nobu otworzy się 17 lipca. Już przyjmuje rezerwacje!

Restauracja sieci Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera rusza wcześniej niż warszawski hotel Nobu, w którym jest zlokalizowana. Od 17 lipca można będzie zjeść w niej np. czarnego dorsza z miso czy sashimi "New Style" przypiekane olejem sezamowym.

Farma Kwaśne Jabłko otwiera własną restaurację. Niwa zadebiutuje 3 czerwca

Ekologiczna farma Kwaśne Jabłko otwiera restaurację. Zjemy w niej lokalne produkty i spróbujemy rzemieślniczego cydru oraz naturalnych win.

Bez Tytułu po lockdownie: stawiamy na foodsharing

Celebrowanie posiłków łączy ludzi! Foodsharing, czyli dzielenie się jedzeniem przy stole, ma szansę po lockdownie zrewolucjonizować trendy restauracyjne - z tego założenia wychodzi warszawski lokal Bez Tytułu, oferując w menu wiele potraw do podziału.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej