x

Michał Gniadek szefem kuchni w Bistro Barze WuWu

Kategoria: Miejsca    31.05.2020

Michał Gniadek, szef kuchni restauracji Zoni, będzie teraz dowodził także w Bistro Baru WuWu. Zabiera gości WuWu w całkowicie inne rejony kulinarne niż te, które są znane z siostrzanej Zoni.

Michał Gniadek. Zdjęcie: materiały prasowe.
Michał Gniadek. Zdjęcie: materiały prasowe.
WuWu od początku eksploruje polską kuchnię, bazującą na wspomnieniach z dzieciństwa i wspólnych obiadach jedzonych przy rodzinnym stole. Gniadek stworzył w WuWu menu pełne wiosennych polskich smaków, przywodzących na myśl beztroskie wakacje. Znajdziemy w nim m.in. kopytka z kozim serem, bobem i czereśniami, pyzy z kaczką i rabarbarem, sałatkę z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią, tatar z najlepszej wołowiny Hereford z oscypkiem, młodą kapustę z koperkiem czy gicz jagnięcą z młodymi marchewkami i keczupem cebulowym oraz sosem z czerwonego wina.
Oferta WuWu - sałatka z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią. Zdjęcie: materiały prasowe.
Oferta WuWu - sałatka z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią. Zdjęcie: materiały prasowe.
Bistro Bar WuWu oprócz polskiej kuchni oferuje blisko 100 rodzajów wódek wytwarzanych z naturalnych składników takich jak żyto, pszenica czy ziemniaki. Wszystkie pochodzą od wyselekcjonowanych producentów z Polski i ze świata, a o ich dobór do dań dbają doświadczeni barmani.
Gniadek zadbał również o odświeżenie karty w Zoni.
– Nowe menu to połączenie polskich sezonowych składników z moimi ulubionymi akcentami z całego świata, czyli wszystko to, co jest kwintesencją Zoni. Goście w nowej À La Carte znajdą, m.in. tatara wołowego, tym razem z tradycyjnymi polskimi warzywami: ziemniakiem, kalarepą i cebulą dymką. Dla tych, którzy przepadają za owocami morza, mamy nową odsłonę naszej ośmiornicy. Połączyliśmy ją z koreańską kimchi, która nadaje delikatnemu mięsu wyrazisty smak. Nie zabraknie również znanych steków z Zoni, pochodzących z najlepszych światowych hodowli. Proponujemy również całkiem nową aromatyczną zupę rybną z pomidorami, krewetkami i dorszem – mówi Michał Gniadek.
Wiosenne menu w Zoni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wiosenne menu w Zoni. Zdjęcie: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Nowa marka Carat Kebab - Sheesha Bar. Pierwszy lokal - w Elblągu

W portfolio firmy 7 Street Łukasz Błażejewski pojawiła się marka lokali Carat Kebab - Sheesha Bar. Serwuje tradycyjny kebab i jego autorskie warianty, np. z miętą i bałkańskim serem.

So Coffee z nowymi lokalami na lotnisku Warszawa/Modlin

Oferta gastronomiczna lotniska w Modlinie poszerzyła się o lokale zarządzane przez grupę Lagardère Travel Retail. Do dyspozycji pasażerów oddano foodvenience’owy sklep 1Minute Smacznego! i dwie kawiarnie So Coffee w nowej odsłonie.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej