

Michał Gniadek szefem kuchni w Bistro Barze WuWu


Michał Gniadek, szef kuchni restauracji Zoni, będzie teraz dowodził także w Bistro Baru WuWu. Zabiera gości WuWu w całkowicie inne rejony kulinarne niż te, które są znane z siostrzanej Zoni.
Bistro Bar WuWu oprócz polskiej kuchni oferuje blisko 100 rodzajów wódek wytwarzanych z naturalnych składników takich jak żyto, pszenica czy ziemniaki. Wszystkie pochodzą od wyselekcjonowanych producentów z Polski i ze świata, a o ich dobór do dań dbają doświadczeni barmani.
Gniadek zadbał również o odświeżenie karty w Zoni.
– Nowe menu to połączenie polskich sezonowych składników z moimi ulubionymi akcentami z całego świata, czyli wszystko to, co jest kwintesencją Zoni. Goście w nowej À La Carte znajdą, m.in. tatara wołowego, tym razem z tradycyjnymi polskimi warzywami: ziemniakiem, kalarepą i cebulą dymką. Dla tych, którzy przepadają za owocami morza, mamy nową odsłonę naszej ośmiornicy. Połączyliśmy ją z koreańską kimchi, która nadaje delikatnemu mięsu wyrazisty smak. Nie zabraknie również znanych steków z Zoni, pochodzących z najlepszych światowych hodowli. Proponujemy również całkiem nową aromatyczną zupę rybną z pomidorami, krewetkami i dorszem – mówi Michał Gniadek.
Zobacz także

Miski, czyli poke bowls w Krakowie

Prosto, zdrowo i smacznie - tak najkrócej można scharakteryzować ofertę otwartego w maju tego roku lokalu Miski. Restauracja bazuje na koncepcji popularnych na świecie poke bowls, czyli wywodzących się z kuchni hawajskiej misek wypełnionych ryżem i dodatkami.

Bobby Burger otwiera 40 lokal - na warszawskich Bielanach

Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.

Gwiazdki w Skandynawii 2018

Ukazała się najnowsza edycja przewodnika Michelin na kraje nordyckie.

Zmiany w krakowskiej restauracji Bottigliera 1881

Krakowska restauracja Bottigliera 1881 przeszła ostatnio kilka zmian.

Chef’s Table by Ernest Jagodziński: wiedza i kulinarne doznania

Znany szef kuchni Ernest Jagodziński wraz z żoną Aleksandrą stworzył w Poznaniu kulinarne studio Chef’s Table. To koncept łączący różne funkcje - rano działa jako śniadaniownia, w ciągu dnia to centrum szkoleniowe, a w dwa wieczory w tygodniu przeobraża się w finedinigowy pop-up.

Debiuty kulinarne w warszawskiej Galerii Młociny

Drugie piętro Galerii Młociny to wyjątkowe miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.
Inne kategorie
Podcasty


Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

