x

Bez Tytułu z nowym szefem kuchni i nowym menu

Kategoria: Miejsca    29.05.2020

Po przerwie spowodowanej lockdownem warszawska restauracja Bez Tytułu wróciła z kilkoma znaczącymi zmianami.

Szefowie w Bez Tytułu: Piotr Ceranowicz i Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Szefowie w Bez Tytułu: Piotr Ceranowicz i Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Stery nad kuchnią restauracji przejął Piotr Ceranowicz, a całość koncepcji i smaków nadzoruje Marcin Przybysz, head chef restauracji Epoka oraz executive chef w grupie Project Warszawa.
Menu Bez Tytułu składa się z małych i większych dań, zimnych i ciepłych dodatków oraz deserów, głównie są to potrawy łatwe do dzielenia się. Karta ma się zmieniać  dynamicznie wraz z dostępnością i sezonowością produktów. Wszystko podawane jest w stylu comfort food, z inspiracjami z Europy, Azji czy Ameryki.
Zmianie uległy także godziny otwarcia restauracji i baru, teraz każde danie z karty można zamówić nawet o 23.45.

Nowe menu w Bez Tytułu w stylu comfort food. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nowe menu w Bez Tytułu w stylu comfort food. Zdjęcie: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Nowy Tel Aviv na Saskiej Kępie

Tel Aviv, jedna z najbardziej znanych warszawskich restauracji z daniami roślinnymi, zadebiutowała w kolejnej lokalizacji - przy ulicy Zwycięzców 21 na Saskiej Kępie. Inspirowane kuchnią bliskowschodnią przysmaki można zjeść w lokalu o wielkomiejskim klimacie ze streetartowym sznytem.

WARSZAWSKI SZNYT

Warszawski Sznyt to nowa restauracja przy placu Zamkowym w Warszawie. Na dwóch poziomach ugości ona ponad 160 osób, a w ogródku dodatkowo 40. Inwestorem jest Józef Krawczyk, szefem kuchni - Rafał Zaręba, a jego zastępcą - Michał Węcławek.

WINE.ME - sklep, wine bar czy subskrypcja?

Pod nazwą wine.me kryją się trzy różne biznesy związane z winem.

MATCHA TEA HOUSE

Właściciele Izumi Sushi - Alicja Than i Alon Than - otworzyli w marcu przy warszawskim placu Zbawiciela Matcha Tea House. Jest to herbaciarnia skupiona wokół japońskiej zielonej herbaty. Wypijemy tu przykładowo najszlachetniejszą japońską herbatę gyokuro, herbatę matcha, a także Matcha Latte.

Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w podwarszawskim Piastowie restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki. Mieści się w pasażu handlowym w budynku Rezydencji Warszawskiej przy ul. Warszawskiej

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej