18 Phipp St, Hackney, Londyn
Artykuł ukazał się w „Food Service" 3/2020 nr 193.
Leroy to neobistro położone w londyńskiej dzielnicy Shoreditch. Jego właściciele stawiają na prostotę i smak, co poskutkowało zdobytą w ubiegłym roku gwiazdką Michelin.
18 Phipp St, Hackney, Londyn
Artykuł ukazał się w „Food Service" 3/2020 nr 193.
Po 12 latach działalności zamyka się gdańska restauracja Metamorfoza, której szefem kuchni przez ostatnie 4 lata był Adrian Klonowski.
Kolejne koncepty gastronomiczne uruchamiane w otwartej 20 maja zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle w Warszawie! W ten weekend w strefie Food Hall pojawią się Philly’s Finest (amerykańskie kanapki), Quattro Canti (pizzeria), Osmania (kebab) oraz Soul Burger.
Od końca stycznia szwedzkie burgery od Max Premium Burgers można zjeść już w 8 lokalizacjach w Polsce, w tym w trzech w Warszawie. Nowe lokale otworzone zostały w największych centrach handlowych stolicy - Złotych Tarasach oraz Arkadii.
Sieć Przystanek Piekarnia otworzyła w czasie pandemii dwa nowe lokale, ale jeden już istniejący trzeba było zamknąć. O koncepcie, który jest czymś więcej niż tylko sklepem i planach z nim związanych opowiada Marta Anusz, współzarządzająca rodzinną siecią.
Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.
Restauracja Belona w Gdyni otworzyła się w sierpniu tego roku. Ulokowana jest na parterze hotelu Błękitny Żagiel w Studenckim Domu Marynarza.