x

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i kilka innych w Elektrowni Powiśle - już czynne

Kategoria: Miejsca

Zrewitalizowana Elektrownia Powiśle w Warszawie otwarta! Dla klientów dostępna jest już część handlowa oraz wybrane koncepty gastronomiczne w strefie Food Hall. Sprawdź, które lokale przyjmują gości teraz, a które wystartują nieco później.

Elektrownia Powiśle w Warszawie. Widok na strefę Food Hall. Zdjęcia: materiały prasowe.
Elektrownia Powiśle w Warszawie. Widok na strefę Food Hall. Zdjęcia: materiały prasowe.
Food Hall w Elektrowni Powiśle to 17 konceptów gastronomicznych, serwujących kuchnię z wielu zakątków świata oraz 3 wyjątkowe bary. Od środy, 20 maja dla klientów dostępne są wybrane lokale – Dim Sum Box, Tel Aviv, Trufla Pasta Bar i The Fry oraz wszystkie bary. Pozostałe koncepty będą otwierać się sukcesywnie, w kolejnych dniach.
Od poniedziałku, 18 maja, goście Elektrowni Powiśle mogą korzystać z pełnej oferty restauracji zlokalizowanych w budynku B przy placu zewnętrznym od ulicy Zajęczej. To koncept Kuby Wojewódzkiego i Józefa Krawczyka – Niewinni Czarodzieje 2.0. oraz serwująca nowoczesną azjatycką kuchnię Pełną Parą. Słynie z pierożków dim sum przygotowywanych na parze, ale goście mogą też zamówić w niej zupy, sałatki oraz klasyki kuchni azjatyckiej takie jak tajskie curry i pad thai.

Centrala Bar w Elektrowni Powiśle. Zdjęcia: materiały prasowe.
Centrala Bar w Elektrowni Powiśle. Zdjęcia: materiały prasowe.

Bezpieczeństwo
Uruchomienie lokali gastronomicznych w Elektrowni Powiśle uzależnione było od terminu kolejnego etapu znoszenia ograniczeń związanych z pandemią i ogłoszenia nowych wytycznych dla gastronomii. Strefa Food Hall została przystosowana do obostrzeń sanitarnych, tak by wszyscy klienci i pracownicy czuli się w pełni bezpiecznie. W wielu miejscach umieszczone zostały instrukcje i oznaczenia informujące o zasadach zachowania oraz środkach bezpieczeństwa obowiązujących na terenie obiektu. Docelowo w strefie będzie mogło wspólnie jeść i bawić się ponad 600 osób, na wielkie świętowanie musimy jednak jeszcze poczekać.
Elektrownia Powiśle to także czynne już sklepy i strefa Beauty Hall, której oferta skupia ponad 300 usług z zakresu urody i pielęgnacji – jej otwarcie zaplanowane jest na początek czerwca.

Elektrownia Powiśle. Zdjęcie: materiały prasowe.
Elektrownia Powiśle. Zdjęcie: materiały prasowe.
Godziny otwarcia
Strefa gastronomiczna Food Hall otwarta będzie od godz. 11:00 do 24:00 od poniedziałku do czwartku (w niedzielę od godz. 10:00) oraz od godz. 11:00 do 24:00 w piątek i od godz. 10:00 do 24:00 w sobotę. Dodatkowo, wybrane bary czynne będą w piątki i soboty do godz. 2:00 w nocy. W piątki i soboty w godzinach 9:00 – 15:00 w Elektrowni Powiśle działa również eko targ Plonoteka, który już od kilku miesięcy przyciąga klientów poszukujących certyfikowanych i ekologicznych produktów, prosto od lokalnych producentów oraz rolników.
Część handlowa Elektrowni Powiśle będzie czynna od poniedziałku do soboty od godz. 10:00 do 22:00 i od godz. 10:00 do 21:00 w niedziele handlowe.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

Oficyna - awangardowa kuchnia polska

Restauracja Oficyna nazwę zawdzięcza lokalizacji - została umiejscowiona w budynku powstałym na miejscu dawnej oficyny pałacu w Rozalinie. Jej otwarcie w połowie lutego poprzedziły niezwykle skrupulatne, dwuletnie przygotowania.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

FAST CASUAL WEDŁUG DANIELA HUMMA

Daniel Humm, szef kuchni Eleven Madison Park, i jego wspólnik Will Guidara otwierają nową restaurację w Nowym Jorku - Made Nice. Oficjalne otwarcie restauracji w stylu fast casual nastąpiło w poniedziałek 24 kwietnia.

KRÉM

Właściciel warszawskiego Mônsieur Léon - Luc Magnon - otworzył w lutym bistro Krém. Inspiracją do stworzenia tego miejsca były paryskie crémerie - starannie dopracowane w wystroju sklepy z nabiałem. Kuchnia Krém to nieskomplikowane jedzenie oparte na francuskich klasykach śniadaniowych.

Tajski Molam Thai Canteen & Bar w Krakowie

Molam to restauracja tajska, w której nie znajdziecie nic, co zazwyczaj w Polsce kojarzone jest z tym rodzajem kuchni. Nie ma tutaj pad thai, nie ma zielonego lub czerwonego curry z mięsem lub tofu do wyboru, nie ma sajgonek. Co w takim razie jest?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej