x

Szkolenie Tork VR Clean Hands otrzymuje nagrodę Interclean Innovation 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    13.05.2020

Interaktywne szkolenie z zakresu higieny rąk, dostępne w aplikacji Tork VR Clean Hands Training, zostało nagrodzone w kategorii "Produkty powiązane/Usługi" w tegorocznej edycji konkursu Interclean Innovation.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Szkolenie VR pozwala użytkownikom przećwiczyć każdy z 5 etapów higieny rąk według WHO, zwiększając tym samym świadomość jej znaczenia, a nawet przyczyniając się do ratowania życia.
– Od 5 do 10% szpitali mierzy się z problemem zakażeń (HAI), w wyniku których co roku umiera około 136 tysięcy osób w Europie i Ameryce Północnej. Jesteśmy dumni z naszego szkolenia VR, jego wpływu na pracę personelu medycznego i poprawę bezpieczeństwa pacjentów – mówi Suzanne De Maine, regional marketing manager w Tork, Essity.
Aplikacja Tork VR Clean Hands Training jest odpowiedzią na wyzwania, z którymi mierzy się obecnie służba zdrowia. Badanie przeprowadzone przez Tork wykazało, że 80% personelu chciałoby poprawić przestrzeganie zasad higieny rąk. Tradycyjne formy szkolenia dotyczące higieny są często postrzegane jako mało inspirujące. Przeniesienie go do wirtualnego świata pozwala przeprowadzić je w dowolnym miejscu i zwiększa jego efektywność. Wyniki wskazują, że zapamiętujemy zaledwie 10% tego, co czytamy, 20% tego, co słyszymy, i 30% tego, co widzimy. Natomiast kiedy wykonujemy jakąś czynność lub symulujemy jej wykonywanie - zapamiętujemy aż 90%.
– Stworzenie tego innowacyjnego rozwiązania to efekt ścisłej współpracy ze specjalistami służby zdrowia oraz ekspertami z zakresu higieny rąk i psychologii behawioralnej. Wspólnie opracowaliśmy nowatorskie narzędzie, które ma pomóc pracownikom służby zdrowia na całym świecie poprawić higienę rąk i zmniejszyć ryzyko zakażeń – podkreśla Jenny Logenius, global brand innovation manager w Tork, Essity.
Jury doceniło intuicyjność i łatwość obsługi nowej aplikacji oraz jej wysoką użyteczność w utrzymaniu odpowiedniej higieny rąk w placówkach opieki zdrowotnej.
– Zachęcamy markę Tork do dalszej pracy nad rozwojem narzędzi cyfrowych wspomagających higienę rąk, także dla innych segmentów rynku i ogółu społeczeństwa – powiedział Ronald Bruins, członek jury i redaktor naczelny Service Management.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Polacy górą w konkursie pizzy we Włoszech!

Aż osiem pucharów zdobyła ekipa z sieci pizzerii Tutti Santi podczas Mistrzostw Pizzy we Włoszech Campionato Italiano Pizza in Tour 2021, które odbyły się 17 maja we włoskim regionie Abruzja.

Świąteczny Stół Pajacyka - restauratorzy mogą pomóc i otrzymać wsparcie

4 grudnia odbędzie się "Świąteczny Stół Pajacyka" - tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekazują 10% dziennego obrotu na rzecz osób potrzebujących wsparcia żywnościowego. Jak włączyć się do akcji pomimo restrykcji epidemicznych?

Ameryka od kuchni

To nazwa nowego projektu promującego produkty spożywcze z USA. Jego prezentacja nastąpi 9 października br. na trzecim Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum Expo XXI.

Jak znaleźć pracę kucharza i szefa kuchni? NESTLÉ Professional podpowiada

Marka NESTLÉ Professional chce wspierać pracowników branży gastronomicznej w poszukiwaniu pracy w nowej pandemicznej rzeczywistości.

KUKBUK po raz czwarty wyróżnił lokalnych producentów

Ponad 450 produktów z 230 polskich firm, 20 laureatów i 2 wyróżnienia - to bilans 4. edycji konkursu KUKBUK Poleca. Jego celem jest wyróżnienie inicjatyw kulinarnych, rzemieślniczych oraz agroturystycznych, którym na sercu leży troska o smak, zdrowie, ludzi i przyrodę.

JESIOTR W ROLI GŁÓWNEJ

Aż 12 zespołów wzięło udział w IV Mistrzostwach Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra, które 10 marca odbyły się w hotelu Atut w Licheniu. W tym roku nagroda główna trafiła do Piotra Huszcza oraz Radosława Kosiorka z hotelu i restauracji Piano w Lublinie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej