x

Frentzza - Pizza & Friends - nowy koncept firmy 7 Street

Kategoria: Miejsca

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, gdzie można zamówić pizzę z tradycyjnych włoskich produktów, ale także wybrać jeden z wielu w 100% roślinnych wariantów tego dania. Na przełomie kwietnia i maja wystartowała pizzeria na warszawskim Mokotowie, a w trzecim tygodniu maja ruszy lokal w Elblągu.

Wnętrze lokalu Frentzza – Pizza & Friends. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wnętrze lokalu Frentzza – Pizza & Friends. Zdjęcie: materiały prasowe.

Na przełomie kwietnia i maja firma „7 Street Łukasz Błażejewski” mająca w swoim portfolio takie marki gastronomiczne jak 7 Street – Bar & Grill, Meet & Fit – Slow Food oraz Woody’s – Premium Burgers  wprowadziła na rynek kolejną markę Frentzza – Pizza & Friends. Poszerza ona portfolio trzech sieci o nowy koncept skupiający się na pizzy.  
Pizze Frentzza to klasyczne kompozycje z włoskich składników w umiarkowanych cenach. W menu każdy znajdzie coś dla siebie, oprócz klasycznych pizz mamy wegańskie pozycje oraz możliwość stworzenia autorskich kompozycji z dowolnie wybranych produktów. Wyróżnikiem oferty jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową – to m. in. mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw (udostępniana lokalom w gotowej postaci).
Frentzza działa obecnie na warszawskim Mokotowie, a w trzecim tygodniu maja ruszy w Elblągu. Ze względu na wprowadzone ograniczenia w funkcjonowaniu restauracji w związku z pandemią COVID-19 na razie prowadzona jest sprzedaż tylko z dostawą poprzez stronę Frentzza.pl oraz we współpracy z portalami, ale po zniesieniu ograniczeń lokal ruszy z ekspansją.
Pizza z oferty Frentzza – Pizza & Friends. Zdjęcie: materiały prasowe.
Pizza z oferty Frentzza – Pizza & Friends. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sieć chce otwierać kolejne lokale z obsługą gości. Posiada przygotowanie logistyczne, które pozwala w krótkim czasie nawiązać współpracę z innymi restauracjami, które teraz działają prężnie z dowozami i chciałby poszerzyć swoją działalność o markę Frentzza przy jednoczesnym zachowaniu swojego podstawowego biznesu. Warunkiem jest korzystanie z produktów marki własnej Frentzza m.in. takich jak 12 wyselekcjonowanych przypraw, oryginalne sosy oraz włoskie składniki.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Restauracja La Maison

Warszawska restauracja La Maison przy Chłodnej na Woli przeszła niedawno przez wiele zmian. Miejsce należy do Sandry Massoud i Arkadiusza Wilamowskiego.

Cafe Bar Havana - lokalnie na warszawskim Żoliborzu

Cafe Bar Havana został otwarty na Żoliborzu w lipcu tego roku. Przestronne wnętrze oraz ogromny taras z widokiem na plac Wilsona urządzone są w stylu retro. Zarówno wystrój, jak i nazwa nawiązują do działającej w tym miejscu od lat 60. do 90. XX w. popularnej klubokawiarni.

Stół - nieoczywiste połączenia smakowe w Krakowie

Pod koniec marca tego roku w Krakowie, w bezpośrednim sąsiedztwie krakowskiego rynku, powstała restauracja Stół. Lokal ma industrialne wnętrze i 53 miejsca siedzące. Dodatkowo dostępnych jest 50 miejsc w piwnicy, przeznaczonej na organizację imprez dla grup zamkniętych.

Polana Smaków - kuchnia Andrzeja Polana w centrum Warszawy

O Małej Polanie Smaków słyszała większość ceniących autorską kuchnię restauracyjnych bywalców. Nie każdy jednak wie, że lokal znanego kucharza Andrzeja Polana ma nową siedzibę. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeniósł się z Mokotowa do ścisłego centrum Warszawy.

Koniec Metamorfozy

Po 12 latach działalności zamyka się gdańska restauracja Metamorfoza, której szefem kuchni przez ostatnie 4 lata był Adrian Klonowski.

Restauracja Belona

Restauracja Belona w Gdyni otworzyła się w sierpniu tego roku. Ulokowana jest na parterze hotelu Błękitny Żagiel w Studenckim Domu Marynarza.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej