x

Dziennie 700 posiłków dla medyków od Belvedere Catering by Design

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.05.2020

W ramach projektu "Wsparcie dla Służby Zdrowia" Belvedere Catering by Design wraz z Herbapolem Lublin i Polpharmą S.A. przekazał placówkom medycznym 20 tysięcy pełnowartościowych obiadów, co daje 700 porcji dziennie. Program będzie kontynuowany - w sumie dostarczonych będzie 40 tysięcy posiłków.

Ekipa Belvedere Catering by Design. Zdjęcie: materiały prasowe.
Ekipa Belvedere Catering by Design. Zdjęcie: materiały prasowe.
Do przygotowania obiadów zostanie zużytych 8 ton produktów wysokobiałkowych, 10 ton warzyw i dodatków skrobiowych. Wszystkie produkty wchodzące w skład posiłków pochodzą od lokalnych dostawców, z którymi Belvedere współpracuje na co dzień.
Posiłki przygotowywane są przez 25 kucharzy z utrzymaniem najwyższych standardów jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Kucharze pracują w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych.
Programem objętych zostało 11 warszawskich ośrodków medycznych.
– Wszyscy stanęliśmy w obliczu ciężkiej sytuacji związanej z pandemią koronawirusa. Kluczową rolę odgrywa obecnie służba zdrowia, która każdego dnia toczy walkę o nasze zdrowie i nierzadko życie. Zdajemy sobie sprawę, w jak trudnych warunkach ta batalia się rozgrywa – z ograniczonym kontaktem z bliskimi, brakiem czasu na chwile wytchnienia. Bez wahania zatem dołączyliśmy do inicjatywy pana Jerzego Staraka, właściciela Polpharmy, związanej z codziennym dostarczaniem posiłków regeneracyjnych do punktów medycznych. Posiłki opracowane we współpracy z dietetykiem skomponowane są z najwyższej jakości produktów i urozmaicone pod względem smaku i wartości odżywczych. Poprzez naszą pomoc chcemy nie tylko wesprzeć, ale i wyrazić podziw dla naszych pierwszoplanowych bohaterów – mówi Artur Zymerman, dyrektor generalny Grupy Belvedere.
Przykładowy darmowy posiłek dla lekarzy od Belvedere Catering by Design. Zdjęcie: materiały prasowe.
Przykładowy darmowy posiłek dla lekarzy od Belvedere Catering by Design. Zdjęcie: materiały prasowe.


 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sezon grillowy z TABASCO i Kikkoman

TABASCO® i Kikkoman zapraszają na oficjalne otwarcie sezonu grillowego. Do wspólnego grillowania można dołączyć w Czeladzi w trakcie finału VII mistrzostw Polski Saunmistrzów.

Twórcy Restaurant Week zakładają RestaurantClub

Dzięki platformie RestaurantClub można szybko i wygodnie odkrywać oraz rezerwować stoliki w kilkuset najlepszych restauracjach w Polsce.

MAKRO Polska świętuje setną rocznicę niepodległości

11 listopada 2018 r. świętujemy setną rocznicę odzyskania niepodległości przez Polskę. Z tej okazji sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczyna Kulinarne Zjednoczenie Polski - edycję specjalną programu Polskie Skarby Kulinarne.

Powraca World Class Cocktail Festival

Letnia edycja World Class Cocktail Festival potrwa od 7 lipca do 1 sierpnia. W ponad 150 koktajlbarach w 10 regionach Polski za jedyne 35 zł będzie można spróbować dwóch koktajli, a uczestnicy Festiwalu ponownie wybiorą Bar Roku!

Szefowie kuchni zaserwowali bezdomnym 450 porcji roślinnych dań

Szefowie i szefowe kuchni z Trójmiasta oraz Warszawy zaserwowali wege menu podopiecznym warszawskiej fundacji "Serce Miasta". W tym samym czasie zebrano także niemal 100 kilogramów produktów spożywczych dla potrzebujących.

"J*bię to wszystko" Marii Peszek - hymn LGBT. Co ma do tego Janusz Palikot?

O teledysku i słowach piosenki "J*bię to wszystko" Marii Peszek już jest głośno, a pewnie będzie jeszcze głośniej. Opowiada o miłości dwóch kobiet w świecie, w którym homoseksualne relacje są nieformalnie zakazane. W finale pojawia się zmysłowa marakuja. Co ma z tym wspólnego Janusz Palikot?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej