Jak widać, Covid-19 rysuje różne scenariusze, i właśnie nimi zajęliśmy się w tym wydaniu „Food Service”. Chciałabym napisać, że dajemy wam gotowe rozwiązania, które możecie wdrożyć w swój biznes i które na pewno przyniosą poprawę. Ale nikt z nas nie wie, który sposób radzenia sobie z obecną sytuacją jest najlepszy. Podsuwamy więc rozwiązania zarówno od naszych ekspertów, jak i restauratorów z nadzieją, że was zainspirują, popchną do słusznych decyzji, coś naprawią. Jeśli zaś macie pytania, możecie je zgłosić w formularzu, zamieszczonym TU. Wspólnie z ForRest Projekt oraz partnerami prowadzimy akcję dla restauracji, polegającą na pomocy merytorycznej. Odpowiadamy na Wasze pytania dotyczące finansów, pracowników, prawa w ciągu 24 godzin. Zachęcam do kontaktu.
Tymczasem zapraszam do pobierania magazynu; przypominam też, że można nas również czytać za pomocą aplikacji dostępnej w Google Play, AppStore oraz Kiosk.
Agata Godlewska,
redaktor naczelna „Food Service”


Kliknij w artykuł i pobierz najnowszy "Food Service"!


Udostępniamy bezpłatnie kolejne - specjalne wydanie "Food Service" zawierające Raport Koronawirus. Sprawdź, jak radzi sobie gastronomia w pandemii.

Zobacz także

Aioli, Sing Sing i Banjaluka stawiają na promocję dań na wynos

Jak poradzić sobie z zamknięciem restauracji? Trudna sytuacja w gastronomii zmusza restauratorów do szybkich działań i wypracowania nowego modelu sprzedażowego. Jak to się robi w lokalach należących do Grupy Instynkt?

Niedzielski o luzowaniu obostrzeń: decyzje muszą być ostrożne

- Wszystkie decyzje, które teraz będziemy podejmowali, muszą być bardzo ostrożne. Liczba zachorowań na COVID-19 maleje, jednak martwi duża liczba zgonów - mówi minister zdrowia Adam Niedzielski. Premier w przyszłym tygodniu przedstawi, jak może wyglądać funkcjonowanie niektórych branż od 1 lutego.

Pierwsze restauracje w Polsce z antywirusową powłoką

Dwie warszawskie restauracje - Wola Sushi i Tutti Amici - zabezpieczyły powierzchnie w swoich lokalach specjalną antybakteryjną i antywirusową powłoką z cząsteczkami tytanu, zgodną z normami ISO.

Restauracje bez limitu osób - od soboty 30 maja

Wchodzimy w czwarty etap znoszenia ograniczeń związanych z COVID-19. Jakie są nowe zasady bezpieczeństwa najważniejsze dla branży HoReCa?

Pierwsze chlebomaty w Szczecinie - bezpieczny zakup pieczywa

Dotychczas w automatach można było kupować głównie napoje, kawę, przekąski czy słodycze. Od niedawna mieszkańcy Szczecina mogą w ten sposób zakupić również chleb czy bułki. To szybki, łatwy i bezpieczny sposób na zaopatrzenie się w świeże pieczywo.

Gastronomia głoduje, hotele w lutym pełne (w połowie)

Serwis faktura.pl, platforma do wystawiania faktur, porównał liczbę faktur wystawionych w lutym w stosunku do stycznia 2021 roku i grudnia 2020 roku. Dane są uporządkowane branżowo wg kodów PKD. Widać spadki.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

