x

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Firma Koral na początku walki z wirusem zdecydowała się bez wahania wesprzeć finansowo szpitale w Małopolsce, gdzie znajduje się zakład produkcyjny i siedziba firmy oraz w Rzeszowie, gdzie zlokalizowany jest jej drugi oddział przekazując w sumie 810 000 zł. Kolejnym etapem wsparcia jest zabezpieczenie ratowników medycznych, którzy w walce z wirusem są na pierwszej linii starcia.

– Mimo trudnej sytuacji, która dotknęła wielu producentów różnych branż, staramy się w maksymalnie możliwy sposób wspierać placówki oraz środowisko medyczne w walce z epidemią. Przekazanie sprzętu zespołom medycznym Państwowego Ratownictwa Medycznego w Małopolsce to podziękowania oraz wyraz uznania od firmy Koral za codzienną walkę z pandemią na pierwszej linii starcia. Wierzymy, że odpowiednia ochrona sprawi, że ich praca będzie nieco łatwiejsza, a bezpieczeństwo duże wyższe, aby każdego dnia mogli służyć i pomagać mieszkańcom całego regionu, ratować nasze zdrowie i życie – mówi Piotr Gąsiorowski, dyrektor marketingu Koral.

Przekazany sprzęt będzie służył ratownikom medycznym udzielającym pomocy pacjentom na terenie powiatu nowosądeckiego, limanowskiego, gorlickiego, brzeskiego, tarnowskiego, jak również bocheńskiego.

– Każdego dnia pokonujemy kolejne trudności związane z naszą pracą, ratowaniem życia i zdrowia ludzkiego, często tragediami, które się z tym wiążą. Epidemia koronawirusa sprawiła, że musimy mierzyć się również z zagrożeniem własnego zdrowia, możliwością zarażenia poważnym wirusem, z którym mamy do czynienia każdego dnia, a wtedy koniecznością izolacji i brak możliwości wsparcia zespołu w pracy. Dlatego tak ważny jest sprzęt, który chroni nas przez zakażeniem, ale jednocześnie nie przeszkadza nam w pracy, jest wielokrotnego użytku i zabezpiecza przez zakażeniem. Bardzo dziękujemy firmie Koral – mówi Krzysztof Olejnik, ratownik medyczny z Nowego Sącza.

Producent lodów wspiera medyków również w inny sposób – do szpitali w regionie wstawił zamrażarki z lodami, które są na bieżąco uzupełniane, aby chociaż na chwilę osłodzić personelowi medycznemu trudy pracy.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Gęsina Na Św. Marcina

Od 8 listopada do 1 grudnia potrwa XI edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina". Wybierzemy najlepsze polskie restauracje, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania z gęsiną. Do udziału w imprezie Slow Food Polska zaprosił w tym roku ponad 100 restauracji.

Akademia Smaku Sokołów o niemarnowaniu żywności

Marnowanie żywności i innych ważnych zasobów naturalnych jest dziś problemem o znaczeniu globalnym. Akademia Smaku Sokołów po raz kolejny poruszyła temat Zero Waste, organizując we Wrocławiu warsztaty kulinarne poświęcone temu zagadnieniu.

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

KOLACJA DLA ZIEMI Z JRE

22 kwietnia br. w Pałacu Ciekocinko odbyła się "Kolacja dla Ziemi" - wydarzenie, którego inicjatorem była organizacja JRE Polska. W wydarzeniu wzięli udział polscy i zagraniczni szefowie należący do JRE Polska: Adrian Klonowski, Paweł Dołżonek, Luca Marchini, Lukas Kapeller.

MACIEJ ROSIŃSKI ROZSTAŁ SIĘ Z RESTAURACJĄ AFFOGATO

Pod koniec lutego po 10 latach swoją pracę na stanowisku szefa kuchni łódzkiej restauracji Affogato zakończył Maciej Rosiński.

Ajinomoto i kuchnia japońska w Polsce

W tym roku firma Ajinomoto obchodzi swoje 20-lecie działalności na rynku Polskim. Z tej okazji postanowiono również sprawdzić, co Polacy wiedzą o kuchni japońskiej i czy ją lubią.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej