x

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.05.2020

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Firma Koral na początku walki z wirusem zdecydowała się bez wahania wesprzeć finansowo szpitale w Małopolsce, gdzie znajduje się zakład produkcyjny i siedziba firmy oraz w Rzeszowie, gdzie zlokalizowany jest jej drugi oddział przekazując w sumie 810 000 zł. Kolejnym etapem wsparcia jest zabezpieczenie ratowników medycznych, którzy w walce z wirusem są na pierwszej linii starcia.

– Mimo trudnej sytuacji, która dotknęła wielu producentów różnych branż, staramy się w maksymalnie możliwy sposób wspierać placówki oraz środowisko medyczne w walce z epidemią. Przekazanie sprzętu zespołom medycznym Państwowego Ratownictwa Medycznego w Małopolsce to podziękowania oraz wyraz uznania od firmy Koral za codzienną walkę z pandemią na pierwszej linii starcia. Wierzymy, że odpowiednia ochrona sprawi, że ich praca będzie nieco łatwiejsza, a bezpieczeństwo duże wyższe, aby każdego dnia mogli służyć i pomagać mieszkańcom całego regionu, ratować nasze zdrowie i życie – mówi Piotr Gąsiorowski, dyrektor marketingu Koral.

Przekazany sprzęt będzie służył ratownikom medycznym udzielającym pomocy pacjentom na terenie powiatu nowosądeckiego, limanowskiego, gorlickiego, brzeskiego, tarnowskiego, jak również bocheńskiego.

– Każdego dnia pokonujemy kolejne trudności związane z naszą pracą, ratowaniem życia i zdrowia ludzkiego, często tragediami, które się z tym wiążą. Epidemia koronawirusa sprawiła, że musimy mierzyć się również z zagrożeniem własnego zdrowia, możliwością zarażenia poważnym wirusem, z którym mamy do czynienia każdego dnia, a wtedy koniecznością izolacji i brak możliwości wsparcia zespołu w pracy. Dlatego tak ważny jest sprzęt, który chroni nas przez zakażeniem, ale jednocześnie nie przeszkadza nam w pracy, jest wielokrotnego użytku i zabezpiecza przez zakażeniem. Bardzo dziękujemy firmie Koral – mówi Krzysztof Olejnik, ratownik medyczny z Nowego Sącza.

Producent lodów wspiera medyków również w inny sposób – do szpitali w regionie wstawił zamrażarki z lodami, które są na bieżąco uzupełniane, aby chociaż na chwilę osłodzić personelowi medycznemu trudy pracy.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

A to ciekawe! "Jedzenie dziś i jutro" - cykl filmowy w Arte po polsku

Czy potrawy wegańskie mogą szkodzić? Jak będą wyglądać restauracje jutra? Czy dania będą przyrządzać roboty? Co będziemy jeść w przyszłości? Oto niektóre pytania, jakie stawiają twórcy filmów dokumentalnych cyklu "Jedzenie dziś i jutro", pokazywanych bezpłatnie po polsku na platformie VOD ARTE.

MŁODE TALENTY

6 kwietnia 2017 r. odbył się finał X konkursu Roberta Sowy Kulinarny Talent. W tegorocznej edycji po raz drugi w historii konkursu na najwyższym stopniu podium stanęła kobieta.

MIĘDZYNARODOWY SUKCES POLSKIEJ RESTAURACJI

Stołeczna restauracja Atelier Amaro znalazła się na niedawno ogłoszonej liście The Diners Club 50 Best Discovery Series. Obecność w tym prestiżowym zestawieniu to pierwszy krok do listy głównej The World’s 50 Best Restaurants.

Selgros fundatorem Wigilii Caritas dla niemal 10 tys. osób

To już 16 raz kiedy przy wigilijnym stole Caritas spotkają się samotni i potrzebujący. Współorganizatorem tego ważnego wydarzenia jest Selgros Cash&Carry, dzięki czemu może przyjąć ono charakter ogólnopolski. Firma przekazała na ten cel ponad 35 ton żywności.

Warszawski Festiwal Piwa Bez Granic

Organizatorzy Warszawskiego Festiwalu Piwa - we współpracy z Ambasadą USA - przygotowali specjalną, zdalną edycję festiwalu. Sceną WFP Bez Granic jest transmisja on-line, zestaw piw i amerykańskiej wołowiny można zamówić do domu lub spróbować w jednym z wybranych lokali.

Odkrywanie dziedzictwa gastronomicznego Europy Środkowej

Ruszył program, w ramach którego pięć miast z Europy Środkowej wybrało swoje lokalne produkty gastronomiczne oraz zaplanowało działania pilotażowe w celu ich promowania.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej