x

Rośnie zainteresowanie voucherami do restauracji i na inne usługi

Kategoria: Koronawirus - Aktualności    29.04.2020

2 tysiące sprzedanych voucherów dla 150 przedsiębiorców w trzech państwach Europy i w USA - to efekt wsparcia internautów udzielonego za pośrednictwem platformy LunchNext.com przedsiębiorcom, którzy musieli zawiesić działalność gospodarczą.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zasada jest prosta - wystarczy kupić voucher do wykorzystania w przyszłości w swoim ulubionym lokalu. Przedsiębiorcy - właściciele restauracji, kawiarni, salonów kosmetycznych i fryzjerskich czy teatrów dostają dzięki temu zastrzyk gotówki, kluczowy, by przetrwać czas zamknięcia. Darczyńcom odwdzięczą się oferując nawet 50% zniżki.
Platforma LunchNext.com ruszyła w Polsce, rozszerzając swój zasięg w ciągu zaledwie jednego miesiąca na Stany Zjednoczone, Czechy i Hiszpanię. Zrzesza 150 firm działających w obszarach gastronomicznym i usługowym, a także wielotysięczną społeczność, która nie wyobraża sobie powrotu do normalności bez swoich ulubionych lokali.
Pomysł na akcję powstał spontanicznie.
– Mamy wśród znajomych restauratorów i rozmawiając z nimi zorientowaliśmy się, że prowadzone przez nich lokale mogą nie przetrwać najbliższych kilku miesięcy. Nie chcieliśmy biernie siedzieć i czekać na rozwój wydarzeń. Równocześnie mieliśmy poczucie, że takich osób jak my, chętnych do działania, jest więcej. Inicjatywa początkowo zorientowana na lokalne wsparcie przedsiębiorców w miastach, z których pochodzimy - Łodzi i Warszawy, już teraz osiągnęła skalę działalności przekraczającą nasze założenia - mówią Piotr Grudzień i Dominik Posmyk, twórcy bezpłatnej platformy LunchNext.com
Społeczność zjednoczona chęcią pomocy swoim ulubionym lokalom promuje akcje w social mediach, wykorzystując hashtag #URATUJLATO i zachęcając do zakupy voucherów. Do tej pory dzięki zaangażowaniu internatów udało się ich sprzedać 2000.
Do akcji może bezpłatnie przystąpić każdy podmiot, który potrzebuje wsparcia – wystarczy zarejestrować firmę na platformie LunchNext.com, określić wysokość vouchera i zniżki dla klienta oraz dodać jego graficzny projekt.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jak działa w kryzysie bistro Dinette we Wrocławiu?

- Nasz pomysł na przetrwanie opiera się na dostarczaniu gościom namiastki Dinette, w postaci codziennie wypiekanego świeżego pieczywa, słodkości, składników do samodzielnego przygotowania posiłku, półproduktów - mówi Jolanta Jurkowlaniec, właścicielka Dinette.

Bezpłatne webinary dla przedsiębiorców

Firma Grant Thornton, Santander Bank Polska oraz Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu postanowiły zorganizować bezpłatne webinary dla przedsiębiorców. Poznaj szczegóły.

Morski Zając w Kuźnicy - wystartował w czasie pandemii!

Trzeba mieć odwagę, by otworzyć nowy lokal w czasie zamrożenia gastronomii. Ofka Piechniczek i Kamil Kita, właściciele Morskiego Zająca w Kuźnicy na Półwyspie Helskim zrobili to! - Największe zaskoczenie? Goście. Ich wsparcie, dobre słowo, powroty po kolejne dania - mówią.

Kliknij w artykuł i pobierz najnowszy "Food Service"!

Udostępniamy bezpłatnie kolejne - specjalne wydanie "Food Service" zawierające Raport Koronawirus. Sprawdź, jak radzi sobie gastronomia w pandemii.

Kreatywna promocja dań na wynos. Jak to się robi w The Cool Cat?

Czy dla bieżącej, wciąż ograniczonej działalności lokali gastronomicznych fakt ponownego udostępnienia muzeów do zwiedzenia może mieć jakiekolwiek znaczenie? Warszawska restauracja The Cool Cat wie, jak to wykorzystać! Sprawdź, w jak kreatywny sposób promuje swoje dania na wynos.

Manifest HoReCa: zamawiajcie na wynos!

Rusza ogólnopolska akcja #środynazamówienie, która ma na celu zachęcenie jak największej liczby klientów do zamawiania posiłków w restauracjach na wynos, w dostawie oraz w drive thru. Przeczytaj manifest branży i podaj dalej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej